Martas Kalendra: „Pradėjęs dirbti treneriu nustebau, kiek daug Lietuvoje turtingų žmonių“

„Daugelis moterų, trokštančių sportuoti namie su asmeniniu treneriu, itin pasiturinčios. Dažniausiai tai aukštus postus, gerai mokamus darbus turinčios damos arba tokios, kurių vyrai – itin turtingi.

Martas Kalendra pradėjęs dirbti treneriu nustebo, kiek daug Lietuvoje turtingų žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
Martas Kalendra pradėjęs dirbti treneriu nustebo, kiek daug Lietuvoje turtingų žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 11:10 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:23 PM

Tokie žmonės gyvena didžiuliuose prabangiai įrengtuose privačiuose namuose, greta kurių puikuojasi ne vienas naujas automobilis. Jų namuose sukasi ne tik auklės, namų ekonomės, asmeniniai virėjai, tačiau ir vairuotojai... Yra net tokių klienčių, kurios siūlė kartu su jomis vykti į egzotiškas keliones.

Joms nieko nereiškia apmokėti kelionę ir visas jos išlaidas asmeniniam treneriui, kad galėtų sportuoti atostogų metu. Lietuvoje išties daug turtingų žmonių...“ – LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ pasakojo buvęs žinių žurnalistas, asmeninio trenerio karjerą beveik prieš metus pradėjęs Martas Kalendra.

Laidos tema – pinigai. Kodėl kyla kainos ir nejau tikrai mėgstame pasirodyti, gyventi ne pagal kišenę, o atlyginimą imti juodais pinigais?

Visos laidos metu kojines neįtikėtinu greičiu mezgęs 53-ejų Raimundas Mikuševičius iš Panevėžio prisiminė, kaip Lietuvoje prasidėjus krizei neteko statybininko darbo.

„Tai buvo aukso laikai, uždirbdavau nuo 1,5 iki 3–4 tūkstančių eurų. Neverkiau, neprasigėriau, o nusprendžiau pabandyti pragyventi iš viso gyvenimo hobio – mezgimo. To, ką uždirbu per rudenį ir žiemą, pakanka pragyventi visiems metams. Dienai pragyventi maistui man pakanka ir dviejų eurų“, – pasakojo Raimundas.

Tuo metu 9 barų steigėjas Kristupas Baublys prisipažino, kad kainas kelti buvo priverstas.

„Kainas restoranuose ir baruose kelti visi buvo priversti dėl algų kilimo, akcizų didėjimo, nes išlaikyti darbuotojus šioje srityje itin sunku. Pramokę amato padavėjai, barmenai ir virėjai lekia į užsienį...“ – sakė Kristupas.

Jekaterina Sulejeva, trylikos vaikų globėja, užauginusi dar ir du biologinius vaikus, prisipažino, kad su vyru persikėlė gyventi į kaimą, jog galėtų globoti vaikus.

„Mieste išgyventi tokiai šeimynai būtų neįmanoma. Viską – nuo mėsos, daržovių, vaisių, duonos – užsiauginame ar gaminamės patys. Vienintelė mūsų pramoga – knygos“, – pasakojo Jekaterina.

„Minimalaus poreikių krepšelio dydis tik įrodo, kad mūsų šalyje faktiškai nėra viduriniosios klasės, o ir ta pati, kuri yra, lyginant su Vakarų pasauliu – varguoliai“, – teigė Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.