Vasario 16-osios Akto atradimas pakeitė planus

Vokietijoje rastas Vasario 16-osios visoje Lietuvoje sukėlė džiaugsmo bangą. Tiesa, nors įvykis ir sensacingas bei lydimas laimės kupinų komentarų, kai kam vieno svarbiausių šalies dokumentų radimas kiek sujaukė planus.

Lauryno Šeškaus vadovaujama televizijos produkcijos įmonė „TV Play“ buvo pradėjusi ruošti dokumentinį filmą.<br>lrytas.lt nuotr.
Lauryno Šeškaus vadovaujama televizijos produkcijos įmonė „TV Play“ buvo pradėjusi ruošti dokumentinį filmą.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2017, 9:52 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 11:42 AM

Lauryno Šeškaus vadovaujama televizijos produkcijos įmonė „TV Play“ buvo pradėjusi ruošti dokumentinį filmą, kurio kūrimo metu aiškinosi, kur galėtų būti Lietuvos Nepriklausomybę deklaravęs dokumentas.

„Neneigsiu, kad tokių minčių buvo daryti dokumentinį filmą ir buvome pradėję filmuoti, bet to dabar jau nebus“, – sakė L.Šeškus.

Paklaustas, ar dėl rasto dokumento bus patirti dideli nuostoliai, L.Šeškus atsakė, kad nuostoliai šiuo atveju nėra svarbūs, o didesnis džiaugsmas, kad Vasario 16-osios Aktas apskritai rastas.

„Mes planavome sukurti dokumentinį filmą, tiesiog rinkome įvairius liudijimus žmonių, kurie, kaip dabar, pasirodo, buvo neteisūs, bet svarbu, kad Aktas rastas“, – kalbėjo L.Šeškus.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Vasario 16-osios aktą kovo 29-ąją Berlyne esančiame Vokietijos diplomatiniame archyve rado Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis. Jis tokį atradimą pavadino savo pergale.

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė informavo, kad kreipėsi į Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ofisą su prašymu pradėti tartis dėl dokumento grąžinimo Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.