Laukinius gyvūnus įkalinęs medžiotojas: „Už karvelių vagystes skyriau jiems laisvės atėmimo bausmę“

Varna, kiaunė ir lapė. Kalti, nes yra žvėrys. Vagia karvelius, pjauna vištas, todėl reikia nubausti, izoliuoti nuo pagundų, išgydyti nuo laukinio instinkto medžioti viską, kas juda.

Įkalinti gyvūnai.
Įkalinti gyvūnai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 4:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:15 PM

Skirti miško žvėrims neribotą laisvės atėmimo bausmę nutarė Kauno rajono medžiotojas Gintautas. Eilinio reido metu, tikrindami medžioklės plotus, Kauno Regioninės aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai jo valdose atsitiktinai aptiko tikrų tikriausią laukinių gyvūnų kalėjimą: nelaisvėje laikomus  varną, miškinę kiaunę ir lapę.

Laukinius gyvūnus laikyti nelaisvėje įstatymas nedraudžia. Tačiau tam reikalingas specialus aplinkosaugininkų leidimas. Tokius leidimus turi zoologijos sodai, įvairios gyvūnų globos organizacijos, elnių veisėjai. Deja, žinių, kad medžiotojui Gintautui būtų leista laikyti miško žvėris, aplinkosaugininkai neturi.

Leidimo nereikėtų, jei varna sodyboje laisvai karksėtų. Vyras teigia dar pavasarį radęs sužeistą varniuką. Pagailo. Uždarė į narvą. Kaip gydė ir kodėl ligonio iki šiol neišleidžia namo, į mišką, vyriškis paaiškinti nesugebėjo.

Medžiotojas Gintautas – dar ir Europoje pripažintas karvelių veisėjas. Tik jo brangius karvelius ėmė pjauti miškinė kiaunė. Medžioklis paspendė spąstus ir, sugavęs miško vagilę, skyrė jai įkalinimo bausmę. Iki gyvos galvos. Panašiai medžiotojo nelaisvėn pateko ir gražuolis lapės patinas. Jį aplinkosaugininkai aptiko ankštame, tamsiame, pridergtame triušiams laikyti skirtame narve. Už neteisėtą laukinių gyvūnų laikymą medžiotojui surašytas protokolas, bus skirta bauda nuo 57 iki 289 eurų.

Kasmet iš gamtos paimama dešimtys laukinių gyvūnų ir paukščių. Beveik visi jie būna sveiki, globojami tėvų, todėl kiekvieno paėmimas yra didelė žala gamtai. Visa laukinė Lietuvos gyvūnija priklauso valstybei. Imti gyvūnus iš gamtos be leidimo galima tik radus sužeistą ar sergantį žvėrį bei paukštį. Kad gyvūnui būtina globa, konstatuoja veterinarijos gydytojai ar gyvūnų globos tarnybų specialistai.

  Sausam iš balos Gintautui išlipti nepavyks ir dėl dar vieno pažeidimo, kurį šalia jo sodybos aptiko Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.