80-metį švenčiantis Jackas Nicholsonas: „Tebetrokštu meilės“

„Mano širdis vis dar aistringai dega, bet aš jau nesu jaunas. Trokštu meilės, tačiau mano amžiaus viešai asistuoti moteriai būtų nepadoru“, – neseniai prisipažino Jackas Nicholsonas, šiandien švenčiantis 80-metį.

J.Nicholsonas švenčia 80-metį.
J.Nicholsonas švenčia 80-metį.
J.Nicholsonas su R.Broussard susilaukė dviejų vaikų: Lorraine ir Ray.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Nicholsonas su R.Broussard susilaukė dviejų vaikų: Lorraine ir Ray.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Nicholsonas ir R.Broussard.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Nicholsonas ir R.Broussard.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su modeliu W.Hollman.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su modeliu W.Hollman.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su modeliu W.Hollman aktorius susilaukė dukters Honey.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su modeliu W.Hollman aktorius susilaukė dukters Honey.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Aktorius buvo vedęs tik kartą – S.Knight.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Aktorius buvo vedęs tik kartą – S.Knight.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Nicholsono dukra Jennifer.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.Nicholsono dukra Jennifer.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Huston 17 metų kentė J.Nicholsono pažeminimus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Huston 17 metų kentė J.Nicholsono pažeminimus.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su dukra Honey.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Su dukra Honey.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

„Lietuvos rytas“

Apr 22, 2017, 6:26 PM, atnaujinta Apr 25, 2017, 9:44 PM

Trijų „Oskarų“ ir septynių Auksinių gaublių laimėtojas J.Nicholsonas ne kartą gyrėsi, kad per gyvenimą intymiai bendravo su daugiau nei 2000 moterų. Aistringas meilužis, garbėtroška, kvaišalų mėgėjas vis dar svajoja ir apie naują meilę, ir apie naujus vaidmenis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Šių metų sausį pranešęs, kad atsisveikina su kinu, netrukus J.Nicholsonas nutarė kartu su aktore Kristen Wiig vaidinti komedijos „Tonis Erdmanas“ perdirbinyje.

Tiesa, meilės fronte įžymybės planai jau ne tokie ambicingi. „Anksčiau nė nepagalvodavau, kad gultis į lovą galima tik tam, kad išsimiegotum, – prieš kelerius metus prisipažino aktorius. – O dabar praleidžiu daug laiko vienas.“

Vieno įžymiausių Holivudo aktorių gyvenimas vertas kino filmo. Tik būdamas 37 metų jis sužinojo tiesą apie savo šeimą. Kai netekėjusi 16-metė šokėja June Francis pastojo, būsimo vaiko tėvas ją paliko nė neatsisukdamas. June motina, norėdama išvengti gėdos, ją keliems mėnesiams išvežė iš namų, o kai ši pagimdė, kūdikį užregistravo kaip savo.

Todėl J.Nicholsonas beveik 40 metų buvo įsitikinęs, kad močiutė ir senelis yra jo tėvai, o motiną laikė seserimi.

Už atskleistą tiesą Jackas yra dėkingas vienam žurnalistui. Kai jis pateikė savo tyrimo medžiagą, aktorių su meile užauginę seneliai jau buvo mirę.

Išaiškėjus tiesai atsirado iškart du pretendentai į Jacko tėvus. Vienam jų net pavyko susitikti su J.Nicholsonu.

Vyras tvirtino, kad 1936 metais turėjo intymių santykių su Jacko motina ir dabar trokšta vieno – nesiskirti su sūnumi.

Aktorius mandagiai atsakė: „Jei jums ko nors reikės, praneškite man. Pasistengsiu padėti, bet matytis su jumis nenoriu.“

Tėvu prisistatęs vyras išdidžiai atšovė: „Tai tu man paskambink, jeigu turėsi kokių nors problemų. Juk esu tavo tėvas.“

Jackas daugiau niekada nesusitiko nė su vienu pretendentu į tėvus, kurie, žinoma, troško pasišildyti jo šlovės spinduliuose. Aktorius taip pat kategoriškai atsisakydavo atlikti DNR testą, kuris padėtų nustatyti tėvystę.

„Aš daug metų savo motiną laikiau seserimi, nes nežinojau tiesos. Pasaulyje yra dar daug dalykų, kurių nežinau. Jeigu jiems skirsiu per daug dėmesio, nieko gera iš to neišeis“, – apsisprendimą aiškino J.Nicholsonas.

Dar vaikystėje išryškėjo J.Nicholsono vaidybinis talentas. 17-metis Jackas Niujorke iš pradžių įsidarbino pasiuntiniu pas animatorius Williamą Hanną ir Josephą Barberą – tuos pačius, kurie sukūrė kultinį filmą „Tomas ir Džeris“. Vėliau jie netgi pasiūlė Jackui animatoriaus vietą studijoje, bet vaikinas norėjo vaidinti.

Pirmas iš didžiųjų režisierių, pastebėjusių J.Nicholsoną, buvo Rogeris Cormanas, siaubo filmų meistras. Jackas kine debiutavo epizodiniu vaidmeniu jo juostoje „Mažoji siaubų krautuvėlė“ (1960 m.).

Pirmoji „Oskaro“ nominacija jam atiteko už vaidmenį dramoje apie motociklininkus „Nerūpestingas keliautojas“ (1969 m.).

Nuo 1970-ųjų iki 1974-ųjų J.Nicholsonas vaidino septyniuose filmuose, kurie jį ekrane suvedė su ryškiausiomis žvaigždėmis: Barbra Streisand, Yves’u Montand’u, Bruce’u Dernu, Artu Garfunkeliu, Orsonu Wellesu.

J.Nicholsoną pradėjo kviesti garsiausi to meto režisieriai: Romanas Polanskis jį įamžino trileryje „Kinų kvartalas“, Michelangelo Antonioni – trileryje „Profesija: reporteris“, Milošas Formanas – dramoje „Skrydis virš gegutės lizdo“, Stanley Kubrickas – dramoje „Švytėjimas“.

Aktorius atsisakė įkūnyti Maiklą Korleonę dramoje „Krikštatėvis“, Džonį Hukerį kriminalinėje komedijoje „Afera“ ir prezidentą Richardą Nixoną biografinėje dramoje „Frostas prieš Niksoną“. Tai ne itin pakenkė jo karjerai, nes šlovę užtikrino kiti vaidmenys.

Holivudo įžymybės asmeninis gyvenimas buvo audringas. Tiesa, aktorius buvo tik kartą vedęs. Jo žmona tapo mažai žinoma aktorė Sandra Knight (77 m.). Trumpai trukusi santuoka davė vaisių – dukrą Jennifer.

Nepataisomas mergišius J.Nicholsonas ilgiausiai gyveno su „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureate Anjelica Huston (65 m.) – net 17 metų.

Galima sakyti, kad J.Nicholsonas svetimavo tiesiog A.Huston akivaizdoje. Kai jie išsiruošdavo pasivažinėti motociklu, Jackas, išvydęs kokią nors ilgakoję gražuolę, palikdavo Anjelicą, pasisodindavo naują keleivę ir nurūkdavo. Anjelica namo grįždavo pėsčiomis ir ašarodama, tačiau atleisdavo palaidūnui, kai tik jis parsibelsdavo.

Vis dėlto ir didžiausia kantrybės taurė galiausiai buvo perpildyta. A.Huston paliko Jacką, kai aktorė Rebecca Broussard prisipažino besilaukianti jo kūdikio. Jackui neliko nieko kita, kaip tik ieškoti paguodos pas nėščią Rebeccą. Ši 26 metais jaunesnė aktorė pagimdė jam du vaikus – 1990-aisiais dukterį Lorraine, o 1992-aisiais sūnų Ray.

Dar vieną dukrą, kuri buvo pavadinta Honey, aktoriui padovanojo modelis Winnie Hollman.

O štai aktorė Susan Anspach (74 m.) tvirtino, kad filmuojant dramą „Penkios lengvos pjesės“ J.Nicholsonas ją suvedžiojo. Filmas pasirodė 1970-ųjų rugsėjį, tais pat metais aktorė pagimdė sūnų Calebą.

Nors tuo metu buvo ištekėjusi už aktoriaus Marko Goddardo, Susan prisipažino, kad kūdikio tėvas – J.Nicholsonas. Pastarasis neneigė, bet ir nepatvirtino savo tėvystės.

Holivudo lovelaso glėbyje buvo atsidūrusios Michelle Phillips, Lara Flynn Boyle, Bebe Buell, Janice Dickinson, Christina Onassis, Jill St.John, Candice Bergen, Rita Moreno, Amanda de Cadenet, Kate Moss, Rachel Ward, Sharon Stone, Drew Barrymore.

Neseniai J.Nicholsonas prisipažino svajojantis apie dar vieną romaną. „Aš turiu viską, apie ką gali svajoti vyras, bet niekas dabar negalėtų pasakyti, kad man sekasi meilės srityje“, – neslėpdamas apmaudo kalbėjo Holivudo mergišius.

Marco Elioto knygoje „Nicholsonas“ yra aprašytas pikantiškas konfliktas tarp J.Nicholsono ir aktorės Meryl Streep (67 m.), įsižiebęs 1986 metais filmuojant komediją „Heartburn“.

Kartą Meryl išlėkė iš viešbučio kambario, palikusi ten Jacką. Aktorė šaukė daugiau niekada nevaidinsianti su šiuo kolega ir kad jai iki gyvo kaulo įkyrėjo jo „nesibaigiančios seksualinės uvertiūros“. Vėliau M.Streep paneigė šiuos teiginius, o po metų aktoriai nusifilmavo dramoje „Usnis“.

M.Eliotas knygoje rašo, kad filmavimo komanda dažniau aptarinėdavo ne darbo reikalus, o pagrindinių aktorių santykius.

Knygos autorius taip pat teigia, kad J.Nicholsonas daug metų vartojo narkotikus. Aktoriaus kolegė S.Anspach pasakojo, kad norėdamas gerai suvaidinti vieną dramos „Penkios lengvos pjesės“ sceną jis prieš kiekvieną dublį vartodavo kokainą. Scenai nufilmuoti prireikė 39 dublių.

Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje J.Nicholsonas dėl sveikatos bėdų liovėsi piktnaudžiauti kvaišalais. Be to, tapo ramesnis. Prieš kelerius metus filmuodamasis Niujorke aktorius stebėjosi, kad po darbo nenori trankytis po barus.

Paklaustas, ar norėtų atsukti laiką, J.Nicholsonas tik papurtė galvą: „Neslėpsiu – esu pridaręs klaidų, tačiau nenorėčiau grįžti ir gaišti laiko jas taisydamas. Nesiskundžiu gyvenimu, visi metai praėjo puikiai. Neseniai naktį atsibudau, įsipyliau pieno ir pažvelgęs pro langą supratau: gyvenu rojuje.“

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.