Filmo „Graži moteris“ pabaiga turėjo būti dramatiškesnė

Kaip iš tikrųjų turėjo baigtis romantinė komedija „Graži moteris“? Šiomis dienomis kultinio filmo scenaristas J.F.Lawtonas (56 m.) papasakojo apie alternatyvią istorijos pabaigą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Pagrindiniai filmo „Graži moteris“ herojai: milijonierius (akt. R.Gere'as) ir prostitutė (akt. J.Roberts).
Pagrindiniai filmo „Graži moteris“ herojai: milijonierius (akt. R.Gere'as) ir prostitutė (akt. J.Roberts).
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2017-04-04 08:46, atnaujinta 2017-04-13 17:13

Režisieriaus Garry Marshallo 1990 metais sukurta romantinė komedija „Graži moteris“ sulaukė milžiniško populiarumo. Milijonieriaus ir prostitutės meilės istorija priminė pasaką apie kilnaus riterio išgelbėtą įkalintą princesę. Ją žiūrėdamos dūsavo didžioji dalis planetos gražiosios lyties atstovių.

Filmas baigiasi tuo, kad pagrindinė herojė Vivjena, kurią įkūnijo aktorė Julia Roberts (49 m.), meta prostituciją ir atsiliepia į Richardo Gere’o (67 m.) herojaus Edvardo Liuiso jausmus.

Mažai kas žino, kad iš pradžių scenarijuje nebuvo tokio įvykių posūkio.

Scenaristas J.F.Lawtonas neseniai duodamas interviu žurnalui „Vanity Fair“ prisipažino, kad pabaiga turėjo būti dramatiškesnė: užuot likusi su mylimu milijonieriumi Edvardu, J.Roberts herojė smuko vis žemiau – įniko į narkotikus, o galiausiai jų perdozavo ir mirė.

„Mes ilgai ginčijomės, kaip turi baigtis istorija. Viena vertus, nenorėjome griauti siužeto. Kita vertus, daugumos nuomone, jis buvo per niūrus.

Paskutinį žodį tarė režisierius. Nors G.Marshallas ir nebuvo tikras dėl pasirinkimo, galiausiai paaiškėjo, kad jis priėmė teisingą sprendimą. Taip drama virto romantine komedija“, – prisiminė scenaristas.

„Graži moteris“ tapo tramplinu kino pasaulio naujokei J.Roberts – ji buvo nominuota „Oskarui“ kaip geriausia aktorė, be to, pelnė Auksinį gaublį.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.