Algiui Frankoniui yra tekę linksminti ir Kubos diktatorių

Dainininkas Algis Frankonis (66 m.) 17 metų praleido Ispanijoje, kur koncertavo ir turėjo viešbučių verslą. Jis nuo vaikystės duetu dainuoja su broliu Valdemaru (67 m.). Ko nežinote apie šį atlikėją?

A.Frankonis. <br>D.Umbraso nuotr.
A.Frankonis. <br>D.Umbraso nuotr.
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
A.Frankonis. 
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 20, 2017, 8:13 PM

1. Muzikuoti pradėjo būdamas ketverių. Pirmiausia grojo dvieile armonika, vėliau bajanu, mušamaisiais, fortepijonu, įvairiomis gitaromis.

2. Kol neturėjo tikrų būgnų, mušamieji instrumentai buvo keli puodai ir tušti įvairaus dydžio muzikos instrumentų lagaminai. Lazdas iš medžio išsidroždavo pats.

3. Kartą būdami maži su Valdemaru nepasidalijo armonikos ir perplėšė ją pusiau. Paskui tėvai nupirko Algiui bajaną, o broliui – akordeoną.

4. Vaikystėje važiuodami iš Vilniaus į Žaslius pas senelę Algis su broliais Valdemaru ir Rimantu (58 m.) rengdavo koncertus traukinio vagonuose.

5. Pirmą kartą į žiniasklaidą pateko būdamas 13 metų, tačiau ne kaip muzikantas. „Šoklus kaip voverė, strykteli aukštyn ir sugauna kamuolį“, – taip apie Vilniaus „Žalgirio“ vaikų futbolo mokyklą lankiusį ir itin perspektyviu vartininku laikytą Algį rašė to meto spauda.

6. Pirmą kartą į užsienį išvyko 1978-aisiais. Su broliu Valdemaru plaukė kruiziniu laivu iš Leningrado (dabar Sankt Peterburgas) į Kubą, ten tapo Pasaulio jaunimo ir studentų festivalio laureatais.

7. Yra koncertavęs Kubos lyderiui Fideliui Castro, garsiam Vakarų Vokietijos politikui Willy Brandtui, Sovietų Sąjungos vadovui Leonidui Brežnevui.

8. 1983 metais buvo delegacijos, kurią Vašingtone priėmė JAV prezidento Johno Fitzgeraldo Kennedy brolis senatorius Edwardas Kennedy, narys.

9. Ne kartą koncertavo Atlanto vandenyne Lietuvos žvejams. Iš vieno laivo į kitą žvejai jį perkeldavo iš virvių supintais tinklais.

10. Didžiuojasi Los Andžele gyvenančia dukterimi Loreta (30 m.), kuri yra ne tik dainininkė, bet ir aktyvi gyvūnų globotoja. Anksčiau ne kartą duetu dainavę tėvas ir dukra pernai po 15 metų pertraukos vėl pasirodė Lietuvos ir Kinijos scenose.

11 Jo lietuviška pensija – 102 eurai.

12 Vingio parke dažnai važinėja dviračiu ir riedučiais.

Parengė Iveta Skliutaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.