70-metį švenčiančiam Arnoldui Schwarzeneggeriui svetimas žodis „pensija“

„Senti nereiškia tapti prastesniam“, – neseniai pareiškė Arnoldas Schwarzeneggeris. Sekmadienį 70-ąjį gimtadienį švęsiantis aktorius svajoja nusifilmuoti šeštoje „Terminatoriaus“ dalyje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

A.Schwarzeneggeriui didžiausią šlovę pelnė Terminatoriaus vaidmuo.  <br> AFP / "Scanpix" nuotr.
A.Schwarzeneggeriui didžiausią šlovę pelnė Terminatoriaus vaidmuo.  <br> AFP / "Scanpix" nuotr.
A.Schwarzeneggeriui didžiausią šlovę pelnė Terminatoriaus vaidmuo. 
A.Schwarzeneggeriui didžiausią šlovę pelnė Terminatoriaus vaidmuo. 
A.Schwarzeneggeris draugauja su 28 metais jaunesne H.Milligan.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
A.Schwarzeneggeris draugauja su 28 metais jaunesne H.Milligan.<br> AFP / "Scanpix" nuotr. 
„Terminatorius“ (1984 m.).
„Terminatorius“ (1984 m.).
Nesantuokinis aktoriaus sūnus Josephas.
Nesantuokinis aktoriaus sūnus Josephas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-07-30 09:12

Raumenų kalnas žiūrovams kelia ne tik susižavėjimą, bet ir pagarbią baimę. Ir ne be pagrindo – A.Schwarzeneggerio įkūnyti herojai ekrane jau nužudė apie 400 aukų.

Puikios fizinės formos Holivudo veteranas iki šiol daug filmuojasi, aistringai myli moteris ir teigia, kad svarbiausia – nepasenti dvasiškai.

Jam ilgai pavyko išsaugoti vos ne tobulo šeimos vyro įvaizdį. Vis dėlto 2011-aisiais po 25 santuokos metų aktorius žmonai ir keturių vaikų motinai žurnalistei Mariai Shriver (62 m.) prisipažino turįs nesantuokinį sūnų Josephą, kurį pagimdė jų namų tvarkytoja Mildred Baena.

Į tėvą labai panašiam Josephui šiuo metu – 20 metų. Jis pasaulį išvydo praėjus savaitei po to, kai oficiali aktoriaus žmona pagimdė sūnų Christopherį.

Kurį laiką M.Shriver svarstė, ar atleisti sutuoktiniui, be to, Arnoldas ne itin stengėsi gelbėti santuoką. Jis atsisakė lankytis pas psichologą, o kartą pareiškė: „Jeigu nepasiseks su Maria atkurti santykių, susirasiu dvidešimtmetę gražuolę.“

Šie žodžiai buvo paskutinis lašas M.Shriver kantrybės taurėje. 2011-ųjų gegužės 9-ąją sutuoktiniai paskelbė apie skyrybas, bet iki šiol jų oficialiai neįformino.

Pasklidus naujienai apie nesantuokinį A.Schwazeneggerio sūnų atsirado daugiau tariamų meilužių. Viena jų – Gigi Goyette – nuolat giriasi santykiais su aktoriumi, kurie esą truko 2000–2001 metais.

Kodėl ji anksčiau nepapasakojo apie romaną? Moteris teigė, kad jai buvo sumokėta 20 tūkstančių dolerių už tylėjimą.

„Arnoldas buvo labai aistringas, – pasakojo G.Goyette. – Jis naudojosi savo šlove, kad pelnytų moterų palankumą. Jo kūnas buvo seksualus, skleidė magnetizmą – sunku jam atsispirti. Aš supratau, kad, be manęs, jis turi ir kitų moterų.“

A.Schwarzeneggeris pernelyg nekreipė dėmesio į tokias kalbas. Nuo 2012-ųjų jis draugauja su fizioterapeute Heather Milligan (42 m.). M.Shriver taip pat nėra vieniša – artimai bendrauja su politologu Matthew Dowdu (56 m.). Kalbama, kad santykius su juo moteris užmezgė dar iki pareiškimo apie skyrybas.

Holivudo garsenybė puikiai jaučiasi ne tik moterų draugijoje, bet ir filmavimo aikštelėje.

„Esu laimingiausias, kai dirbu. Žodžio „pensija“ mano žodyne nėra“, – gyrėsi aktorius.

Būsima žvaigždė į JAV atvyko 1968 metais. Kol su tėvais gyveno Austrijoje, vaikinas kentė nepriteklių – namuose nebuvo telefono, šaldytuvo ir tualeto.

1970-aisiais Niujorke jis laimėjo konkursą „Misteris Olimpija“, kuris atvėrė kelius į kiną (šį konkursą Arnoldas yra laimėjęs 7 kartus).

Po kelių smulkių vaidmenų, 1976 metais nusifilmavęs juostoje „Amžinai išalkęs“, A.Schwarzeneggeris tapo Auksinio gaublio laureatu.

Didžiausią šlovę jam pelnė veiksmo filmai. „Terminatoriaus“ režisierius Jamesas Cameronas filmo idėją susapnavo karščiuodamas – regėjo iš liepsnų išnyrantį roboto siluetą.

Iš pradžių planuota, kad A.Schwarzeneggeris įkūnys ne žudymo mašiną, o žmonijos gelbėtoją Kailą Rysą, bet perskaitęs scenarijų jis užsigeidė vaidinti Terminatorių.

„Bet juk Rysas yra tikrasis herojus, o Terminatorius per visą filmą ištaria vos kelias frazes“, – nustebo J.Cameronas. A.Schwarzeneggeris nenusileido.

Šis vaidmuo aktoriui sukrovė nemenkus turtus. 1991 metais už vaidybą filme „Terminatorius II. Paskutinio teismo diena“ jam buvo sumokėta 20 mln. dolerių, o 2000-aisiais už juostą „Terminatorius III. Mašinų prisikėlimas“ – 30 mln. dolerių.

Sėkmė ekrane paskatino A.Schwarzeneggerį nerti į politiką. 2003 metais jis tapo Kalifornijos gubernatoriumi. 2006-aisiais Arnis buvo perrinktas antrai kadencijai, tačiau ji nebuvo tokia sėkminga kaip pirmoji. Todėl baigęs politiko karjerą aktorius grįžo į filmavimo aikštelę.

2010 m. A.Schwarzeneggeris nusifilmavo veiksmo trileryje „Nesunaikinamieji“.

Nors pasigirdo kalbos, kad jo žvaigždė priblėso, 2015 metais pasirodžiusiam filmui „Terminatorius: Genesys“ kritikai negailėjo pagyrų.

„Nors pasenau 30 metų, mano kūnas turėjo būti raumeningas. Todėl sporto salėje praleisdavau dukart daugiau laiko nei anksčiau“, – neslėpė aktorius.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.