Edmundas Jakilaitis tapo geriausiu LRT televizijos vedėju

Pirmadienio vakarą LRT didžiojoje studijoje šešioliktą kartą išdalintos „Auksinės bitės“. Darbščiausiems LRT darbuotojams atiteko keturiolika skulptoriaus Romualdo Kvinto autorinių darbų.

Geriausiu LRT TELEVIZIJOS vedėju tapo Edmundas Jakilaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Geriausiu LRT TELEVIZIJOS vedėju tapo Edmundas Jakilaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2017, 9:31 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 2:14 AM

Apdovanojimus pradėjo Monika Mečiūtė kartu su Vytauto Lukočiaus vadovaujama Vilniaus sinfonietta. Jie atliko kūrinį „Mėlynos gatvelės“.

Pirmąją Auksinę bitę geriausiam LRT RADIJO žurnalistui įteikė jau du šiuos apdovanojimus anksčiau pelnęs Deividas Jursevičius. Šios nominacijos nugalėtoja tapo Audronė Čepkauskaitė.

Geriausiu LRT TELEVIZIJOS vedėju pretendavo tapti žurnalistas Edmundas Jakilaitis ir laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjai Eglė Daugėlaitė ir Arnas Mazėtis. Apdovanojimą geriausiam LRT TELEVIZIJOS laidų vedėjui Edmundui Jakilaičiui įteikė viena pirmųjų jo mokytojų televizijoje – Nemira Pumprickaitė.

LRT TV naujienų tarnybos vadovas Audrius Matonis „Auksinę bitę“ įteikė geriausiam 2016 m. LRT TELEVIZIJOS žurnalistui Edvardui Špokui. „Ačiū LRT už tai, kad nepakerpa sparnų ir galiu skraidyti kaip špokas. Džiaugiuosi, kad galime dirbti su didžiausiomis pasaulio televizijomis iš karščiausių planetos taškų“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo geriausiu pripažintas žurnalistas.

LRT tarybos pirmininko pavaduotoja Lolita Jablonskienė apdovanojo LRT radijo Metų žmogų, kuriuo tapo prozininkas, dramaturgas ir režisierius Marius Ivaškevičius Jis įvertintas už pilietinę iniciatyvą – Atminties maršą Molėtuose.

„Prieš septyniolika metų esu dirbęs šioje televizijoje. Bet šis stovėjimas ant scenos turbūt yra svarbiausias iš visų. Tai – nuopelnas visų, kurie prisidėjo prie Atminties maršo Molėtuose. Šią vasarą nedrąsiai LRT vadovybei užsiminiau, gal sutiktų skirti porą „Labas rytas, Lietuva“ minučių šiai eisenai, o jie man davė visą televizijos ir radijo eterį. Buvau labai nustebęs. Manau, kad be LRT šis įvykis nebūtų buvęs tokio mąsto“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo režisierius.

LRT vadovas Audrius Siaurusevičius garbės bite už nuopelnus ir ilgametį darbą LRT apdovanojo ilgametę radijo diktorę Daną Rutkutę. Įvertinimą atsiėmusiam jos sūnui Kornelijui Matuzevičiui perduodamas LRT vadovas negailėjo gražių žodžių: „Kai gyvenime matei tiek daug, kiek Dana Rutkutė, viena kita bitė gali būti ne tokiu svarbiu dalyku. Manau, kad jos gyvenime buvo du tikrai svarbūs dalykai. Pirmojo mes negalime dokumentaliai patvirtinti, bet 1926 m. Dana Rutkutė galimai girdėjo pirmuosius radijo šaukinius. O 1957 m., šitą jau tikrai galime patvirtinti, ji tikrai matė, kaip gimė Lietuvos televizija.“

Geriausiam LRT RADIJO vedėjui apdovanojimą įteikė pernai bitę atsiėmusi Agnė Kairiūnaitė. Ji į sceną atsiimti R. Kvinto autorinio darbo kvietė geriausia radijo vedėja pripažintą Ievą Buinevičiūtę.

Geriausiu LRT TELEVIZIJOS pramoginių laidų vedėjų duetu pretendavo tapti Andrius Rožickas ir Giedrius Savickas, Zita Kelmickaitė ir Alfredas Bumblauskas bei Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas. LRT komisijos sprendimu, geriausiu LRT TELEVIZIJOS pramoginių laidų vedėjų duetu tapo A. Rožickas ir G. Savickas.

Apdovanojimą iš Violetos Baublienės rankų be scenos partnerio atsiėmęs A. Rožickas nestokojo humoro ir atsakė į anksčiau paskelbtą Z. Kelmickaitės pareiškimą – žinoma moteris teigė, jog jei šiemet G. Savickas negaus „Auksinės bitės“, ji ims badauti. „Dabar aš suprantu, kodėl apdovanojimą atėjau atsiimti vienas. Iš pradžių Giedrius man sakė, jog į šį renginį neis dėl ligos, tačiau dabar suprantu, kad tikroji priežastis – Zitos pasižadėjimas. Kaip matote, Giedriaus scenoje nėra, jis bitės neatsiėmė, tad kitais metais tikimės Zitą matyti Operos ir baleto teatro scenoje“, – susirinkusius renginio svečius pralinksmino A. Rožickas.

Geriausią LRT RADIJO profesionalą – Joną Kasciuškevičių – apdovanojo LRT RADIJO vadovė Guoda Litvaitienė. „Radijo žurnalistai gali susirasti įdomiausių pašnekovų ir susigalvoti keisčiausių transliacijos vietų, bet jei niekas nesutvarkys išprotėjusio pulto ir iš rikiuotės išėjusios radijo duomenų bazės, viskas nepasieks klausytojų“, – bitę įteikdama kalbėjo radijo direktorė.

LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas apdovanojo geriausią LRT TELEVIZIJOS profesionalą. Juo šiais metais tapo Ramojus Skirsgilas.

LRT TELEVIZIJOS balsas, praėjusių metų „Auksinių bičių“ laureatas Tadas Jačiauskas šiais metais apdovanojo geriausią LRT profesionalą. Juo tapo Jonas Ribokas.

Geriausiu LRT.lt portalo profesionalu tapo žurnalistas Vytenis Radžiūnas. Jam „Auksinę bitę“ įteikė portalo vadovas Mindaugas Raguotis.

Geriausia LRT RADIJO laida tapo „Radijo dokumentika: Devyni radijo dešimtmečiai“. Apdovanojimą didžiulei kūrybinei grupei įteikdama J. Kryževičienė tikino, kad radijuje dirba tikri pamišėliai – jie yra pametę galvas dėl savo sunkaus darbo. „Mes turime papasakoti apie gyvenimą, pasaulį, bet neturime galimybės jo parodyti. Jau devyniasdešimt metų Lietuvos radijas pasakoja apie pasaulį tuo metu, kai važiuojate mašinoje, valgote pusryčius ar einate per gatvę su ausinukais. Visada labai svarbūs yra tie projektai, kur susijungia įvairių sričių profesionalai. Todėl sveikinu dokumentiką „Devyni radijo dešimtmečiai“, – kalbėjo žurnalistė.

Geriausia LRT TELEVIZIJOS laida pretendavo tapti „Auksinis protas“, „Karinės paslaptys“ ir „Istorijos detektyvai“. LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis paskelbė, kad geriausia LRT TELEVIZIJOS laida šiais metais tapo „Auksinis protas“.

Į LRT PUBLIKOS simpatijos bitę pretendavo net penki LRT projektai – „Dainų dainelė“, LRT 90 – jubiliejinis koncertas Žalgirio arenoje, daugiaserijinis istorinis filmas „Laisvės kaina. Savanoriai“, nacionalinė „Eurovizijos“ atranka ir Seimo rinkimų naktis. Publikos simpatijų prizą LRT.lt portalo lankytojų sprendimu iš Lolitos Bytautaitės rankų atsiėmė istorinio vaidybinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ režisierius Saulius Balandis. „Labai norėjau gauti bitę, nes Sidabrinė gervė ant židinio – labai nuobodu. LRT dėkoju už pasitikėjimą, komandai – už darbą, o žiūrovams – už įvertinimą“, – kalbėjo režisierius.

Šiais metais buvo įsteigta dar viena nominacija – Linksmoji bitė. Ją pelnė socialiniuose tinkluose tikrą audrą sukėlusi Živilė Kropaitė. Ji LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ pranešdama apie pasiektą rekordą atbulomis prapliupo juokais. Ant scenos bitę atsiimdama Ž. Kropaitė taip pat nestokojo humoro ir dėkojo LRT vadovybei už išsaugotą darbo vietą.

„Auksinės bitės 2016“ – jau šį sekmadienį, 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.