Kūdikių besilaukiančioms Irūnai ir Inetai Puzaraitėms šeima svarbesnė už karjerą

Kartu namuose, kartu scenoje, kartu laukiasi kūdikių – tokia garsių seserų Irūnos ir Inetos Puzaraičių istorija, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Nors jas daug kas sieja, seserys purtosi gretinimo. „Esame skirtingos, kiekviena turime savo gyvenimą“, – tvirtina jos.

Beveik visą vaikystę ir paauglystę scenoje praleidusios seserys dainininkės Irūna (kairėje) ir Ineta Puzaraitės dabar mėgaujasi šeimine laime.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Beveik visą vaikystę ir paauglystę scenoje praleidusios seserys dainininkės Irūna (kairėje) ir Ineta Puzaraitės dabar mėgaujasi šeimine laime.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
I.Puzaraitė ir R.Čepononis susituokė praėjusią vasarą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
I.Puzaraitė ir R.Čepononis susituokė praėjusią vasarą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ineta ir Ąžuolas laukiasi antros atžalos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ineta ir Ąžuolas laukiasi antros atžalos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Mar 26, 2017, 3:08 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 4:23 AM

Praėjusią vasarą už karininko Roko Čepononio (25 m.) ištekėjusi Irūna (27 m.) laukiasi pirmagimio. Metais jaunesnė jos sesuo Ineta ir dainininko Žilvino Žvagulio sūnus Ąžuolas (31 m.) jau augina beveik dvejų metų dukterį Barborą. Seserys neslepia, kad dabar šeima joms svarbesnė už karjerą.

Marijampolietės Irūna ir Ineta prieš 14 metų kartu su dar keturių paauglių grupe „Mokinukės“ užkopė į didžiąją Lietuvos sceną.

Jų dainas transliavo radijo stotys, o merginos, vadovaujamos ne vieną talentą atradusios Laimos Lapkauskaitės, galėjo džiaugtis stulbinamu populiarumu.

Pametinukės seserys, dar paauglystėje patyrusios žinomumo skonį, sakė niekuomet nekonkuravusios tarpusavyje, nors aplinkiniai jas dažnai lygina.

„Nuo pat mažens, o ypač kai prasidėjo „Mokinukių“ laikai, visi svarstė, kuri kurios šešėlyje, ar nepavydi viena kitai, kurios nuopelnai didesni. Man keista: kaip galima lyginti, jei mes skirtingi žmonės ir negalime visko daryti vienodai“, – traukė pečiais Ineta LNK televizijos gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“.

Dainuoti pirmoji pradėjo Irūna – jai buvo vos ketveri, kai pastebėjusi anūkės talentą į vaikų studiją ją nuvedė močiutė. Po metų prisidėjo ir Ineta.

Mergaitės greitai pajuto: jei nori būti atlikėjas, nesvarbu, koks tavo amžius, griežtas repeticijų, koncertų ir mokslų grafikas – neišvengiamas. L.Lapkauskaitė, garsėjanti sugebėjimais ne tik atrasti, bet ir išauginti būsimas scenos žvaigždes, nenuolaidžiavo jokiems vaikiškiems kaprizams.

Merginos griežtai vadovei priekaištų neturi. „Neabejoju, kad yra daugybė vaikų, kurie pavydėtų tokios vaikystės, – šypsojosi Irūna. – Aš labai laiminga, kad mano vaikystė buvo būtent tokia, kad visą laiką turėjau veiklos, nesišlaisčiau gatvėmis, visada dariau tai, kas man malonu.“

Nors tarp seserų tik metų skirtumas, jos tvirtina esančios labai skirtingos. Tiesa, skirtumai niekada netrukdė sutarti.

„Vaikystėje buvau tokia protinga, skaitydavau knygutes, mokydavausi atmintinai eilėraščius, grodavau pianinu, o Ineta po medžius karstydavosi.

Man būdavo malonu, kad galiu padėti seseriai paruošti pamokas ar dar ką nors. Niekada nemaniau, kad sesuo prielipas“, – pasakojo Irūna.

Tiesa, ji prisipažino, kad ne visuomet buvo klusni ir pareiginga mergaitė. Kai paaugliškas maksimalizmas pradėjo imti viršų, mamai reikėjo kreiptis į policiją.

„Labai anksti nutrūkau nuo grandinės, rodos, būdama 13 metų. Paauglystė buvo sunki: bėgau iš namų, būdavo, kad tėvai net su policija ieškodavo.

Labai greitai išaugau į vadinamąsias panas – gal šiek tiek ir per anksti“, – svarstė dainininkė ir TV laidų vedėja.

Irūna apsiramino tik sulaukusi pilnametystės. Kai vyresnėlė jau nekėlė rūpesčių, nuo grandinės nutrūko jaunėlė.

„Skirtingu laiku subrendome. Aš šėlioti pradėjau anksčiau, greičiau suaugau.

Inetos šėlsmai prasidėjo tuomet, kai išvyko iš tėvų namų, persikėlė gyventi į Vilnių. Tai buvo studentavimo laikai.

Tuo metu jau kūriau ateities planus, o ji šėlo. Bet mūsų vertybės tos pačios, abi esame nuoširdžios, šeimos žmonės, abi atsakingos, punktualios, jautrios, mus pravirkdyti labai paprasta“, – savo ir sesers skirtumus bei panašumus vardijo Irūna.

Seserys dėl vaikinų niekada nekonkuravo ir nesipyko, nes jų skonis visiškai skiriasi. Nors Irūna kartais pasvarstydavo: „Kodėl aplink Inetą nuolatos ratais zuja vyrai?“ Ir pati atsakydavo į šį klausimą: „Aš pati nenorėjau, kad aplink mane eitų ratais. Juk moterys kažką skleidžia, kad pritrauktų vyrų dėmesį. O aš visą laiką buvau atsargesnė.“

Ineta dirbo dainininko Ž.Žvagulio įmonėje ir puikiai prisimena, kaip jis ėmė pasakoti apie sūnų Ąžuolą, kuris iš Didžiosios Britanijos grįžta į Lietuvą ir yra puikus vaikinas.

Žilvinas ir pats yra prisipažinęs, kad Ineta jam patiko, todėl ir nutarė supažindinti su vyresniuoju sūnumi, o toliau palikti viską tvarkyti likimui. Likimas pasisuko taip, kad Ineta ir Ąžuolas patiko vienas kitam ir tapo pora. Kodėl mergina jį pasirinko?

„Todėl, kad jis buvo kitoks. Ilgai gyveno užsienyje ir tai galėjai pajusti: mandagus, visą laiką šypsosi, visada visiems nori padėti, pagelbėti, tikrai ne kaip kiti lietuviai, kurie džiaugiasi, kad kaimyno namas dega. Tas kontrastas, manau, ir patraukė mane“, – pasakojo Ineta. Pasklidus žiniai apie naują porą, greitai ją pakeitė žinia, kad Ineta laukiasi kūdikio.

Kai pasaulį išvydo poros pirmagimė Barbora, Ineta sustabdė koncertinę veiklą. Dabar jos gyvenimas – tai šeima: dukters auklėjimas, rūpinimasis vyru ir darbas kartu su uošviu.

O Irūnos karjera tuo metu klostėsi puikiai: vienas po kito įvairūs projektai, labai sėkmingi „Žvaigždžių duetai“, kuriuose jos partneris buvo Marius Jampolskis.

Žiūrovų nuoširdžiai pamiltas duetas populiarumu negali skųstis iki šiol.

Pernai pasklidusi žinia, kad Irūna rengiasi tekėti, daug kam buvo staigmena. Mergina apie asmeninį gyvenimą niekada neatviravo, todėl staigmena buvo ir tai, kad ranką ir širdį ji ketina atiduoti jaunuoliui, su kuriuo draugavo 10 metų.

Ineta apie sesers draugą žinojo jau seniai ir džiaugėsi, kad mokėjo laikyti paslaptį. Juk apie daug metų draugaujančią porą visi sužinojo tik per vestuves.

Už karininko R.Čepononio ištekėjusi Irūna kuria namus Marijampolėje – ten, kur gimė ir užaugo.

Paklausta, ar nebijo tapti namų šeimininke, ar gerbėjai jos nepamirš, kai pasitrauks nuo scenos, Irūna tik papurtė galvą: „Sukdamasi pramogų versle visada jaučiau malonumą grįžti namo, nusivalyti grimą, išsiplauti galvą ir atsigulti į savo lovą.

Visą gyvenimą norėjau tos ramybės. Dainuoju nuo 4 metų, manau, laikas padaryti pertrauką.“

Irūna sulaukia draugų pajuokavimų dėl apsisprendimo tapti kario žmona. Štai ir jos geras draugas M.Jampolskis pasakė: „Ištekėjai už karininko, tai dabar sėdėsi namuose, laistysi gėlytes ir lauksi.“ Vis dėlto ji neabejoja: geriau pasirinkti negalėjo.

„Lauksiu, nes meilė akla. Negaliu užgniaužti žmogaus norų, griauti jo svajonių vien dėl to, kad egoistiškai versčiau būti tik su manimi, niekur neiti. Lygiai kaip jis niekada nedraudė daryti to, kas man patinka. Jeigu reikės, lauksiu, nebijau.

O jeigu klausiate, ko noriu, atsakau: aš noriu būti namų šeimininkė. Jeigu klausiate, ar mano vyrui svarbu, kad esu žinomas žmogus, jau padaręs karjerą, užtikrinu: jis su manimi tikrai ne dėl to.

Mes abu turime gražių planų, kur nuo namų šeimininkės toli nepabėgsi. Norėdamas auginti vaikus ir kurti šeiminę aplinką turi pabūti namuose kurį laiką. Aš to visiškai nebijau ir mes apie tai svajojame“, – dėstė pirmagimio besilaukianti Irūna.

Jauna moteris derinti motinystės ir koncertinės veiklos neketina. Jos įsitikinimu, mama turi auginti vaikus, o ne gastroliuoti. Antraip gali tekti gailėtis, kad vaikas ko nors nepadarė, yra neišauklėtas.

„Viskas priklauso nuo tavęs, o aš esu pasiryžusi savo vaiką auklėti taip, kad jis užaugtų toks, kokio noriu. Į šitą procesą įtrauksiu ir vyrą, nes juk nėra taisyklės, kad tik moteris turi auginti vaiką. Turi auginti abu“, – ramiai kalbėjo Irūna, beveik visą vaikystę ir paauglystę praleidusi scenoje, o dabar radusi laimę šeimoje.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.