Simpatingiausi TV laidų vedėjai Daiva Žeimytė ir Martynas Starkus – vienas apie kitą ir ateities planus

Martynas Starkus (43 m.) ir Daiva Žeimytė (36 m.) šį „TV antenos“ numerį tikriausiai norės pasilikti prisiminimui. Būtent jie šįmet laimėjo tradicinius žurnalo ir portalo lrytas.lt rengiamus simpatingiausių televizijos laidų vedėjų rinkimus.

D.Žeimytė ir M.Starkus laimėjo „TV antenos“ ir portalo lrytas.lt rengiamus simpatingiausių televizijos laidų vedėjų rinkimus.
D.Žeimytė ir M.Starkus laimėjo „TV antenos“ ir portalo lrytas.lt rengiamus simpatingiausių televizijos laidų vedėjų rinkimus.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

2016-12-31 16:03, atnaujinta 2018-02-09 20:00

Atrodo, kad jie dirba skirtinguose eterio frontuose. Jau antrus metus iš eilės „TV antenos“ rinkimus laimintis Martynas garsėja kelionių projektais, o šiuo metu veda populiarų TV3 muzikinį šou „X Faktorius“.

Daiva „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbina pašnekovus svarbiausiomis dienos temomis, o laidoje „24/7“ apžvelgia savaitės aktualijas.

Tačiau šiandien „TV antenos“ fotosesijoje jie kartu ir puikiai randa bendrą kalbą. Vienas kito darbą stebintys ir gerbiantys Martynas ir Daiva metų pabaigoje žurnalo skaitytojams papasakojo apie patirtus iššūkius, gyvenimo ir darbo užkulisius bei 2017-ųjų planus.

– Kaip jaučiatės laimėję šį titulą?

Daiva: Man netikėta, bet labai malonu. Tai gal net svarbiausias įvertinimas mano, žurnalistės, karjeroje. Kitais metais bus penkiolika metų, kaip dirbu šioje srityje. Dabar įvertino tie, kurie ir turėtų įvertinti. (Juokiasi.) Smagu.

Tiesą sakant, net nesekiau, kaip vyko balsavimas. Tada atėjo kolegė ir pasakė, kad laimėjau.

Martynas: Kai man paskambino „TV antenos“ redaktorius ir pranešė apie laimėtus rinkimus, atsiprašiau, kad antrus metus taip įvyko. (Juokiasi.)

Dvejopi jausmai – viena vertus, rinkimus, ar jie būtų politiniai, ar „X Faktoriaus“ arba „Eurovizijos“, stebime visi. Tai įdomu ir intriguoja. Kita vertus, gal tiesiog taip sukrinta aplinkybės, kad vienu metu dauguma skaitytojų žiūri tą pačią laidą, už jos vedėją ir balsuoja. Net nežinau, kaip paaiškinti, kodėl laimėjau.

Žmona, kai sužinojo, sakė: „A, tai tau vėl reikės eiti fotografuotis, ar turi ką apsirengti?“ Jai tai sukėlė susirūpinimą. (Juokiasi.)

– Martynas ekrane – linksmas, o Daivai dažnai tenka būti ir griežtai. Ar dėl to jos pergalė neatrodo netikėta?

Daiva: Aš viską darau natūraliai, nesistengiu būti ragana. (Juokiasi.) Elgesį lemia ir laidos „Lietuva tiesiogiai“ turinys, pokalbių temos.

Kita vertus, šiais metais teko vesti ir laisvesnio turinio laidų, ne tik apie politiką, bet ir apie gyvenimo būdą, dalykus, kurie man atrodė ne itin įdomūs, bet žiūrovams patiko – pavyzdžiui, senovinius automobilius.

Gal rezultatą lėmė ir mano vesti rinkimų debatai, socialinės iniciatyvos, prie kurių teko prisidėti.

– Kokie jums buvo 2016 metai?

Martynas: Man labai įtempti, turėjau beprotiškai daug darbų. Baigiau vesti vieną „X Faktoriaus“ sezoną ir pradėjau kitą, su Vytaru Radzevičiumi Centrinėje Amerikoje nufilmavome jau vienuoliktą savo kelionių projektą, kuris buvo sudėtingas.

Visą vasarą rašiau savo penktą knygą – būtent apie kelionę po Centrinę Ameriką. Knygomis aš džiaugiuosi net labiau nei TV projektais. Tik rašytoju manęs nevadinkite. (Juokiasi.) Geriau kronikininku, gyvenimo stebėtoju.

O dar juk buvo smulkesnių darbų, taip pat TV projektas, kuriame su Vytaru per Lietuvą lenktyniavome traktoriais. Visiškai laukinė idėja, šovusi į galvą ir per kelias savaites sėkmingai įgyvendinta.

Kadaise su draugais svaigome – užaugsime, ateis laikas, kai nereikės dirbti. Dabar pasirodo, kad kuo labiau augi, tuo daugiau reikia dirbti.

Kita vertus, tai džiugina. Esu palaimintas, nes didžioji dalis kūrybinių darbų man labai patinka, iš to galiu išmaitinti šeimą, o tai yra nuostabu.

Daiva: Nuo duobės iki pakilimo. Metų pradžioje išgyvenau asmeninę dramą, kuri gal ir tapo postūmiu ieškoti kuo daugiau veiklos, pasinerti į socialinius projektus.

Kitų tokių įvairių ir intensyvių metų neatsimenu. Jaučiuosi per juos atradusi save.

– Daiva, šiais metais daug nuveikėte ir už ekrano ribų: nuo socialinio kovos su smurtu projekto iki didelį atgarsį sukėlusio atviro laiško Ramūnui Karbauskiui, kuriame kritikavote jo siūlytas įstatymo pataisas dėl pagalbinio apvaisinimo. Abiem minėtais atvejais buvote labai atvira. Ar nesigailėjote?

Daiva: Manau, apie kai kuriuos dalykus kalbėti, padėti spręsti problemas geriau gali tada, kai pats esi jas patyręs.

Žinomi žmonės turi atvirai kalbėti, kad paskatintų kitus nepulti į neviltį. Esu artimoje aplinkoje patyrusi smurtą, todėl žinojau, kad turiu apie tai prabilti, jei jau pradedu tokią socialinę iniciatyvą.

O laiškas R.Karbauskiui buvo visiška emocija. Daug Lietuvos moterų jame skambėjusias mintis pritaikė sau. Vienoms patiko, kitoms ne, bet aš neprivalau visiems patikti.

Laiške išdėsčiau artimos draugės istoriją. Ar sulaukiau neigiamos reakcijos? Labai daug, buvo daug sakančių, kad galėjau patylėti. Ar nustebino? Prieš porą metų tai dar stebino, dabar – jau ne.

Svarbiausia, kad informacija pasiekė žmones, privertė susimąstyti, jie susidarė nuomonę.

– Martynai, gruodžio 23-iąją sukako dešimt metų nuo pirmosios televizinės jūsų ir V.Radzevičiaus kelionės. Kas toliau?

Martynas: Kaskart sakome, kad šįsyk projektas – jau tikrai paskutinis. Ir kaskart po kiek laiko vėl nusiperkame lėktuvo bilietus. (Juokiasi.) Turime bilietus ir dabar. Dar vienas kelionių projektas tikrai bus.

– Ką simpatingiausi 2016-ųjų laidų vedėjai mano vienas apie kitą?

Martynas: Aš Daivą ekrane sekiau nuo tada, kai ji pradėjo vesti laidą „Lietuva tiesiogiai“. Jei atvirai, man didelį susižavėjimą sukėlė jos kantrybė per rinkimų debatus. Tai kažkas tokio. (Juokiasi.)

Gražiai, rafinuotai, su neblogu humoro jausmu, bet tuo pat metu tvirtai laikyti tokio pobūdžio laidą savo rankose – tai jai tikrai suteikia garbės.

Daiva: Asmeniškai iki šiol neteko daugiau bendrauti, galima sakyti, kad normaliai susipažinome tik dabar. Martynas – ramus, kuklus žmogus. (Juokiasi.) Tai mane net kiek nustebino, nes įsivaizdavau jį labiau džiazuojantį. Bet vėlgi – nereikia žmogaus vertinti pagal televizijos sukurtą įvaizdį.

Prisipažinsiu, dažniau žiūriu ne „X Faktorių“, o jo kelionių serialus. Patinka, kad pomėgį jis pavertė darbu, iš to atsiranda įdomių ir gerų projektų. Kadangi pati esu pamišusi dėl kelionių, man labai patinka, ką jis daro. Esu mačiusi net ir filmą „Šventa karvė“, kuriame jis vaidino su V.Radzevičiumi. Man patiko.

– Skaitytojai šįmet išrinko brandesnius, gyvenimo patirties jau turinčius vedėjus, o ne neseniai ekrane pasirodžiusius jauniklius. Gal jaunystės kultas eteryje – tik mitas, o žmonės pasiilgo rimtesnių dalykų?

Daiva: Duok Dieve, kad taip būtų. Man pačiai norisi, kad ekrane būtų ne tiesiog gražios galvos, skaitančios iš popieriaus lapo, bet turintys ką pasakyti žmonės.

Dažnai žiūriu naujienų kanalą CNN – ten dirba rimto amžiaus vyrai ir moterys, man tai labai patinka.

Kai žmogus sulaukia tam tikros brandos, darbas ekrane einasi visiškai kitaip.

Martynas, mano akimis, yra universalus, plačių galimybių laidų vedėjas, kuris gali dirbti ir „X Faktoriuje“, ir kelionių laidas kurti, ir, jei reikėtų, net mano laidą vesti – neabejoju, kad jam pavyktų.

Aš taip pat ekrane galiu daryti įvairius darbus, bet visa tai ateina su amžiumi ir patirtimi. Kai išsiplečia akiratis, išmoksti ne vienoje srityje maltis, bet daugiau jų aprėpti. Žinoma, yra tam tikros laidos, kurioms reikia tik jaunų, gražių žmonių.

Martynas: Aš apie tai net negalvojau, bet gal išties televizija tampa vyresnių žmonių pramoga. Kita vertus, „X Faktoriaus“ reitingai puikūs, jį žiūri jaunimas. O kai su V.Radzevičiumi šįmet Lietuvoje surengėme 25 susitikimus su kelionių serialų žiūrovais, pamatėme, kad juos žiūri labai skirtingo amžiaus žmonės.

– Kalbamės pačioje metų pabaigoje. Kaip sutiksite 2017-uosius ir ką planuojate per juos nuveikti?

Daiva: Aš švęsiu Kijeve. 2016-uosius sutikau Stambule, tai buvo ekspromtu sugalvota trumpa kelionė, man labai patiko pakeisti aplinką. Taip ir šįmet – visai netikėtai sugalvojau ir iškeliauju.

O 2017-aisiais kartu su Mariumi Jančiumi pakaitomis pradėsiu vesti laidą „Kitoks pokalbis“, kurioje bus lengvesnio turinio pašnekesiai apie gyvenimo būdą. Su kiek kitokiais pašnekovais, nei dažniausiai tenka kalbinti laidoje „Lietuva tiesiogiai“.

Darbo bus dar daugiau, bet man patinka, kai jo daug. Esu produktyvus žmogus, ketinu ir toliau dirbti su socialiniais projektais.

Martynas: Švęsiu su „X Faktoriaus“ komanda mano namuose. Taip ir suplanavome – švęsime apsupti mažamečių vaikų, prisipirkę daug fejerverkų.

Pastebėjau, kad dabar Kalėdas atšvenčiu taip, jog Naujieji ateina ramiai ir tvarkingai, šis sykis nebus išimtis. Man kartais paprasta išeiginė diena yra didesnė šventė nei Naujieji metai.

Taip, turbūt aš ir mano bičiuliai tampame nuobodžiais senukais, kurie plaukus pasileidžia tik esant ypatingai progai.

Šventės planą koreguoja ir tai, kad sausio 1-osios vakarą bus tiesioginė „X Faktoriaus“ transliacija, tad pernelyg įsijausti švenčiant nėra galimybių. Taip buvo ir per Kalėdas. Kaip sakė Marijonas Mikutavičius, mes šįmet turime dirbti, kai kiti švenčia, ir mums net niekas algų už tai nepadvigubina.

Dėl darbo – su metais lieka vis mažiau dalykų, kurie ekrane stebintų ir džiugintų. „X Faktorius“ – būtent toks projektas man.

Jei bus dar vienas jo sezonas, mielai jį vesčiau. Labai svarbu, kad šiame projekte vedėjas ir teisėjų komanda yra draugai, tai prisideda prie geros atmosferos.

Bus dar vienas labai malonus dalykas – jau turiu bilietą į mėgstamos grupės „Guns N’Roses“ koncertą, spalį keliausiu į Miuncheną.

Tai graudi tema, nes prieš ketvirtį amžiaus nepavyko nuvažiuoti į jos koncertą Maskvoje, bet dabar atsigriebsiu.

– Martyno kasdienybė aiški: šeima, vaikai. O Daiva šiuo metu turi mylimąjį?

Daiva: Ne, neturiu. (Šypsosi.) Naujųjų švęsti keliauju su bičiuliais. Bet nerašykite „vieniša“, tai visiškai netinkamas žodis. Labiau tinka „neįsipareigojusi“. Aš tikrai nesu vieniša – mane supa daugybė gerų draugų ir artimųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.