53-ią gimtadienį švenčiančio Keanu Reeveso gyvenimas kupinas tragedijų

Paslaptingiausio Holivudo aktoriaus Keanu Reeveso gerbėjai džiūgauja, nes kultinio filmo „Matrica“ žvaigždė pareiškė norą įsiamžinti ketvirtoje filmo dalyje. Rugsėjo 2 dieną 53 metų gimtadienį švenčiantis aktorius šiemet jau pasirodė dvejose naujose juostose: „Džonas Vikas II“ ir „Iki kaulo“, tačiau garsenybės meilės fronte, deja, nieko naujo. 

 Aktorius Keanu Reevesas.<br> VidaPress nuotr.
 Aktorius Keanu Reevesas.<br> VidaPress nuotr.
"Matrica". 
"Matrica". 
"Matrica". 
"Matrica". 
"Matrica". 
"Matrica". 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 2, 2017, 4:49 PM, atnaujinta Nov 20, 2019, 12:33 PM

Jei kino gerbėjai surengtų lažybas, kur keistuolis Keanu švęs savo gimtadienį, labiausiai tikėtinas atsakymas – vienas sėdės ant suoliuko arba be tikslo klaidžios gatvėmis. Aktorius gyvenime patyrė per daug skausmo, todėl visuomenei priimtinos šventės jam atrodo banalios ir nereikšmingos.  

Pavyzdžiui, 51 – ojo gimtadienio dieną aktorius buvo pastebėtas atsainiai vaikštinėjantis Los Andželo oro uoste, vilkintis kuklų kostiumą ir trumparankovius marškinėlius. Dar anksčiau savo gimtadienio dieną jis leido vienumoje parke ant suoliuko ir valgė keksiuką. Aplinkiniai pastebėdami aktoriaus vienišumą, jį pakrikštijo „liūdnuoju Keanu“. 

Garsus, gražus, turtingas, talentingas. Tačiau susidaro įspūdis, kad ant kairiojo K.Reeveso peties sėdi velnias, o ant dešiniojo –  irgi velnias vietoje angelo sargo. Likimas jam labai negailestingas.  

Keanu buvo treji, kai tėvas paliko šeimą. Būsimam aktoriui teko dažnai kraustytis – motina keitė valstijas, darbus ir vyrus. K.Reevesas vaikystėje kentė nuo disleksijos ir neįstengė normaliai mokytis. Jis pakeitė daug mokyklų, bet taip ir negavo atestato. 

O vėliau Keanu ėmė persekioti mirtis. 1993 metais, kai jam buvo 23 metai, nuo narkotikų perdozavimo mirė jo geriausias draugas aktorius Riveris Phoenixas. Jie kartu vaidino filme „Manasis Aidahas“ (1991 m.).

Maždaug tuo pat metu Keanu jaunesniajai seseriai Kim buvo diagnozuotas kraujo vėžys. Ko tik nedarė aktorius, kad išgelbėtų seserį. Keanu nupirko didžiulį namą Havajuose ir rekonstravo taip, kad jame būtų patogu teikti medicinos pagalbą, pakvietė geriausius gydytojus. Atrodė, kad Kim ligą nugalėjo, bet po 10 metų vėžys atsinaujino. Brolis vėl strimgalviais puolė padėti, negailėjo pinigų. Be to, dosnumu garsėjantis aktorius paaukojo ne vieną milijoną dolerių ligoninėms, kuriose yra gydomi leukemija sergantys žmonės. 

Asmeninis Keanu gyvenimas paženklintas tragedijomis. 1998 metais išskirtinės išvaizdos Holivudo gražuolis susipažino su pradedančia amerikiečių aktore Jennifer Syme. Jiedu vienas kitą įsimylėjo ir 1999 metais Jennifer paskelbė, kad  laukiasi.  Keanu buvo septintame danguje. Pora žinojo, kad turi gimti mergaitė – sugalvojo jai vardą Ava Archer,  pripirko vaikiškų rūbelių, žaislų. Bet aštuonių mėnesių mažylė mirė motinos  įsčiose, taip ir neišvydusi dienos šviesos. 

„Aš buvau Londone. Jennifer paskambino ir taip verkė, kad ilgai negalėjau suprasti kas nutiko. Tuoj pat išskridau į Los Andželą. Teko sukelti dirbtinį gimdymą. Aš ten buvau ir viską mačiau. Tai neteisinga“, – yra pasakojęs K.Reevesas. 

Nelaimė įvyko Kalėdų išvakarėse. Nuo tada K.Reevesas  nemėgsta šios šventės. 

Tai dar nebuvo didžiausias išbandymas. Skausmo sugniuždyta Jennifer paniro į gilią depresiją ir nusiraminimo ieškojo alkoholyje ir narkotikuose. Keanu nežinojo kaip jai padėti, nes pačiam buvo labai sunku. Jie ėmė tolti. 2001 metų balandžio 2 dieną 29-erių J.Syme trenkėsi su savo visureigiu į eilę stovinčių automobilių. Ji mirė akimirksniu. K.Reavsas į kapines nešė mylimosios karstą. Jennifer buvo  palaidota šalia negimusios dukters. 

2006 metasi aktorius viename interviu pasakė: „Skausmas turi formą, bet niekada neišsisklaido“.

Po asmeninės tragedijos Keanu ėmė vengti rimtų santykių su moterimis, sakydamas: „Jei mano partnerė pastos ir viskas pasikartos?“. Vienok moterys buvo pasirengusios kristi po kenčiančio Keanu kojomis, norėdamos išgydyti jo širdies žaizdas.  

2003 metais liūdesio prislėgtam K.Reevesui į pagalbą atskubėjo sena draugė aktorė Autumn Macintosh. Autumn mokėjo atitraukti Keanu nuo juodų minčių. Taip pat ji gamino jam maistą, tvarkydavo, skalbdavo. K.Reevesas vertino rūpestį ir pasiūlė Autumn apsigyventi kartu  jos bute, kadangi nuosavų namų neturėjo. (Jam patinka nepriklausomas gyvenimo būdas. Keanu gyvena arba viešbučiuose arba nuomojamuose butuose). 

Autumn iš pradžių toks gyvenimas atrodė romantiškas, bet greitai ji pavargo. Keanu nežadėjo jos vesti. Kita vertus, jos nedžiugino aktoriaus įprotis palaikyti santykius su buvusiomis draugėmis, tarp kurių buvo ir tokios gražuolės kaip Sandra Bullock, Sofia Coppola ir Claire Forlani. 

Išsiskyręs su A.Macintosh nepavergiamasis aktorius buvo užmezgęs daugybę neįpareigojančių  romanų, kurie trukdavo po keletą mėnesių.  Manoma, jog Keanu susitikinėjo su Linn Collins, Parker Posey, Cameron Diaz bei Charlize Theron.  

Neseniai aktorius viešai pareiškė, kad ant šeimos kūrimo ir vaikų susilaukti troškimo galimybių aukuro jis padėjo kryžių: „Aš per daug senas. Viskas baigta. Nesiruošiu tapti tėvu“.

Nors kartais jis sugalvoja nustebinti žurnalistus  pozityviais pasvarstymais apie asmeninį gyvenimą.   
Prieš metus vienam žurnalistui Keanu sakė, kad tiki meile nežiūrint į nieką: „Aš romantikas širdyje, bet nė karto nesamdžiau lėktuvo, kuris danguje pieštų: „Kviečiu tave vakarienės, o po mes skriskime į Paryžių“. Gal kada nors sugalvosiu tai padaryti. Labai to tikiuosi. Juk manęs laukia ilgas nuostabių poelgių sąrašas. Nuostabu ką nors mylėti“. 

Keanu garsėja paslaptingais ir dviprasmiškais pokalbiais su žiniasklaida. Dažniausia jis kalba taip, kaip pasisuka aplinkybės, kad nuo svetimų akių paslėptų tikrąsias mintis.  Šiandien jo šūkis – užsidengti paslapties širma ir priimti pasaulį toks, koks jis yra. Aplinkiniai jį mato su skirtingomis  kaukėmis – jos neleidžia apnuoginti žaizdotos širdies. 

Tačiau  paslaptingasis Holivudo aktorius kasdienybėje yra paprastas ir draugiškas. Jis neserga žvaigždžių liga – naudojasi visuomeniniu transportu, važiuodamas metro užleidžia vietą moterims, pusryčiauja su benamiais ir dosniai aukoja labdaros tikslais. 

„Man atrodo, kad gyvenime esu keliautojas. Negaliu sėdėti vienoje vietoje, nesiveržiu į stabilumą, nekaupiu materialinių gėrybių. Banalu, bet juk iš tiesų ne piniguose laimė. Pinigai tik instrumentas, už kurį mes perkame laisvę ir galimybę gyventi, kaip norime“, – kalbėjo K.Reevesas.   

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.