Sūnų sūpuojantis Aras Vėberis: „Jaučiuosi pagaliau subrendęs tėvystei“

„Tik perkopęs 35 metus pajutau, kad esu pasiruošęs šeimai ir tėvystei“, – prisipažino du kartus išsiskyręs grupės „Naktinės personos“ muzikantas Aras Vėberis (47 m.), su drauge Martyna Kerbedyte (30 m.) sūpuojantis dar nė pusės metų neturintį sūnų Nojų.

Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė.
Aras Vėberis ir Martyna Kerbedytė.
Martyna Kerbedyte siu sūnum. 
Martyna Kerbedyte siu sūnum. 
A.Vėberis nepamiršta Martynai pamerkti šviežių gėlių. 
A.Vėberis nepamiršta Martynai pamerkti šviežių gėlių. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 15, 2017, 4:34 PM

Kai 2014-aisiais po 12 metų tylos „Naktinės personos“ triukšmingai grįžo į didžiąją sceną, A.Vėberis nemanė, kad šis įvykis lems didelius asmeninio gyvenimo pokyčius.

Mat būtent po šio koncerto jis susitiko su Martyna.

„Niekada neslėpiau, kad kada nors dar norėčiau turėti vaikų. Jaučiuosi pagaliau subrendęs ir pasiruošęs tėvystei“, – LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“ kalbėjo A.Vėberis.

Aras su 17 metų jaunesne M.Kerbedyte sūnaus susilaukė prieš penkis mėnesius. Martynai tai pirmagimis, o A.Vėberiui – trečia atžala. Iš ankstesnių santuokų vyras turi sūnų ir dukrą.

„Vyresnieji vaikai su manimi gyveno iki dvejų metų. Po skyrybų jie augo su mamomis. Joms už rūpestį reikia tik padėkoti. O man dabar viskas iš naujo. Esu jaunas tėtis, – šyptelėjo muzikantas, rodydamas gipso plokštelėje įspaustas mažojo Nojaus pėdas. – 20-ies esi nutrūktgalvis, o kai tau 40 ir daugiau metų, tampi visiškai kitoks.

Todėl natūralu, kad tuos pačius dalykus vertini kitaip, džiaugiesi kitaip. Viskas atrodo prasmingiau.“

Du kartus išsiskyręs „Naktinių personų“ muzikantas pasakojo, kad šį kartą viskas kitaip – ir užvaldę jausmai pasaulį išvydus sūnui, ir noras pagaliau turėti šeimą.

Aras ir Martyna gyvena toli nuo sostinės triukšmo – erdviame name Panevėžio pakraštyje mėgaujasi ramybe gamtos prieglobstyje.

Čia puikios sąlygos augti kūdikiui, patogu ir daug koncertuojančiam muzikantui – daugelį vietų jis automobiliu pasiekia maždaug per valandą.

Trejus metus draugaujanti pora tapti tėvais neplanavo. Kai Martyna pajuto po širdimi nešiojanti kūdikį, sutriko.

„Aišku, buvo baisu. Ačiū Dievui, Aras reagavo vyriškai, ramiai, palaikė. O aš labai bijojau. Man kilo milijonai klausimų. Svarbiausias – ar sugebėsiu būti gera mama? Pasirodo, taip“, – pasakojo Martyna, švelniai glausdama sūnų prie krūtinės.

Laidos vedėjui Edvardui Žičkui moteris prisipažino nė akimirkos nesvarsčiusi, ar Aras bus geras tėvas.

„Žinojau, kad jei Dievas man kada nors padovanos vaiką, Aras bus jo tėtis“, – sakė M.Kerbedytė.

Pirmą kartą Aras ir Martyna susitiko prieš daugelį metų. Ji buvo ištikimiausia „Naktinių personų“ gerbėja – paauglė dievinamus muzikantus lydėjo po visą Lietuvą.

Kas būtų galėjęs nuspėti, kokias kortas vieną dieną likimas išmes moterų numylėtiniui ir merginai, garsiausiai už visus traukdavusiai „Naktinių personų“ dainas.

„Žiūrėdavau į juos kaip į dievus. Man pačiai buvo didžiulė staigmena, kad susitikome po daugelio metų, kai „Naktinės personos“ atnaujino muzikinę veiklą“, – kalbėjo Martyna.

Daug metų praleidusi Kipre, kur dirbo advokato asistente, Martyna neatsispyrė tėvynės ilgesiui ir grįžo. Dabar ji įsitikinusi, kad tai buvo geriausias sprendimas, kuris padovanojo lemtingą susitikimą su A.Vėberiu.

M.Kerbedytė negalėjo praleisti „Naktinių personų“ sugrįžimo koncerto Vilniuje.

Pilnutėlėje salėje A.Vėberis pastebėjo ištikimą gerbėją. Tik dabar žiūrovų būryje trypčiojo ne paauglė blizgančiomis akimis, o subrendusi tamsiaplaukė gražuolė.

Tą patį vakarą jie susitiko viename sostinės klube. Tai buvo ženklas, kad vienas kitą po daugybės metų išvydo ne šiaip.

Buvo 2014 metų vasario 14-oji, Valentino diena. Abipusius jausmus Martyna ir Aras pajuto iš karto. Netrukus jie apsigyveno drauge ir pradėjo mąstyti apie bendrą ateitį.

„Žinoma, aš norėjau turėti nuostabų vyrą, nuostabų vaikelį, bet ilgai maniau, kad taip ir liksiu viena.

Galbūt dėl to, kad visos draugės jau turėjo vyrus, vaikų. Kita vertus, motinystei subrendau tik dabar“, – prisipažino M.Kerbedytė. A.Vėberiui visam gyvenimui įsirėžė sūnaus Nojaus gimimo akimirkos.

„Vos gimęs Nojus valandą praleido ant mano rankų, kol Martyna dar buvo operacinėje. Su nuostaba stebėjau ant krūtinės gulintį sūnų. Jis buvo toks mažas, trapus.

Yra nuotrauka, kurioje matyti, kad mano delnas dvigubai didesnis už jo galvelę. Bijojau stipriau jį spustelėti, kad nesužeisčiau“, – pasakojo muzikantas.

Iki gimdymo tėvai nežinojo vaiko lyties, bet Aras buvo įsitikinęs, kad gims berniukas. „Mūsų giminės šeimose visada pirmas gimsta berniukas, antras būna berniukas arba mergaitė, o trečias visada berniukas“, – aiškino vyras.

Aras neatmetė, kad turės ir daugiau vaikų: „Jei Dievas mums padovanos dar vieną vaiką, bus nuostabu.“

Pareigų namuose pora nesidalija. A.Vėberis nesibodi į rankas paimti šluotos ar siurblio, nepamiršta mylimai moteriai pamerkti šviežių gėlių. Martyna taip pat stengiasi, kad namuose būtų jauku.

„Martyna šaunuolė, aš nežinau, kaip ji sugeba augindama vaiką taip suktis. Kol sugalvoju, kad reikėtų jai padėti ką nors išskalbti ar pavalyti, žiūrėk, jau viskas padaryta“, – mylimąją gyrė Aras. Martyna gyvenimo vyrui taip pat negailėjo pagyrų. Moteris labiausiai džiaugiasi, kad Aras myli sūnų, noriai su juo žaidžia.

„Aš matau, kad juos sieja abipusė meilė. Žinau, kad jausmai tik dar labiau stiprės. Dėl to labai laukiu visų pirmųjų kartų, kuriuos jam dovanos Nojus“, – kalbėjo Martyna.

Tikisi nekartoti klaidų

* Vyriausiam A.Vėberio sūnui Pijui Augustui – 22-eji. Jis jau spėjo išgarsėti kaip muzikos klipų kūrėjas.

* Su manekene Renata Mikailionyte A.Vėberis turi 18 metų dukterį Mariją.

* Aras prisipažino, kad vyresniems vaikams nebuvo geras tėvas, tad augindamas Nojų praeities klaidų tikisi nekartoti.

* „Mes neturime laiko mašinos ir negalime ištaisyti praeities klaidų, bet gal to ir nereikia, – svarstė muzikantas. – Yra auksinis posakis, kad tik kvailiai nesimoko iš savo klaidų.

Tikiuosi, įvertinau savo klaidas ir padariau išvadas. Geriausias universitetas yra gyvenimas.“

Parengė Rūta Peršonytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.