Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė atrado naują vaikų ugdymo būdą

„Paskutiniu metu Marija labai domisi nuotraukomis. Įrėmintomis, esančiomis mano ar tėčio išmaniajame telefone, sudėtomis į albumus. Kur buvusi, kur nebuvusi, vis prieina, susikaupusi tyrinėja tai, ką mato, pirštuku baksnoja į pažįstamus veidus, juokiasi atpažinusi. Ir būtinai nukreipia žvilgsnį į mane, ar aš taip pat žiūriu ten, kur ir ji“, – kasdieniais  motinystės džiaugsmais dalijosi televizijos laidos „Mamyčių klubas“ vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė. 

Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su dukra.
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su dukra.
 Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su dukra.
 Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su dukra.
 Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su dukra.
 Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su dukra.
Aušra Kurienė.
Aušra Kurienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 12, 2017, 1:39 PM

Žavi moteris neslėpė visai neseniai sužinojusi, kad nuotraukų žiūrinėjimas – puiki priemonė ugdyti vaiko emocinį intelektą arba, paprasčiau tariant, tai labai padeda mokyti vaiką atpažinti ir suvokti savo jausmus. „Man patinka su Marija žaisti prasmingai, taip, kad mūsų žaidimais ji visuomet ko nors išmoktų. Tad kad ir kaip kartais juokingai tai nuskambėtų, bet ir mamos turi nuolat mokytis netgi žaisti“. 

Kaip tvirtina psichologė, Paramos vaikams centro vadovė Aušra Kurienė, emocijos gali būti parodomos kitiems, išreiškiamos tinkamu arba netinkamu būdu. „Labai svarbu  mums, tėvams, savo vaikus išmokyti emocijas reikšti tinkamai. O kad taip nutiktų, žmogui savo emocijas reikia gebėti atpažinti ir įvardinti. Ir tai daryti reikėtų į pagalbą pasitelkiant kasdienius dalykus, pavyzdžiui,  nuotraukas, šeimos albumus. Juk jose mes įamžinti visokie: liūdni, linksmi, verkiantys, išsigandę, nustebę. 

Vaikui galima net įvardinti tai, ką jis mato nuotraukoje: „Štai čia tu buvai labai nuliūdęs, supykęs, nes mes tau nedavėme ledų ir nufotografavome tave tokį verkiantį“, arba „Štai čia tu taškeisi baloje, tau buvo labai smagu“. Jei vaikas nufotografuotas ką nors plėšantis, draskantis, piktas, tėvams puiki proga pasakyti, kaip jie dabar džiaugiasi, kad šis užaugo, yra didelis ir supykęs taip nebesielgia. Emocijų mokymosi per nuotraukas principas labai paprastas – mes įvardijame jausmą, priimame jį, pasakome, kad tai normalu, kad taip jaučiasi visi“, – pasakojo A.Kurienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų