Išskirtinė Lino Adomaičio dovana – džiazo įžymybei Gregory Porteriui

„Tai leidinys, kuriuo galiu didžiuotis“, – nusišypsojo Linas Adomaitis (41 m.). Atlikėjas kitą savaitę išleis naują plokštelę, kurios pirmą egzempliorių įteikė populiariausiam pasaulio džiazo dainininkui, rašo "Lietuvos ryto" žurnalas "TV antena".

L.Adomaitis ne tik paprašė autografo ant G.Porterio plokštelės, bet ir jam pačiam įteikė savo naują plokštelę su parašu.<br> I.Adomaitienės nuotr. 
L.Adomaitis ne tik paprašė autografo ant G.Porterio plokštelės, bet ir jam pačiam įteikė savo naują plokštelę su parašu.<br> I.Adomaitienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2017, 3:23 PM, atnaujinta Apr 29, 2017, 3:48 PM

Per pasaulį jau kelerius metus besiritanti vinilo plokštelių atgimimo banga neaplenkė ir Lietuvos. Užsienyje kasmet augant parduodamų plokštelių skaičiui mūsų šalies muzikantai įšoko į traukinį – vien šįmet vinilo plokšteles jau išleido keliolika dainininkų ir grupių, kiti dar rengiasi tai padaryti.

L.Adomaitis vinilo liga susirgo prieš porą metų, kai žmona Irma jam padovanojo patefoną.

Dabar jis ne tik perka mėgstamų atlikėjų plokšteles, bet ir pats jas leidžia. Pernai pasirodė dviguba Lino plokštelė „Laiko mašina“, o kitą savaitę bus pristatytas ir naujas leidinys – „19“.

Jame – įrašai iš pernai Lino surengtų koncertų, kuriuose jis dainavo su Kauno bigbendu. Pasirodymai, skirti dainininko karjeros scenoje 19 metų sukakčiai, sulaukė didelio dėmesio – visi bilietai į juos buvo išgraibstyti.

Dabar 11-a šiuose koncertuose įrašytų dainų galima išgirsti plokštelėje, papuoštoje aukso spalvos raidėmis ir parduodamoje kartu su specialia knygele, į kurią sudėtos renginių nuotraukos bei dainų tekstai.

Vos 500 egzempliorių tiražu išleista plokštelė bus vienintelis būdas pačiupinėti šį įrašą – kompaktinės plokštelės Linas neketina leisti, tačiau albumo dainas bus galima skaitmenine forma išgirsti ar įsigyti interneto parduotuvėse.

„Tiesa, dvi naujos dainos – „Caribbean Green Nation“ ir „Destination“ – bus tik plokštelėje. Jos rašytos būtent šiems koncertams. Dėl to plokštelė bus tik dar labiau išskirtinė“, – žadėjo Linas.

Albume „19“ yra daug jo gerbėjams gerai žinomų dainų – nuo grupės „L+“ laikų „Ar tu ją matei?“ iki „Tavo spalvos“, „Pasaulis gražus“, „Aš pavydžiu sau“.

Visos jos – specialiai aranžuotos koncertams su bigbendu, kuriuos ateityje, papildžius programą, tikimasi surengti ir užsienyje. Lietuvoje dalį šios programos bus galima išgirsti trečiadienį visiškai nemokamai. Viename Kauno prekybos centre esančiame knygyne „Vaga“ L.Adomaitis su Kauno bigbendu surengs plokštelės pristatymą, čia ją bus galima ir įsigyti.

„Dainuosime ir grosime taip stipriai, kad knygos iš lentynų byrės“, – pažadėjo dainininkas.

Ankstesnės plokštelės tiražas, anot Lino, buvo puikiai perkamas – liko tik kelios dešimtys egzempliorių.

„Klausytis muzikos iš plokštelių – malonumas, kurį tikri melomanai puikiai supranta. Esu labai patenkintas naujos plokštelės kokybe. Žinoma, ją gaminome 180 gramų svorio, kaip dabar ir įprasta leidžiant gerą muziką. Tokių plokštelių grioveliai gilesni, žemų dažnių garsai geriau skamba.

Norėjau kokybės, todėl plokšteles gaminau Vokietijoje. Kreipiausi į fabriką, kuriame gaminamos ir dainininkės Adele plokštelės, bet jis pernelyg apkrautas, todėl nukreipė į antrinę įmonę. Jos darbu esu patenkintas“, – pasakojo Linas.

Jo paties turimų plokštelių kolekcija sparčiai pilnėja – joje jau yra per šimtą Lino mėgstamų dainininkų įrašų.

Jei užsidegtų namai, Linas pirmiausia išneštų dvi plokšteles – savo dievinamo dainininko Stevie Wonderio „Talking Book“ ir labai retą grupės „Jamiroquai“ plokštelę „A Funk Oddyssey“.

Jos kaina šiuo metu – apie 200 eurų, bet žinodama, kaip Linas mėgsta šią britų grupę, žmona įteikė jam dovaną.

„Mes ir vienas kitam plokšteles dovanojame, ir kartu nusiperkame. Vinilo įrašai mums abiem tapo dideliu džiaugsmu“, – pasakojo L.Adomaitis.

Dovaną iš jo rankų šį antradienį gavo populiariausias pasaulio džiazo atlikėjas – festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu Vilniuje dainavęs amerikietis Gregory Porteris.

Į koncertą atėjęs Linas ne tik paprašė autografo ant G.Porterio plokštelės, bet ir jam pačiam įteikė savo naują plokštelę su parašu. Sužinojęs, kad ir L.Adomaitis koncertuoja tame pačiame festivalyje, Gregory labai nudžiugo.

„Linksmai sutapo – Gregory buvo pirmas žmogus, kuris gavo šią plokštelę. Džiaugiuosi, nes jo balsas – vienas mano mėgstamiausių. Kai su tokiu atlikėju apsikeiti autografais, vadinasi, kai ką gyvenime teisingai darai“, – nusijuokė Linas.

Šeštadienį „Kaunas Jazz“ jis surengs koncertą, kuriame dainuos su Vokietijos styginių kvintetu „G-Strings“. O antroje metų pusėje dainininko gerbėjai gali tikėtis kai ko įspūdingo.

„Kol kas vyksta derybos, bet noriu karjeros dvidešimtmetį paminėti koncertais arenose. Jei viskas pavyks taip, kaip planuoju, tai bus grandioziniai renginiai – su simfoniniu orkestru, bigbendu ir choru“, – užsiminė L.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?