Rūta Vanagaitė prisiminė seserį dvynę: „Alkoholis, vaistai, ir ji tiesiog neatlaikė”

„Mes visą laiką mušdavomės. Nuolat mėgindavau šakute iškabinti akį, o tada bėgdavau. Ji buvo gražesnė, stipresnė ir mokėdavo viską išsireikalauti. Man net drabužiai atitekdavo tik tie, kuriuos ji jau buvo panešiojusi”, – prisiminimais apie savo seserį dvynę pradeda dalintis rašytoja, visuomenės veikėja Rūta Vanagaitė.

Rūta Vanagaitė. <br>V.Balkūno nuotr.
Rūta Vanagaitė. <br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Avulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Avulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 11:47 AM, atnaujinta Sep 11, 2017, 12:14 PM

Konkurencija tarp mergaičių dar labiau paaštrėjo, kai prasidėjo pirmosios meilės. „Aš vis įsimylėdavau kokį berniuką, tačiau negalėjau rodyti savo jausmų... Nes visi jie žiūrėdavo ne į mane, o į mano seserį. Aš visą laiką dūsaudavau dėl nelaimingos meilės ir dėl to kaltindavau savo ilgą nosį. Buvau net išmaldavus mamos, kad nuvestų pas plastikos chirurgą. Bet jis apžiūrėjo tą mano nosį, pasakė, kad gražesnės nėra matęs, ir tiesiog išsiuntė namo”, – juokėsi R.Vanagaitė.

Rašytoja neslėpė – jos išvaizda ir buvo didžiausių kompleksų priežastis. „Tie baisūs akiniai, dar nosis, o sesuo tik garbanomis plaikstosi, su trumpais sijonais visa graži straksi. O tėvai ramina: užtat tavo charakteris geras... Įsivaizduokit, kiek toks raminimas reiškė paauglei”, – nuoskaudas prisiminusi juokiasi teatrų festivalio L.I.F.E. įkūrėja.

Septintojo dešimtmečio jaunimą vienijo vienas noras turėti džinsus. R.Vanagaitė prisimena, kad pirmuosius jai atsiuntė teta iš Amerikos. Tiesa, tuo metu jau buvo madingi garinti, o Rūta gavo tiesiog mėlynus, todėl teko naują rūbą apdoroti su pemza.

O štai kitas apybraižos herojus, su Rūta tą pačią dieną gimęs verslininkas Arvydas Avulis giminaičių užsienyje neturėjo, tad teko sugalvoti originalų būdą juos gauti. „Aš džinsus pasisiuvau. Pats. Nuvažiavau į Kauną, nusipirkau balto audinio, jį nudažiau. Tada pasiskolinau iš draugo jo džinsus, išardęs nusibraižiau lekalus ir tada sėdau prie siuvimo mašinos. Rezultatas buvo toks geras, kad paskui gavau užsakymą pasiūti daugiau”, – pirmąsias verslo idėjas prisiminė A.Avulis.

Tą pačią dieną su Arvydu ir Rūta gimusi ilgametė LRT „Panoramos“ žurnalistė Salomėja Pranaitienė paneigia stereotipą – jos gyvenime džinsai buvo mažiausias rūpestis. Moterį nuo vaikystės kamavo širdies ligos. „Du kartus esu patyrusi klinikinę mirtį. Pamenu, pirmoji buvo kaip šiltas ir jaukus sapnas. Kai atgavau sąmonę, pagalvojau, kad jei taip atrodo mirtis, tada aš jos tikrai nebijau...”, – prisiminė S.Pranaitienė.

Susidurti su mirtimi teko ir R.Vanagaitei. „Slaugiau tėvus dešimt metų. Ir sesuo slaugė. Tačiau ji numirė pirma... Alkoholis, vaistai, ir ji tiesiog neatlaikė”, – skaudžiais prisiminimais dalijosi rašytoja.

Pokalbis su ja – LRT TELEVIZIJOS dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ jau šį vakarą 19.30 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.