Leonardo DiCaprio atsisakė „Oskaro“ statulėlės – grėsė konfiskavimas

Praėjusią savaitę Holivudo aktorius L.DiCaprio (42 m.) JAV teisingumo ministerijai perdavė jam priklausančią „Oskaro“ statulėlę.

L.DiCaprio pabūgo teismo sprendimo.<br> "ViDA Press" nuotr.
L.DiCaprio pabūgo teismo sprendimo.<br> "ViDA Press" nuotr.
M.Brando (kairėje) su „Oskaru“, gautu už vaidmenį „Krantinėje“. Dešinėje – ceremonijos vedėjas Bobas Hope’as. <br> "ViDA Press" nuotr.
M.Brando (kairėje) su „Oskaru“, gautu už vaidmenį „Krantinėje“. Dešinėje – ceremonijos vedėjas Bobas Hope’as. <br> "ViDA Press" nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 24, 2017, 11:53 AM

Aktoriaus atstovas pabrėžė, kad tai L.DiCaprio geros valios gestas, tačiau, kaip tvirtinama, jis tik keliomis dienomis aplenkė jau rengiamą teismo nutarimą konfiskuoti statulėlę, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Tai ne tas apdovanojimas, kurį jis pelnė pernai už vaidmenį filme „Hju Glaso legenda“, o dovanų gauta statulėlė, kadaise priklausiusi aktoriui Marlonui Brando.

Tą „Oskarą“ Leo gavo kaip pripažinimo ženklą už įspūdingą vaidybą „Volstrito vilke“. 1955-aisiais statulėlė buvo įteikta aktoriui M.Brando už vaidmenį filme „Krantinėje“ ir yra laikoma itin vertingu kolekciniu eksponatu.

Aukcione įsigytą statulėlę aktoriui padovanojo kompanija „Red Granite Pictures“, šiuo metu kaltinama korupcija ir pinigų plovimu.

Skandalinga istorija prasidėjo praėjusiais metais, kai kilo įtarimų dėl „Red Granite Pictures“ sąžiningumo. Ilgainiui paaiškėjo, kad L.DiCaprio su šia kompanija sieja daugiau nei abejotina dovana – kaip tik „Red Granite Pictures“ finansavo „Volstrito vilką“, kuriame L.DiCaprio ne tik atliko pagrindinį vaidmenį, bet ir buvo vienas pagrindinių prodiuserių.

Maža to, kaip tvirtina aktoriaus nedraugai, jis žinojo apie finansinės paramos filmui kilmę.

Kaip pavyko išsiaiškinti per tyrimą, „Red Granite Pictures“ gaudavo lėšų iš korumpuotų Malaizijos valdininkų, susijusių su vietos nusikaltėliais. Tuos ryšius atskleidę teisėtvarkos organai ketina konfiskuoti visas pajamas, gautas iš filmų, kuriuos finansavo ši kompanija.

Vadinasi, nukentės ir L.DiCaprio – neteks pinigų, kuriuos uždirbo kaip „Volstrito vilko“ prodiuseris. Dar blogiau, kad tai gali suduoti smūgį ne tik jo karjerai Holivude, bet ir aplinkosaugos veiklai, – juk minėti valdininkai, be kita ko, kaltinami neteisėtai kirtę miškus Malaizijoje.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.