Andrius Šedžius susirūpino vaikų miego kokybe darželiuose: „Jie miega ant žemės“

Šiaulių miesto tarybos narys Andrius Šedžius susirūpino vaikų darželiais, mat juose vaikai neturi lovų ir priversti miegoti ant žemės.

Andrius Šedžius.<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Šedžius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 11:26 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:21 AM

„Situacija Šiauliuose yra apgailėtina, ypač darželiuose. Yra keletas darželių, kuriuose vaikai miega ant žemės. Aš norėčiau, kad nei vienas vaikas nemiegotų ant grindų, kad miegotų lovytėse“, – laidoje KK2 kalbėjo A. Šedžius.

Anot politiko, miesto savivaldybė yra sutaupiusi apie 11 milijonų eurų biudžeto lėšų ir tie pinigai niekur nėra naudojami, o darželių lovytėms darželiuose užtektų vos kelių tūkstančių eurų.

„Savivaldybė miega ant pinigų maišo, iš 2016 metų į šiuos persikelia nepanaudoti 7 su puse milijono eurų, o vaikų darželiams, kur teiktas poreikis buvo apie 300 tūkstančių eurų įvairioms reikmėms, tame tarpe ir lovoms įsigyti, tas poreikis netenkinamas, nes nėra pinigų“, – sakė A. Šedžius.

Politikas ir verslininkas, kai buvo mažas, Šiauliuose lankė darželį „Varpelis“, todėl nusprendė nuvykti į jį ir pažiūrėti, kokia ten situacija.

„Kai buvau vaikas ir lankiau šitą darželį, tai patys geriausi prisiminimai ir apie darželį, ir apie auklėtojas, ir direktorę“, – laidoje kalbėjo A. Šedžius.

Pasirodo, nėra viskas taip blogai. Nors vaikučiai ir miega ant žemės, tačiau, pagal Europos Sąjungos standartus, taip yra normalu. Vaikai miega ant specialių čiužinių, kurie yra 7 centimetrų storio.

„Pagal higienos normas gali miegoti taip, kadangi turėdami senas lovytes, nugarytės išlinkdavo“, – kalbėjo darželio vadovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.