Į ledinį vandenį nėręs aktorius džiaugiasi – pakako vieno dublio

„Kai tik gaunu vaidmenį, mano personažas iš karto neria į ledinį vandenį“, – juokavo aktorius Arnas Danusas (23 m.). Režisieriaus Audriaus Juzėno kuriamoje juostoje „Pelėdų kalnas“ jis vaidina partizaną, kuris bėgdamas nuo sovietų lenda į šaltą Nemuno vandenį. Vaikinui filmuojantis yra tekę žiemą nerti ir į Baltijos jūros bangas.

Nepaisydamas šalčio, partizaną įkūnijantis A.Danusas nėrė į Nemuno vandenį.<br>L.Juzėno nuotr.
Nepaisydamas šalčio, partizaną įkūnijantis A.Danusas nėrė į Nemuno vandenį.<br>L.Juzėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Sklutaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 26, 2016, 9:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:42 PM

Lietuvos muzikos ir teatro akademiją šįmet baigęs iš Baisogalos (Radviliškio r.) kilęs aktorius istorinėje dramoje atlieka pagrindinį vaidmenį. Jis – jaunas partizanas Šmelingas, kurį pokario metais persekioja sovietų kariškiai.

Viename Kauno uostų buvo filmuojama scena, kurioje Šmelingas sprukdamas nuo okupantų neria į Nemuną.

Filmo kūrėjai tvirtino, kad ši erdvė puikiai tiko numatytai scenai, nes uostas atspindi pokario dvasią.

„Šuolis į ledinę upę buvo nufilmuotas iš pirmo karto. Komandos nariai tikriausiai pamanė, kad to vieno dublio pakaks“, – pasakojo aktorius.

Vaikinas juokavo, kad išlipus į krantą pačiam reikėjo tik vandenį iš batų išpilti.

A.Danusas sulaukė ypatingo dėmesio. Narai prieš filmuojant patikrino krantą, aktorius buvo aprengtas specialiu kostiumu, iš anksto buvo paruošta karštos arbatos, rankšluosčių, šalia filmavimo aikštelės laukė greitosios pagalbos automobilis.

„Viskas įvyko greitai, bet buvo labai smagu. Juk nedažnai gyvenime pasitaiko tokių nuotykių.

Man šioje scenoje svarbiausia buvo perteikti personažo emocijas. Jaučiausi pakylėtas, kad galiu vaidinti tokį drąsų vaikiną“, – sakė A.Danusas.

Aktorius pasakojo, kad tai pirmas rimtas darbas karjeroje. Į šio filmo atranką jis žiūrėjo rimtai, nes žavisi A.Juzėno kūryba. Būtent per atranką A.Danusas susipažino su juostos medžiaga ir režisieriumi.

„A.Juzėno labai geras humoro jausmas. Pabandžiau keletą vaidmenų ir jis šmaikščiai pasiūlydamas išsitrinkti galvą pakvietė susitikti dar kartą.

O aš, naivus berniokas, dar kartą perskaičiau scenarijų ir švaria galva užsidegiau Šmelingo vaidmeniu“, – kalbėjo Arnas.

Aktorius A.Danusas yra filmavęsis reklamose, masinėse filmų scenose, taip pat atliko epizodinį vaidmenį suomių režisieriaus Esos Illi juostoje „Kitos merginos“ (Toiset tyttöt).

Ne vienas jo įkūnijamas personažas turėjo nerti į vandenį. Pavyzdžiui, filmuodamasis reklamoje aktorius šoko į vėsų baseiną, o vaidindamas Suomijoje krito į šaltą Baltijos jūrą.

Pokario istorijos atkarpa: idealai sumišę su krauju

Audrius Juzėnas, režisierius

„Filmas „Pelėdų kalnas“ – istorinė vaidybinė drama, remiama Lietuvos kino centro. Kino teatruose ji pasirodys 2018 metų vasario 16 dieną, minint Lietuvos Nepriklausomybės Akto šimtmetį.

Filmo mintis – Antrasis pasaulinis karas, rodos, baigėsi, tačiau iš tikrųjų tik prasideda.

Lietuvos partizanai turėjo žinią apie Sovietų Sąjungos režimą perduoti į Vakarus, o ypač „Amerikos balsui“.

Į partizanų gretas įsiliejo daug jaunų žmonių, net gimnazistų.

Šis filmas – tai istorija apie 1947–1952 metų Lietuvos įvykius, partizanų ryžto, nešamos žinios kelionę, pralietą kraują, herojų tarpusavio meilę, santykius, pokario kartą, baimę būti nubaustam, ištremtam ar nužudytam, bet kuri taip ir nenumalšino nepriklausomybės šauksmo.

Tikrais faktais pagrįsta pokario Lietuvos istorijos atkarpa pasakojama esamuoju laiku, tarsi viskas vyksta dabar ar įvyko tik vakar.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.