Lietuvis apie emigrantus: daug kas tampa pašalpų gavėjais ar net benamiais

Kai daugelis stengiasi baigti mokslus ir įgyti kuo geresnį išsilavinimą, o vėliau rasti gerą darbą – Arnoldas Simonavičius elgėsi priešingai. Pirmiausia jis nusispjovė į išsilavinimą – vaikinas pats sau pagalvojo, jog norint gerai gyventi pakaks baigti dešimt klasių. Susikrovęs lagaminus, Arnoldas išvyko į Šiaurės Airiją. Tikėjosi, kad viskas bus labai paprasta. Greit įsitikino, kad klydo. A. Simonavičiaus istorija – laidoje „Emigrantai“ jau antradienio vakarą, 19:30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Arnoldas Simonavičius.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-01-31 09:48, atnaujinta 2017-04-11 03:14

Arnoldas sako, kad idėją dirbti užsienyje jam pametėjo tėvai. Tai jiems pasirodė, kad jaunas vaikinas Lietuvoje nieko doro negali pasiekti, o štai Šiaurės Airijos fermose jie įžvelgė perspektyvų. Norėjęs padirbėti kelis mėnesius ir grįžti į gimtinę, šiandien iš Žagarės miestelio kilęs 24-ių vaikinas skaičiuoja jau šeštus emigracijos metus. A. Simonavičius sako, kad ilgą laiką jautėsi tarsi robotas. Niekam nerūpėjo nei jo jausmai, nei mintys.

„Pamirškite žmogiškumą – niekam jūs ten nereikalingi. Jeigu norės – atleis, jeigu norės – duos daugiau darbo“, – apie jokios kvalifikacijos nereikalaujančius darbus pasakojo jis. Arnoldas nesistebi, kad daug kas emigravęs į Angliją ar Airiją tampa pašalpų gavėjais ar net benamiais. Jo nuomone, to beveik neįmanoma išvengti, jeigu viskas, ko tikiesi būdamas ten – tai bet koks juodas darbas. „Man labai nemalonu pripažinti, tačiau ir man buvo laikas, kai gyvenau tik iš pašalpų“, – kalbėjo vaikinas .

Arnoldas įsitikinęs, kad emigrantams daug sunkiau už tuos, kurie gyvena Lietuvoje tarp giminių ir artimųjų, nes užsienyje vien tik darbas ir vergovė pinigams, o štai namuose – prabanga patirti šilumą, gražius jausmus. Jaunas emigrantas vis dar bando ieškoti savęs ir vis eksperimentuoja... Arnoldas mokosi daryti tatuiruotes, o naujasis jo pašaukimas – laimės paieškos budizmo religijoje. Jaunas grybų ūkio darbininkas sako po ne vienerių savęs ieškojimo metų pagaliau supratęs, kas yra tikroji žmogaus laimė. Tačiau dvasingumas turi ir kitą pusę – vaikino pasirinkimui nepritaria artimieji ir bendradarbiai...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.