Į devintą dešimtį įkopusi Francio Fordo Coppolos žmona sukūrė pirmą savo filmą

Pradėti niekada ne per vėlu. Tai įrodė penkių „Oskarų“ laimėtojo režisieriaus Francio Fordo Coppolos (78 m.) žmona Eleanor Coppola (81 m.), sukūrusi savo pirmą vaidybinį filmą.

F.F.Coppola abejojo žmonos sėkme.
F.F.Coppola abejojo žmonos sėkme.
Filme „Paryžius gali palaukti“ pagrindinius vaidmenis atliko Alecas Baldwinas ir Diane Lane.
Filme „Paryžius gali palaukti“ pagrindinius vaidmenis atliko Alecas Baldwinas ir Diane Lane.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 11:05 AM

Kai E.Coppolai sukako 70 metų, ji susimąstė, kad vertėtų išbandyti naują veiklą. Iki tol ji buvo garsaus vyro darbų metraštininkė – lydėdavo jį į filmavimo aikštelę ir sukūrė penkias dokumentines juostas apie tai, kaip F.F.Coppola kūrė filmus.

Kaip tokį sumanymą įvertino kino pasaulyje pripažintas sutuoktinis? Pradžioje F.F.Coppola manė, kad Eleanor nepavyks įgyvendinti planų, ir tik po šešerių metų, kai be jo pagalbos ji rado finansavimo šaltinių, pats padrąsino.

Vyras neslėpė abejojęs, ar kas nors skirs pinigų žmonos filmui.

Kriminalinės dramos „Krikštatėvis“ režisierius į sutuoktinės filmavimo aikštelę niekada neužsuko, bet pasiųsdavo paramą, jei to reikėdavo.

Paryžius gali palaukti“ (Paris Can Wait) – taip pavadintas debiutinis E.Coppolos filmas, kurio premjera įvyko pernai, praėjus keliems mėnesiams po 80-ojo debiutantės gimtadienio.

Romantinės komedijos herojė amerikietė keliauja kabrioletu iš Kanų į Paryžių su sutuoktinio verslo partneriu prancūzu. Jie grožisi Prancūzijos provincijos apylinkėmis ir mėgaujasi akimirkomis, kurios priverčia kunkuliuoti kraują.

„Panašų nuotykį esu patyrusi ir aš. Maniau, kad Paryžių pasieksiu po septynių valandų, o užtrukau dvi dienas.

Tai buvo nuostabu, – pasakojo E.Coppola. – Supratau, kad tikrasis gyvenimas susideda būtent iš tokių akimirkų, kurių dėl skubėjimo paprastai nepatiriame.“

Penkių asmenų šeimoje augusi E.Coppola juokaudama pasakojo, kaip jos gyvenimą aukštyn kojomis apvertė vedybos: „Kadaise gyvenau name su 5 vonios kambariais. Atėjo metas, kai dėl vyro kaltės buvau priversta rūpintis 34 vonios kambariais daugybėje namų.“

Eleanor ir F.F.Coppola santuokoje gyvena jau 54 metus.

„Dėl to galima būtų ir sveikinti, ir reikšti užuojautą, – apibendrino garsenybės sutuoktinė. – Kai susipažinome, man buvo 26-eri, dirbau meno vadove.

Kai ėmiau lauktis, maniau, kad galėčiau būti nepriklausoma menininkė. Mane ištiko šokas, kai paaiškėjo, kad vyras laikosi itališkų tradicijų, – turėjau nedirbti ir rūpintis namais. Buvo labai sunku.“

F.F.Coppola kūrė filmus, kurie tapo klasika, o Eleanor pagimdė tris vaikus. Jų dukra režisierė Sofia Coppola (46 m.) 2004-aisiais pelnė „Oskarą“ už komišką dramą „Pasiklydę vertime“.

„Kai vaikai paliko namus, pasijutau apleista ir vieniša. Tuomet ir supratau, kad esu atsakinga už kitą savo gyvenimo žingsnį“, – sakė moteris.

Ar pirmas jos vaidybinis filmas bus ir paskutinis? Tikrai ne. E.Coppola jau baigė dvi 30 minučių trukmės juostas.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.