Netikėtai mirusią serialo „Muchtaro sugrįžimas“ žvaigždę N.Junikovą gyvenimas mėtė ir vėtė

Rusų aktorė Natalija Junikova, pažįstama ir lietuvių žiūrovams iš serialo „Muchtaro sugrįžimas“, neatgavusi sąmonės mirė vienoje Maskvos ligoninių antradienį. Jau buvo 37 metai.

 Aktorę N.Junikovą išgarsino tyrėjos Vasilisos Michailovos vaidmuo seriale "Muchtaro sugrįžimas".
 Aktorę N.Junikovą išgarsino tyrėjos Vasilisos Michailovos vaidmuo seriale "Muchtaro sugrįžimas".
 Aktorė N.Junikova mirė sulaukusi vos 37 metų.
 Aktorė N.Junikova mirė sulaukusi vos 37 metų.
  Aktorė N.Junikova mirė sulaukusi vos 37 metų.
  Aktorė N.Junikova mirė sulaukusi vos 37 metų.
 Aktorė N.Junikova seriale "Voratinklis".
 Aktorė N.Junikova seriale "Voratinklis".
 Aktorė N.Junikova su sūnumi Rolanu.
 Aktorė N.Junikova su sūnumi Rolanu.
 N.Junikova su vyru A.Fedotovu ir sūnumi Rolanu.
 N.Junikova su vyru A.Fedotovu ir sūnumi Rolanu.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2017-09-27 18:53, atnaujinta 2017-09-27 19:03

Į ligoninę aktorė pateko dar rugsėjo 14-ąją. Tos dienos vakarą, apie 21 valandą, N.Junikovą namuose ištiko insultas. Ji griuvo, galva trenkėsi į virtuvės stalo kampą, kraujas išsiliejo į smegenis.  Sąmonės netekusią moterį  greitosios pagalbos automobilis nugabeno į Maskvos S.Botkino ligoninės reanimacijos skyrių. Jai buvo sukelta  dirbtinė koma, tačiau  gyvybės išgelbėti nepavyko – beveik po dviejų savaičių ji mirė rugsėjo 26-osios rytą.

Serialo „Muchtaro sugrįžimas“ žvaigždės N.Junikovos gyvenimas nebuvo paprastas – kelis kartus aktorė pradėjo jį nuo balto lapo.

Kolegų ir artimųjų teigimu, Natalija gyveno pašėlusiu ritmu, netausodama savęs. Nuo vaikystės ji svajojo apie kiną ir įgyvendino svajonę. Tačiau gyvenimas aktorę gerokai pamėtė ir pavėtė, kol ji suvaidino įsimintiną vaidmenį seriale „Muchtaro sugrįžimas“. 

Natalija gimė Lipecke, baigusi vidurinę mokyklą pateikė dokumentus kelioms Maskvos teatro meno mokykloms ir iškart trys palaimino jos kandidatūrą. Ji pasirinko Michailo Ščepkino aukštąją teatro mokyklą.

Studijuodama sutiko pirmąją meilę – režisierių Antoną Fedotovą, netrukus ištekėjo, o baigusi studijas kartu su juo išvyko gyventi į Izraelį. Tačiau ten jos aktorinių gebėjimų neprireikė. Jai keletą kartą siūlė slavių merginų, apgaule įtrauktų į Azijos viešnamių tinklą, vaidmenis, bet aktorė jų atsisakydavo: vaidmenys menkaverčiai, o štai apsinuoginti kadre būtų reikėję daug kartų. 

Kartą N.Junikovai buvo pasiūlyta TV laidos vedėjos vieta. Aktorė sutiko: vedė kelias pramogines laidas kanale „Izraelis Plius“, pati parašė programų „Raudonos burės“ ir „Nevaikiški žaidimai“ scenarijus.

Izraelyje N.Junikova ragavo ir prodiuserio duonos, filmavosi reklamose, dubliavo filmus. Tačiau finansinės nepriklausomybės taip ir nepavyko pasiekti – įbrido į skolas, kurias jai primetė į azartinius lošimus įnikęs vyras.

2006 metais įsiplieskė Izraelio ir Libano karas ir N.Junikova grįžo į Maskvą. Gimtinėje vėl pradėjo karjerą nuo balto lapo. Perėjusi daugybę aktorių bandymų, ji vis dėlto gavo Jelenos Delagard vaidmenį filme „Jermolovai“, bet  žvaigžde netapo. 

Vėliau N.Junikovai pasiūlyta padirbėti Kijeve pagrindinio TV kanalo „Inter“ laidų vedėja. Ji sutiko ir persikėlė į Ukrainos sostinę. Tačiau kino karjeros nepamiršo. Ir sėkmė nusišypsojo – aktorei imti siūlyti vaidmenys televizijos serialuose. 

Iš pradžių – du epizodiniai juostose „Voratinklis“ (Katia Tumanova“) ir  „Daktarės Selivanovos asmeninis gyvenimas“ (Liudmila Drozdova). Vėliau – tyrėjos Vasilisos Michailovos vaidmuo serialo „Muchtaro sugrįžimas“ ketvirtajame sezone. Šis vaidmuo N.Junikovą išgarsino,  ji dalyvavo projekte nuo 2007 iki 2014 metų. 

Tačiau, pasak artistės, vaidmuo kriminaliniame seriale ją ne tik išpopuliarino, bet ir pavertė vieno amplua įkaite.

„Dabar noriu pamiršti serialą. Dėl šio vaidmens manęs niekur nebekviečia. Aš nelaikau tyrėjos Vasilisos Michailovos savo laimėjimu ir esu įsitikinusi: pagrindinio gyvenimo vaidmens dar nesuvaidinau. Labai noriu nusifilmuoti dramoje, aš nebijau ekrane būti bjauri“, – kalbėjo aktorė.

Deja, pagrindinio gyvenimo vaidmens aktorei taip ir nepavyko sukurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.