Asta Baukutė prabilo po TV incidento: „Mano idėja yra ginti žydų tautą“

Televizijos laidų vedėja, aktorė Asta Baukutė prabilo apie audrą internete ir visuomenėje sukėlusį savo poelgį. Garsi moteris paneigė bet kokią versiją apie tai, kad ji tyčiojasi iš žydų tautos. Pasirodo, jos idėja buvo visiškai kitokia.

„Jeigu kažkas ne taip suprato, tikrai nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė A.Baukutė.
„Jeigu kažkas ne taip suprato, tikrai nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė A.Baukutė.
„Jeigu kažkas ne taip suprato, tikrai nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė A.Baukutė.<br>V.Šviavinsko nuotr.
„Jeigu kažkas ne taip suprato, tikrai nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė A.Baukutė.<br>V.Šviavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2017, 9:54 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:55 PM

Penktadienio vakarą socialiniame tinkle pradėjo plisti Nacionalinio transliuotojo – LRT televizijos laidos „Atspėk dainą“ fragmentas. Jame aktorė Asta Baukutė nesutvardė džiaugsmo emocijų ir iš tiesų gerokai persistengė. Teisingai įvykdžiusi užduotį moteris atsistojo iš vietos ir demonstratyviai rodė Hitlerį garbinančius ženklus.

Moteriai atspėjus, kad dainą atlieka Simonas Donskovas, ji netruko pradėti rėkti ir rodyti nepagarbius ženklus.

Lyg to būtų mažai, nusitaikiusi į priešininkų komandą ir grūmodama pirštu, ji pridėjo: „Žydas, žydas, kodėl nesakai, kad žydas!“

Tačiau įdomiausia, kad tai buvo ne tiesioginė transliacija, o seniau nufilmuotas ir sumontuotas laidos įrašas. A.Baukutė jaučiasi patekusi į spąstus – toks laidos scenarijus jai nemaža naujiena.

„Mano pozicija labai paprasta. Nežinau, kaip sumontavo laidą. Pagrindinė mintis yra ta, kad ačiū Dievui, jog versle ir mene tokia talentinga žydų tauta yra matoma, girdima ir jai leidžiama būti, kas kažkada nebuvo leidžiama“, – aiškino ji.

Ji tikino, kad apie žydų gyvenimą Lietuvoje ją itin privertė susimąstyti garsaus ir gerbiamo filosofo Leonido Donskio mirtis.

„Viename straipsnyje teko perskaityti, kad net inteligentiški žmonės Lietuvoje šiam inteligentiškam žydų tautybės žmogui neleido dirbti nei Vilniaus universitete, nei Klaipėdos universitete. Esu labai dėkinga Vytauto Didžiojo universitetui, kad šiam žmogui leido dirbti ir į mūsų kultūrą įnešti to, ko patys lietuviai negalėtume. Tai ir prisidėjo prie L.Donskio širdies smūgio. Mano idėja yra ginti šią tautą“, – bėrė A.Baukutė.

Ji tikino besidžiaugianti bent jau tuo, kad Lietuva yra laisva šalis ir ji turi galimybę šia tema kalbėti.

„Jeigu kažkas ne taip suprato, tikrai nuoširdžiai atsiprašau. Mano mintis buvo pasidžiaugti, kad gyvename demokratiškoje tautoje, kuri supranta juoką“ – sakė aktorė.

Tačiau kodėl ji savo idėjai pasirinko tokias drastiškas priemones: vaizdavo Hitlerio asmenį primenančius gestus ir simboliką?

Ji įsitikinusi, kad tokius istorinius faktus reikia prisiminti, kad suprastume, kaip buvo anksčiau ir neleistume tam pasikartoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas