Sėkmingą gyvenimą tėvynėje kūręs Tomas išvyko į Barseloną ne dėl didesnio atlyginimo

Kalbėdami apie lietuvių pasirinkimą gyventi svetur, dažniausiai manome, kad tai – dėl pinigų. Tačiau panašu, kad ne visi į lėktuvus sėda dėl turtų ar sotesnės kasdienybės. Lietuvoje Tomas Dinsmonas turėjo prestižinį darbą aviacijos versle, be to, dažnai sukiojosi viešumoje – pavyzdžiui, įžymybių pamėgtuose vakarėliuose. Aktyvus gyvenimo būdas vyrą išvargino. Sako gyvenęs nuolatiniame lėkime ir įtampoje, norėjosi atsipalaiduoti, labiau rūpintis sveikata ir ramybe. 

 Sėkmingą gyvenimą tėvynėje kūręs Tomas išvyko į Barseloną: emigravo ne dėl didesnio atlyginimo.
 Sėkmingą gyvenimą tėvynėje kūręs Tomas išvyko į Barseloną: emigravo ne dėl didesnio atlyginimo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2017, 2:57 PM, atnaujinta May 8, 2017, 3:41 PM

 

Su privačiais užsakomaisiais skrydžiais aviacijos kompanijoje dirbusio Tomo sprendimas išvykti į Barseloną pribloškė ir darbdavius, ir draugus. Labiausiai stebino tai, kad laimingai tėvynėje gyvenęs, gerą darbą turėjęs vyras staiga nusprendė viską pradėti nuo nulio. Tokį sprendimą lietuvis priėmė būdamas 34-erių metų, kai dauguma retai ryžtasi tokiems kardinaliems pokyčiams. Išgirdęs apie sėkmingo vyro sprendimą, ne vienas tik prie smilkinio pasukiodavo pirštą. Ir patį Tomą kankino abejonės: o jeigu nepasiseks? 

 

„Gyvenimas svetur šiais laikais neturėtų būti laikoma nuodėme“, – apie sprendimą palikti viską, ką Lietuvoje buvo susikūręs pasakoja Tomas. Vyras neabejoja, kad su lietuvių emigracijos mastais reikia kovoti, tačiau likti tėvynėje vien iš patriotiškumo – nesutinka. Juk jeigu anksčiau, žmones, išdrįsusius iš esmės pakeisti savo gyvenimą, vadindavome drąsiais, tai dabar dažnai sakoma atvirkščiai: kad jie bailiai, nesugebantys susikurti laimės ten, kur gimė. „Aš sugebėjau, bet supratau, kad noriu kažko kito“, – pasakoja Tomas ir prisipažįsta, kad abejonių, prieš išvykstant tikrai netrūko.

 

Tomas sako buvęs pasiruošęs Barselonoje dirbti prastesnį darbą nei turėjo Lietuvoje. Tačiau to nereikėjo. Lietuvio CV pasirodė svari vienai tarptautinei telekomunikacijų kompanijai, kurioje emigrantas dabar dirba klientų aptarnavimo vadovu. Pirmas kelias savaites Tomas svečiavosi pas draugus, paskui išsinuomojo savo būstą. Tiesa, būtent tai buvo didžiausias galvos skausmas, tikina Tomas. Barselonoje būsto nuomos kainos yra net septyniasdešimt procentų didesnės nei Vilniuje – vieno kambario butas miesto centre mėnesiui kainuoja apie 800 eurų. 

 

Kad ir koks laimingas jaučiasi Barselonoje, emigrantu Tomas savęs nevadina. Jis dažnai grįžta į Lietuvą aplankyti draugų ir artimųjų. Juk skrydis iš Barselonos trunka tiek, kiek automobiliu iš sostinės nuvykti į pajūrį. O ir kaina ne ką tesiskiria. „Be to, mažą Lietuvą susikūriau ir čia“, – šypsosi Tomas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.