Televizijoje – Astos Baukutės išsišokimas: laida stabdoma

Penktadienio vakarą socialiniame tinkle pradėjo plisti Nacionalinio transliuotojo – LRT televizijos laidos „Atspėk dainą“ fragmentas. Jame aktorė Asta Baukutė nesutvardė džiaugsmo emocijų ir iš tiesų gerokai persistengė. Teisingai įvykdžiusi užduotį moteris atsistojo iš vietos ir demonstratyviai rodė Hitlerį garbinančius ženklus.

Asta Baukutė televizijos projekte.
Asta Baukutė televizijos projekte.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2017, 8:05 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 3:19 PM

Laidos vedėjams – Arūnui Valinskui ir Beatai Tiškevič paskelbus užduotį, kurioje reikėjo pasakyti lietuvių dainininko pavardę, pirmoji suskubo Astos atstovaujama komanda.

Moteriai atspėjus, kad dainą atlieka Simonas Donskovas, ji netruko pradėti rėkti ir rodyti nepagarbius ženklus.

Lyg to būtų mažai, nusitaikiusi į priešininkų komandą ir grūmodama pirštu, ji pridėjo: „Žydas, žydas, kodėl nesakai, kad žydas!“

Nei laidos vedėjai, nei komandų nariai į tokį Astos akibrokštą nesureagavo. Maža to, tai – ne tiesioginis eteris, o laidos įrašas, vadinasi, laidos prodiuseriai patys pasirinko tai rodyti eteryje.

Su pačia Asta Baukute susisiekti ir išgirsti, kas gi įvyko filmavimo metu ir kodėl tai pakliuvo į eterį, nepavyko.

Šeštadienio naktį į įvykį sureagavo LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis.

„Tik sužinojęs apie komentuojamą šio penktadienio vakaro laidos „Atspėk dainą“ epizodą, peržiūrėjau. Esu šokiruotas. Tai niekaip nesiderina su LRT propaguojamomis vertybėmis. Kaip atsakingas už LRT programą ir laikinai einantis LRT generalinio direktoriaus pareigas nuoširdžiai atsiprašau mūsų žiūrovų.

Apie incidentą informuotas LRT generalinis direktorius priėmė sprendimą laidą nedelsiant stabdyti. Šeštadienį numatyti projekto filmavimai neįvyks. Laida jau išimta iš LRT Mediatekos, nuimti savaitgalį suplanuoti kartojimai“, – išplatintame pranešime teigė R.Paleckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.