Viaplay žiūrovų dėmesiui – legendinio serialo „Twin Peaks“ sugrįžimas

Pirmieji kultinio režisieriaus Davido Lyncho serialo „Twin Peaks“ sezonai buvo sukurti 1990 m. ir 1991 m. „Twin Peaks“ tapo populiariosios kultūros dalimi ir prekės ženklu, kuris išskyrė naujosios kartos žiūrovą – kritinio mąstymo, aštraus proto ir sąmojo. Sakoma, kad „Twin Peaks“ buvo tarsi klubas, kurio nariu labai norėjosi tapti. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-26 13:44, atnaujinta 2017-06-27 09:55

Kiekvienas, žiūrėjęs serialą, tikrai prisimena Lauros Palmer žodžius raudonajame kambaryje, skirtus agentui Cooperiui:  „Pasimatysime po 25 metų.“ (“I’ll see you again in 25 years.”). Žodžiai buvo pranašiški – serialas sugrįžta į ekranus, tiesa, praėjus ne 25, o 26 metams nuo antrojo sezono pasirodymo. Nors pagrindinė siužetinė linija sukasi aplink klausimą „Kas nužudė Laurą Palmer?“,

„Twin Peaks“ visada buvo daugiau nei įprastas detektyvas – jis išėjo iš visų tuo metu egzistavusių ribų: pradedant scenarijaus įvairialypiškumu ir įmantriais detektyvinės siužeto linijos vingiais, baigiant kompleksiniais personažų charakteriais ir garso takeliu, kurio norėjosi klausytis vėl ir vėl.

Įdomus faktas: trečiasis „Twin Peaks“ sezonas buvo nufilmuotas kaip vienas ištisas filmas. Vėliau, jau montavimo metu, jis buvo „supjaustytas“ smulkesnėmis serijomis. Davidas Lynchas su Marku Frostu visada garsėjo tuo, kad savo didžių filmų kūrėjų ambicijas mokėjo perkelti į mažąjį ekraną. Serialo gerbėjai nudžiugs: naujajame „Twin Peaks“ sezone didžioji dauguma aktorių išliko tie patys.

Tai Kyle MacLachlan (Deilas Cooperis), Sheryl Lee (Laura Palmer), Sherilyn Fenn (Audrey Horne), Dana Ashbrook (Bobby Briggs) ir kiti. Aktorių sąraše rasime ir naujų solidaus kalibro aktorių pavardžių, tokių kaip Naomi Watts, David Duchovny, Amanda Seyfried, Monica Bellucci. Neliks nusivylę ir muzikos fanai: skelbiama, kad žiūrovai išgirs Nine Inch Nails, Pearl Jam, Sky Ferreira, Trent Reznor ir Moby kūrinius.

Skaityti daugiau viaplay-ziurovu-demesiui-legendinio-serialo-twin-peaks-sugrizimas?utm_source=lrytas&utm_medium=twinpeaks&utm_campaign=Tele2_InovacijuBiuras_Projektas_06.13_07.13&utm_content=straipsnis"="">viaplay-ziurovu-demesiui-legendinio-serialo-twin-peaks-sugrizimas?utm_source=lrytas&utm_medium=twinpeaks&utm_campaign=Tele2_InovacijuBiuras_Projektas_06.13_07.13&utm_content=straipsnis"" target="_blank">čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?