5 vaikų tėvo akistata su Ramūnu Karbauskiu: „Mūsų pajamos vos 500 eurų“

„Jei būčiau jaunesnis bent 10 metų, emigruočiau, nes pragyventi Lietuvoje neįmanoma net gyvenant kaime, kai beveik viską maistui užsiauginame patys!“ – laidoje „Valanda su Rūta“ pasakojo penkių vaikų tėvas Rolandas.

R.Karbauskis teigė, kad įvesti naujų mokesčių neketina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Karbauskis teigė, kad įvesti naujų mokesčių neketina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-29 15:10, atnaujinta 2019-11-19 13:11

Vyras buvo atviras: dabar jo šeimoje – trys nepilnamečiai asmenys ir du suaugusieji, o šeimos pajamos vos siekia 500 eurų, todėl norint pragyventi, susimokėti visus mokesčius ir neįklimpti į skolas tenka skaičiuoti kiekvieną centą ir pamiršti net paprasčiausias pramogas, tokias kaip knygos ar kinas.

„Nejuokaukit, kokios pramogos... Teatre buvau prieš 20 metų...“ – į LNK laidos vedėjos Rūtos Mikelkevičiūtės klausimą, ką sau leidžia laisvalaikiu, atsakė Rolandas.

Tai išgirdęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad naujų mokesčių, kaip daugelis baiminasi, įvesti niekas neketina, ir pridūrė, kad visa šiuo metu žiniasklaidoje jam išsakoma kritika – atviras naujosios valdžios puolimas. „Gaila, kad nesigilinama, ką iš tiesų ketiname daryti, o kiekviena mūsų ministro garsiai išsakyta mintis pristatoma taip, tarsi būtų įsigaliojęs sprendimas“, – sakė R.Karbauskis.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis laidoje skambino pavojaus varpais. „Noriu atkreipti dėmesį į tai, kad Lietuvoje per pastaruosius 15 metų darbingo amžiaus žmonių sumažėjo net puse milijono. Iki 2030 metų, mano skaičiavimais, jų sumažės dar 400 tūkstančių, liks tik 1,5 milijono dirbančiųjų. Išlaikyti valdžią, pensininkus, ligonius, mokytojus ir kitus tarnautojus tiesiog nebus kam...“ – pasakojo ekonomistas.

Naują valdžią ir jos sprendimus laidoje kritikuos ir kiti visuomenės atstovai. „Naujoji valdžia – drąsūs žmonės. Skubiais sprendimais, nuomonės kaitaliojimu ir kalbomis apie naujus mokesčius jie rizikuoja, kad Seimo langai dar kartą bus išdaužyti! Nereikia pamiršti, kad ir vergai galvas kartais pakelia...“ – sakė žurnalistė Vilma Danauskienė.

„Dauguma naujųjų valdžios sprendimų, užmojų – ciniškas kišimasis į asmeninį žmonių gyvenimą. Toks įspūdis, kad naujai išrinkti Seimo nariai pasijuto dievais ir dabar nori reguliuoti viską – nuo to, kaip ir kokiu būdu susilaukti vaikų, iki to, ką ir kaip mums valgyti. Bet ar tikrai nuo to reikia pradėti įvesti tvarką valstybėje?“ – sakė teatro „DiArchy“ magės Dianos Gaičiūnaitės sutuoktinis Virgilijus Dirma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.