TV3 laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovams – galimybė išvysti ne tik profesionalios šefės Ilonos Juciūtės patarimus, kaip paruošti gardų maistą, bet ir išgirsti nuolatos įvairiausius pasaulio kampelius lankančio R. Širvinsko-Makaliaus interviu.
Televizijos žiūrovams žinomas vyras pasakojo, kad meilę kelionėms pajautė dar būdamas visai jaunas, o vėliau ši meilė tapo jo gyvenimo dalimi. „Man visada patiko kelionių užkulisiai ir aš pradėjau domėtis viskuo, kas yra kelionių viduje, kaip jos yra sudaromos“, – pasakojo R. Širvinskas-Makalius.
Kulinarinėje laidoje apsilankęs keliautojas kalbėjo ir apie egzotiškose šalyse išbandytus skonius, kurie – ne visuomet tik malonūs. „Filipinuose teko valgyti baltąjį medžio kirminą. Aš jį valgiau acte išmirkytą, paragavau, net nenorėjau suprasti skonio. Tai buvo kažkas keisto, kažkas baisaus“, – tikino keliautojas.
„Nors ir žinau, kad labai svarbu yra pažinti šalį per skrandį, bet aš labai bijau išbandyti virtuvę, nes gali tekti savo atostogų dalį praleisti kaip nors negerai“, – dar pridūrė kelionių agentūros „Makaliaus kelionės“ įkūrėjas.
Pasakodamas apie savo karjerą R. Širvinskas-Makalius prisiminė neišvengęs ir netikrų draugysčių su naudos siekusiais žmonėmis. „Turėjau anskčiau problemą su vienadieniais draugais, kurie įsisiūbavus mano verslui norėjo susipažinti. Dabar bendrauju su tais žmonėmis, su kuriais susipažinau dar prieš visą Makaliaus erą“, – sakė žinomas vyras.
Kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ žinomas keliautojas kalbėjo ne tik apie ragautus valgius, bet ir pasidalino patarimais keliaujantiems. Vienas jų – santykių išbandymas poroms: „Dažnai poroms rekomenduoju išvažiuoti į keliones, nes kelionių metu atsiskleidžia ne tik teigiami, bet ir neigiami faktai apie žmogų bei būdo savybės.“