Jelena Tulčina apie nutukusius vaikus: „Maisto pramonė – demonas“

Statistika negailestinga: vis daugiau žmonių miršta nuo širdies ligų, kurios kyla dėl nesveiko gyvenimo būdo. Deja, bet vis jaunesni žmonės susiduria su antsvoriu, kuris sukelia mirtinas ligas.

Jelena Tulčina prakalbo apie nutukusius vaikus.<br>Organizatorių nuotr.
Jelena Tulčina prakalbo apie nutukusius vaikus.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2017, 1:42 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:21 PM

LNK laidoje „Yra, kaip yra“ gydytoja Jelena Tulčina sakė, kad pasaulyje iš viso yra 170 milijonų nutukusių vaikų, ir atskleidė mananti, jog maisto pramonė – demonas, nes maistas yra labai nesveikas, o ir tėvams trūksta žinių bei suvokimo, kaip reikia maitintis vaikams.

Laidoje dalyvavęs Dovydas sveria 145 kilogramus, nors jam vos 16 metų. Dovydas pasakojo, kad būdamas penktoje klasėje pradėjo jausti patyčias, bendraklasiai jį vadino nutukėliu.

Dovydas sakė, kad visi jo draugai turi merginas, o jis dėl antsvorio net nesistengia jų ieškoti, nes žino būsiąs atstumtas. Vaikinas sakė turintis kompleksų, tačiau nėra visai nesportuojantis – pažaidžia ir krepšinį, ir į kūno kultūros pamokas eina, tačiau greitai pavargsta.

Moksleivis pasakojo, kad yra bandęs atsikratyti svorio, tačiau sunkiai sekasi, daugiausia yra numetęs 12 kilogramų, kai gulėjo sanatorijoje. Dovydas sakė, kad valgo retai, tačiau nereguliariai,  be to, mėgsta daug bulvinių patiekalų.

Dovydo mama Ingrida laidoje kalbėjo, kad vaikas gimė kaip visi, normalaus svorio, o iki darželio buvo liesas. Vėliau ji vaikui pradėjo pirkti viską: sūrelius, kitą maistą.

Moteris sakė, kad sūnui pirko ir abonementą į sporto klubą, tačiau šis vis rasdavo priežasčių neiti.

Kita laidos dalyvė Irena pasakojo, kad jos dukra jau ketverių metų turėjo antsvorio. Moters teigimu, dukra valgo daug – dvigubai daugiau nei eiliniai vaikai, be to, dažnai sėdi prie kompiuterio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.