Veganė kirto Liutaurui Čeprackui: „Ne visiškai sąmoningas žmogus“

Pastaruoju metu vaidus tarp veganų ir tų, kurie negali gyventi be mėsos, girdime vis dažniau. Veganai kartais pavadinami sektantais, o jų diskusijos su mėsavalgiais ne visuomet  baigiasi gražiuoju.

 Liutauras Čeprackas ir Vaiva Nepaitė.
 Liutauras Čeprackas ir Vaiva Nepaitė.
 Dominykas Čečkauskas.
 Dominykas Čečkauskas.
 Liutauras Čeprackas.
 Liutauras Čeprackas.
 Vaiva Nepaitė.
 Vaiva Nepaitė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-06-13 12:23, atnaujinta 2017-06-14 10:46

Vienas iš garsaus sostinės restorano savininkų Dominykas Čečkauskas per metus mėsos patiekalams paskerdžia tūkstantį kiaulių ir dėl to neretai sulaukia atakų.

„Susivienijusi veganų grupė net suprastino iki tol turėtą aukštą restorano reitingą“, – apie nemalonią patirtį jau LRT aktualių pokalbių laidoje „Svarbios detalės” kalbėjo verslininkas.

Kita laidos herojė – dešimtmetį mėsos nevalganti gyvūnų teisių aktyvistė Gabija Enciūtė. Dvidešimt septynerių moteris įsitikinusi, kad mėsą valgome per dažnai ir tik dėl to, kad tai per daugelį metų susiformavęs įprotis, kuriam pakeisti reikia tik šiek tiek daugiau sąmoningumo:

„Jeigu nėra būtina šiuolaikiniam žmogui dėl išgyvenimo laikyti gyvūnų sugrūstų narvuose, šerti juos antibiotikais, žiauriai su jais elgtis, valgyti, žudyti, tai kam tai daryti? Gyvūnai, kaip ir žmonės, jaučia skausmą, kančią ir kitas emocijas, tad nenusipelno būti kankinami. Per metus visame pasaulyje yra suvalgoma keliasdešimt milijardų vien sausumos gyvūnų.”

Tuo tarpu garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas į visavalgių ir veganų diskusiją papylė žibalo nė neketindamas slėpti, kad matydamas gyvūnus pirmiausia jis galvoja, koks jų skonis ir kaip norėtų jų paragauti:

„Tikrai niekada nepagalvoju, kad ta karvutė būtų linksmesnė, jei ji toliau ganytųsi, ir aš jos nesuvalgyčiau. Žiūrėdamas į mažą paršiuką aš galvoju, kaip aš norėčiau jį suvalgyti.”

„Ne visiškai sąmoningas žmogus šituo klausimu yra, kad taip sugeba pasakyti”, – į kulinaro pasisakymą atrėžė sveikos gyvensenos tyrinėtoja Vaiva Nepaitė ir pridūrė,  kad jai „tai atrodo visai nelogiška“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.