LRT kaltinama įžeidusi homoseksualus: atsiprašo ir vėl kartoja, kad tai – montažo klaida

Penktadienio vakarą LRT televizijoje prasidėjusios išsišokimų nesėkmės, rodos, nesibaigia. Po to, kai aktorė Asta Baukutė laidoje demonstravo Hitlerio garbinimo gestus, sujudo visi, kurie svarstė, kad nacionalinio transliuotojo eteryje tokie dalykai visiškai nepateisinami.

Laidos „Labas rytas, Lietuva“ akimirka.
Laidos „Labas rytas, Lietuva“ akimirka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2017, 12:17 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:56 PM

Pirmadienio rytą pasipiktino Lietuvos gėjų lyga (LGL). To paties transliuotojo laidoje „Labas rytas, Lietuva“ nuskambėjo įžeidžianti frazė „europederastas“. Socialinė erdvė sukruto: kas gi vyksta už LRT televizijos durų?

„Labas rytas, Lietuva! Šį rytą nacionalinio transliuotojo LRT eteryje visu savo gražumu nuskambėjo žodis „Europederastas“ (01:24 įrašo sekundė). Įdomu, ar tokių epitetų vartojimas, apibūdinant LGBT bendruomenės narius, irgi laikytinas nacionalinio transliuotojo misijos dalimi?

Penktadienį LRT televizija atsiprašinėjo dėl antisemitinių gestų laidoje „Atspėk dainą“, o šiandien ryto laidos metu skamba homofobinė retorika. Chebra, kas darosi? Audrius Siaurusevičius? Audrius Giržadas? Ignas Krupavičius?“ – toks viešas kreipimąsis nuskambėjo socialiniuose tinkluose.

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su televizijos atstove spaudai Virginija Bunevičiūte ir paprašius pakomentuoti situaciją, moteris pateikė LRT televizijos naujienų tarnybos vadovo Audriaus Matonio atsakymą.

„Atsiprašome už 2017 metų sausio 9 d. laidos „Labas rytas, Lietuva“ eteryje, reportaže nuskambėjusius kalbinto praeivio homofobiškus žodžius. Apgailestaujame, kad reportaže apie dainų konkursą „Eurovizija“ buvo palikta apmaudi montažo klaida. Noriu pabrėžti, kad nuskambėję žodžiai nesietini su LRT vertybėmis“.

Tai – jau antras kartas per keletą dienų, kai LRT televizija atsiprašo savo žiūrovų už eteryje pasirodančius įžeidžiančius siužetus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.