Laida „Gyvenimas“: per 2 mėnesius – 12 šalių ir daugiau kaip 26 000 kilometrų

Praėjusi vasara LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ kūrybinei grupei buvo ypač darbinga. Apsiginklavusi kameromis žurnalistų komanda keliavo, ieškojo įdomių žmonių, istorijų ir vietų, patyrė daugybę nuotykių ir visa tai naujajame sezone papasakos savo žiūrovams.

 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
 Laidos filmavimo akimirkos.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-09-06 14:24

Viena didžiausių laidos intrigų – mėnesį trukusi kelionė po egzotiškas šalis, kurią gyvenimo būdo laidos kūrėjai pavadino „Azijos odisėja“.

Jie įveikė daugiau nei 26 000 kilometrų, skrido lėktuvais, važiavo traukiniais, autobusais ir net jaučių tempiamais vežimais, plaukė valtelėmis ir greitaeigiais kateriais, per alinantį karštį kopė į aukštus Šri Lankos kalnus, o po to nėrė į Indijos vandenyno gelmes. Vidurnaktį Maldyvuose žvelgė į bejausmes dešimties metrų ilgio ryklių akis, Mianmare kalė gryną auksą, Kvala Lumpure kilo į pusės kilometro aukštyje esančias betono ir stiklo džiungles, ne ką mažiau nuotykių patyrė Vietname, Tailande, Honkonge ir kitose egzotinėse šalyse. Užtat namo parsivežė šimtus valandų medžiagos ir galybę įspūdžių, kuriais nekantrauja pasidalinti su ištikimais laidos gerbėjais.

„Ilgai galvojau, kad kelionė į Aziją – neišpildoma svajonė. Per tolima, per daug pavojinga ir per brangi. Tačiau dabar įsitikinau, kad pakeliauti po egzotiškiausias šalis tikrai įmanoma. Reikia tik žinoti kur, su kuo, kaip ir kada. Kai turi atsakymus į šiuos keturis klausimus, telieka plačiai atmerkti akis ir mėgautis nuotykiais“, – pasakoja viena iš laidos kūrėjų Katrina Zeiter.

Žurnalistė kartu su laidos operatoriumi ir patyrusiu kelionių ekspertu Justinu Albertynu per keturias savaites aplankė net septynias Azijos šalis ir kiekvienoje atrado kažką tokio, ko nebuvo niekur kitur.

„Pamenu, kaip vėlų vakarą sėdėjome vienoje iš centrinių Hanojaus gatvių, tipiškame bare – ant vaikiškų kėdučių, prie kartono lakštais uždengtų dėžių, atstojančių staliukus. Stengiausi įsiminti kiekvieną apėmusių pojūčių atspalvį, nes maniau, kad nieko ryškesnio nebepajusiu. Tačiau po kelių dienų mėginau atgauti kvapą Bagano šventyklų slėnyje, stebėjau, kaip pragariškų pastangų dėka gimsta aukso lapeliai, kuriuos tikintieji aukoja pagodose ir stebėjau čia pat, po ranka, žaidžiančius laukinius delfinus. Kaskart, kai pagalvodavau, kad nieko įspūdingesnio daugiau tikrai nepamatysiu, mūsų laukdavo nauji aikčioti priversdavę nuotykiai – akistata su dešimties metrų ilgio rykliais, smagios krabų lenktynės, leopardo medžioklė ar tiesiog vaizdas, į kurį žiūrėdama pagalvodavau, kad patekau į rojų“, – pasakojo „Gyvenimas“ žurnalistė.

Tačiau didžiausią įspūdį, anot K. Zeiter, paliko žmonės – ir vietiniai, ir svečiose šalyse įsikūrę lietuviai. Ką už tūkstančių kilometrų veikia buvusi televizijos žvaigždė, sėkmės lydimas modelis ar už musulmono ištekėjusi gražuolė?

Laidos vedėjas Edvardas Žičkus šįsyk pasirinko kur kas ramesnes kryptis: Italiją, Ispaniją, Kanarų salas, Didžiąją Britaniją, Vokietiją. Tačiau ramesnės jos atrodė tik iš pradžių. Jam dar viešint Barselonoje prasidėjo pirmieji neramumai, po kelių dienų virtę kruvinu teroro aktu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.