Grupės „Man-go“ lyderė Rima Petrauskytė – atvirai apie metus, kai niekaip negalėjo rasti darbo

„Palikau grupę „Mango“, o netrukus mane paliko vaikinas. Maniau, darbą susirasiu vienu pirštų spragtelėjimu, o ieškojau visus metus“, – taip šios grupės lyderė Rima Petrauskytė (36 m.) prisimena dideles nesėkmes, kurios užgriuvo atsisakius scenos.

 R.Petrauskytė.
 R.Petrauskytė.
 R.Petrauskytė.
 R.Petrauskytė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 8, 2017, 10:40 AM, atnaujinta May 8, 2017, 10:46 AM

Klaipėdiečių merginų grupė „Mango“, suburta 1998 metais, populiarumo viršūnėje išbuvo dešimtmetį. Paskutinis jų koncertas įvyko 2008-ųjų kovo 9-ąją.

Grupės narės buvo ypač populiarios, o lyderė Rima tuos laikus prisimena iki šiol ir tvirtina, kad gerbėjų dėmesys buvęs toks, jog ji nesugebėjo su juo susidoroti, – tai ir paskatino trauktis iš pramogų pasaulio, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Vis dėlto Rima nė neįtarė, kad mokytis gyventi be scenos nebus taip paprasta: jos laukė ne vienas išbandymas, pirmiausia – susirasti darbą.

„Sakydavau draugams ir pažįstamiems: dabar išeisiu į gatvę, spragtelėsiu pirštais ir iškart susirasiu darbą. Jie skeptiškai pakraipydavo galvą ir palinkėdavo sėkmės.

Aš pradėjau vaikščioti: vieną dieną – nieko gera, antrą – taip pat, trečią – irgi... Mano stalčiuje gulėjo du aukštojo mokslo diplomai, kuriuos įgijau tuo metu, kai dainavau grupėje „Mango“, – verslo vadybos ir teisės. Nemaniau, kad reikia slėpti savo karjerą „Mango“. Tik vėliau supratau: reikia.

Dabar galiu pasakyti, kad tai buvo vienas sunkiausių epizodų mano gyvenime. Supratau, kad žinomam žmogui susirasti darbą daug sudėtingiau nei tam, kurio nėra viešumoje. Iš kai kurių replikų supratau, kad žmonės apie mane iš anksto susidarę nuomonę. Jei jau buvai ant scenos, tai būsi išpuikusi, neatsakinga, kelsi didesnius reikalavimus nei kiti darbuotojai.

Pramogų versle dirbantys žmonės esą neturi atsakomybės, pareigos jausmo, yra palaida bala, gali tik šokti ir dainuoti.

Skaudžiai tai išgyvenau, nes savimi pasitikėjau, nemaniau, kad esu kvaila ar tinginė. Skeptiškumas numušė pasitikėjimą, mano savivertė buvo lygi nuliui“, – laikus iširus grupei „Mango“ prisiminė dainininkė TV3 laidoje „Raudonas kilimas“.

Prie filmavimo kamerų, scenos prožektorių ir dėmesio įpratusi Rima darbo ieškojo ištisus metus. Tik vėliau ji pradėjo dirbti reklamos agentūroje.

Iširus „Mango“ Rima netikėjo ne vien tuo, kad ilgai neras darbo. Dužo ir jos svajonės ištekėti, sukurti šeimą.

„Šalia manęs buvo mylimas žmogus, kuris palaikė sprendimą trauktis iš grupės, bet kai „Mango“ baigė gyvuoti, jis mane metė. Gal jis irgi mylėjo žvaigždę, o paskui atsisveikino su paprasta mergina“, – svarstė R.Petrauskytė apie beveik 8 metus trukusios draugystės pabaigą.

Praėjus dvejiems metams Rima vėl įsimylėjo. Aistra užvaldė labai greitai, piršlybos įvyko vos po trijų mėnesių draugystės. R.Petrauskytė iš Klaipėdos išvyko pas mylimąjį į Kauną, tačiau gimus dukrai Andrėjai po dvejų vedybinių metų pora išsiskyrė.

„Anksčiau skyrybos man atrodė baisus, gėdingas dalykas, bet kai pati tai išgyvenau, supratau: viskas normalu, viskas pakeliama, negali būti standarto. Kiekvienas kuria savo gyvenimą taip, kaip sugeba, kaip gali. Nieko nekaltinu. Mes taip nusprendėme, gražiai susitvarkėme – dukra turi abu tėvus“, – paaiškino buvusi „Mango“ lyderė, nejaučianti pagiežos buvusiam vyrui.

Rima su dukterimi iš Kauno grįžo į Klaipėdoje esančius tėvų namus. „Vaikas mažas, reikia pagalbos – vienai auginti, tvarkytis ir dirbti – tai iš fantazijos pasaulio. Todėl grįžau pas tėvus. Tada atrodė gėda, svarsčiau, ką pasakys kaimynai: buvo žvaigždė, dainavo ir grįžta su vaiku. Šia mintimi pasidalijau su drauge, o ji pastatė mane į vietą: „Rima, o kodėl tu manai, kad visi apie tave galvoja? Visi žmonės turi savų problemų“, – dabar juokėsi R.Petrauskytė visiškai pritardama bičiulei.

Buvusi „Mango“ lyderė sau neleido ilgai tinginiauti. Moteris puikiai suprato, kad likus dviese su dukterimi didžioji dalis atsakomybės – ant jos pečių. Nebuvo kada pasiduoti depresijai, pykti ant likimo, nes reikėjo kurti gražesnį gyvenimą sau ir dukrai. Netrukus Andrėja pradėjo eiti į darželį.

„Keldavau ją ryte ir kaip suaugusiai aiškindavau, kad mes su ja kaip komanda, privalome keltis, važiuoti, nesvarbu, ar šalta, ar karšta. Taip ir augome kartu, todėl dabar esame geriausios draugės, kaip komanda“, – aiškino laiminga motina.

Rima suskubo ieškotis darbo, bet šį kartą neviešino esanti iš grupės „Mango“, ir ją vis rečiau atpažindavo. Be to, po skyrybų ir kitų išgyvenimų moteris svėrė tik 46–47 kg, tad apskritai nebuvo panaši į ankstesnę save. Ir darbą susirado iš karto – pradėjo dirbti Klaipėdos teritorinėje darbo biržoje. Jos pareigos buvo pasikalbėti su atėjusiu į darbo biržą asmeniu, jį užregistruoti ir pasiųsti pas konsultantus.

„Iš pradžių buvo sunku, juk tai tikrai ne ta įstaiga, į kurią žmonės ateina šokinėdami iš džiaugsmo. Vis dėlto išmokau žmonėms padėti geru žodžiu ir negyventi svetimomis problemomis.

Viskas gyvenime vyksta laiku ir vietoje. Tuo metu man tokio darbo reikėjo, man reikėjo stabilumo, nusiraminimo, režimo. Tas darbas tuo metu mane tenkino“, – tvirtino pašnekovė.

Susitvarkiusi buitį Rima išsikraustė iš tėvų namų, atsirado vis daugiau laiko draugams.

Vieną vakarą „Mango“ grupės prodiuseris Gintaras Bendžius pakvietė Rimą linksmai praleisti laiko. Jie nuvyko į „Naktinių personų“ koncertą.

Iki šiol Rima prisimena, kaip per koncertą ji ir G.Bendžius susižvalgė.

Tą minutę abu suprato, kad atėjo laikas į sceną grąžinti grupę „Mango“. Nuo populiarumo bėgusi Rima į pramogų verslą pažvelgė kitomis akimis.

„Dabar visiškai kitaip reaguoju, mėgaujuosi savo veikla ir ja didžiuojuosi, visiems drąsiai žiūriu į akis. Kita vertus, puikiai suprantu, kokia Lietuvos rinka, kiek šiuo metu yra atlikėjų, tad nededu didelių vilčių į uždarbį iš muzikos. Tik vienetai gyvena iš muzikos visko pertekę“, – aiškino prieš trejus metus atgimusios grupės, dabar vadinamos projektu „Mango“, siela R.Petrauskytė.

Atgimus grupei Rima nedirba darbo biržoje. Ji padėjo ant lentynos diplomus, kuriuos kadaise įgijo, ir pradėjo mokytis amato, apie kurį svajojo.

R.Petrauskytę visada domino masažai, ezoterika. Kai pamatė, kad gali rasti laiko dieninėms studijoms, ji tai ir padarė: profesinio mokymo ir reabilitacijos centre tuoj įgis masažuotojo profesiją.

Rima įsitikinusi, kad tai jos pašaukimas. Išmokusi šio amato ji nori dirbti su vaikais ir jau atlieka praktiką Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

„Man nesunku dirbti su neįgaliais vaikais, nes ateinu ten duoti, draugauti, o ne verkti ir gailėtis. Tik duodamas gauni“, – įsitikinusi Rima.

Praėjus ketveriems metams po skyrybų moteris prisipažino, kad meilę dalijo visiems, bet apie savo laimę nepagalvojo. Vis dėlto princas ėmė ir pasibeldė į duris – Rima vėl įsimylėjusi.

„Man atrodo, kad taip... Dabar naktimis nemiegu. Supratau, kad jei sutikčiau savo žmogų, mielai ištekėčiau antrą kartą“, – paslaptingai šypsodamasi prasitarė R.Petrauskytė.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.