87-erių režisierius Clintas Eastwoodas imasi filmo apie terorizmą

Holivudo aktorius ir režisierius Clintas Eastwoodas (87 m.) dar nesirengia į pensiją – praėjusią savaitę jis atvyko į Veneciją kurti naujo filmo „The 15:17 To Paris...“.

C.Eastwoodas Europoje kuria filmą apie tris amerikiečių drąsuolius, užkirtusius kelią teroristo išpuoliui.<br>„Scanpix“ nuotr.
C.Eastwoodas Europoje kuria filmą apie tris amerikiečių drąsuolius, užkirtusius kelią teroristo išpuoliui.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 12:32 PM

Naujoji C.Eastwoodo juosta, kaip ir ankstesnės („Amerikiečių snaiperis“, „Stebuklas virš Hadsono“), paremta tikrais įvykiais.

2015 metais trys draugai amerikiečiai, iš kurių du – kariškiai, keliavo po Europą ir atsidūrė traukinyje, vykstančiame iš Paryžiaus į Amsterdamą. Jie sugebėjo užkirsti kelią į vagoną įsiveržusio ginkluoto teroristo išpuoliui ir išgelbėjo traukiniu važiavusius 500 žmonių.

Drąsuoliai gavo daugybę apdovanojimų įvairiose šalyse, vieną jų Amerikoje įteikė pats C.Eastwoodas.

Todėl jo idėjai kurti filmą apie tuos įvykius Holivudas iškart pritarė.

C.Eastwoodas ir studija ilgai ieškojo pagrindinių vaidmenų atlikėjų ir galiausiai išsirinko tris aktorius, bet vėliau persigalvojo – esą niekas nesusidoros su užduotimi geriau nei tikrieji įvykio dalyviai. Ir C.Eastwoodas sutiko kurti filmą, kuriame vaidins ne profesionalūs aktoriai, o žmonės, sugebėję išgelbėti šimtus gyvybių.

Šiais metais C.Eastwoodas dalyvavo Kanų kino festivalyje kaip garbės svečias – čia paminėtas jo garsiojo vesterno „Menantis pikta“ 25-metis. Kanuose režisierius papasakojo, kad rengiasi naujam filmui.

Į klausimą, ar nepavargo jau 50 metų dirbti kine, C.Eastwoodas atsakė: „Man sunku įsivaizduoti save kaip pensininką, vaikščiojantį nuo vienos golfo lauko duobutės prie kitos. Mano gyvenimas taip puikiai susiklostė, kad galiu pažaisti golfą, o paskui sukurti filmą.“

Holivudo veteranas prisipažino pasiilgęs ir aktorystės (naujausias filmas, kuriame jis vaidino, – 2012 metų „Gyvenimo vingiai“), tad galbūt netrukus žiūrovai vėl jį išvys ekrane.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.