Nusižudžiusi Jimo Carrey mylimoji kaltinimus komikui žeria ir po mirties

„Tu padarei man daug gera, bet tu sunaikinai mane kaip asmenybę, Jimai“, – tokie komikui Jimui Carrey (55 m.) skirti žodžiai neseniai rasti prieš porą metų nusižudžiusios vizažistės Cathrionas White planšetiniame kompiuteryje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

C.White ir J.Carrey susitikinėjo 2012-aisiais, vėliau išsiskyrė, bet 2015 metais atnaujino santykius.<br>„ViDA Press“ nuotr.
C.White ir J.Carrey susitikinėjo 2012-aisiais, vėliau išsiskyrė, bet 2015 metais atnaujino santykius.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Per C.White laidotuves J.Carrey nešė jos karstą.
Per C.White laidotuves J.Carrey nešė jos karstą.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-07 11:18

Dar 2013-ųjų balandžio 8-ąją rašytas priekaištų kupinas laiškas gali pakreipti bylą, kurioje dviejų Auksinių gaublių laimėtojas J.Carrey kaltinamas pastūmėjęs buvusią draugę į savižudybę.

„Tu užkrėtei mane ŽPV (žmogaus papilomos virusas. – Red.). Anksčiau aš nieko neturėjau, tačiau bent jau gerbiau save ir buvau laiminga. Aš mylėjau gyvenimą, pasitikėjau savimi, o tu pripratinai mane prie narkotikų, supažindinai su lengvo elgesio merginomis, dėl tavęs prasidėjo mano psichikos sutrikimai ir ligos“, – rašoma velionės laiške.

C.White nusižudė 2015 metų rugsėjo 28-ąją, praėjus porai savaičių nuo 30-ojo gimtadienio.

Laišką rado Cathrionos motinos advokatė Brigid Sweetman ir perdavė jį portalui „Daily Mail“. Nežinia, ar Cathriona nusiuntė šį laišką aktoriui, ar jis taip ir liko neperskaitytas.

Filmų „Kaukė“, „Briusas Visagalis“ žvaigždė J.Carrey ir C.White pradėjo bendrauti 2012 metais.

Poros santykiai niekada nebuvo paprasti: po kelių mėnesių jie išsiskyrė, 2015-aisiais gegužę vėl susiėjo, tačiau jau rugsėjį aktoriaus atstovas žurnalistams pranešė, kad pora nutraukė santykius.

Po kelių dienų Cathrionos kūnas buvo rastas jos bute Los Andžele – mergina išgėrė didelę dozę psichotropinių preparatų, išrašytų J.Carrey vardu.

Tuo metu ji buvo ištekėjusi už savo tautiečio airio Marco Burtono (40 m.).

Cathrionos tėvai padavė į teismą J.Carrey – apkaltino parūpinus jai tablečių ir pastūmėjus į savižudybę. Jie taip pat pareiškė, kad Holivudo žvaigždė apkrėtė dukterį venerinėmis ligomis, o paskui ją paliko.

Artistas netylėjo ir pateikė priešieškinį, kuriame apkaltino Cathrionos tėvus godumu ir siekiu pasipelnyti iš jos mirties.

Pasak J.Carrey advokato Raymondo Boucherio, velionės motina reikalavo nupirkti jai namą kaip kompensaciją už dukters žūtį, su kuria aktorius, kaip tvirtina advokatai, neturi nieko bendra.

Vėliau komikas viename interviu pavadino Cathrioną psichiškai nestabilia asmenybe, kurią nuolat kamuodavo depresija.

„Jos problemos prasidėjo dar gerokai iki mums susipažįstant“, – teigė J.Carrey.

Šių metų vasarą Los Andželo aukščiausiojo teismo teisėja Deirdre Hill nepatenkino J.Carrey advokatų prašymo nutraukti bylą dėl C.White žūties.

Rugsėjo 29-ąją įvyko dar vienas teismo posėdis, kuriame White’ų šeimos advokatas paprašė atkreipti dėmesį į nestabilų J.Carrey elgesį per neseniai vykusią Niujorko mados savaitę. Tuomet aktorius pareiškė, kad viskas pasaulyje beprasmiška, o jo paties apskritai nėra.

Pokalbis vyko per „Harper’s Bazaar“ vakarėlį „Icons By Carine Roitfeld“. J.Carrey užkalbinusi programos „E! News“ vedėja Catt Sadler nė neįtarė, į kokią avantiūrą veliasi.

Dar nespėjusi pateikti klausimo Catt pasijuto nejaukiai: J.Carrey, užuot atsistojęs priešais, apsuko kelis ratus aplink ją. Paklaustas, kodėl atėjo į vakarėlį, aktorius atsakė, kad niekas neturi prasmės, o jis norįs rasti beprasmiškiausią vietą planetoje, ir štai jis čia.

Bet kokie C.Sadler bandymai pakreipti pokalbį rūpima tema atsimušė į J.Carrey samprotavimus apie būties trapumą.

„Dieve, jie čia liaupsina mados dievų nuopelnus! Tai beprasmiškiausias pretekstas susirinkti. Ar jūs iš tikrųjų jais tikite? Aš netikiu mados dievais. Aš netikiu asmenybėmis. Ir jūsų buvimu nepatikėčiau, jei nejausčiau jūsų kvepalų kvapo.

Aš tikiu, kad taika ir ramybė yra už asmenybių, už kaukių ir apsimetinėjimo, už raudonos raidės S ant jūsų krūtinės, nuo kurios atšoka kulkos“, – tęsė aktorius keistą tiradą.

Kai C.Sadler atkreipė dėmesį, kad jis, kaip žmogus, kuriam tokie renginiai atrodo beprasmiški, gana stilingai pasipuošęs, J.Carrey apibendrino: „Aš nesipuošiau. Manęs apskritai nėra. Viskas tiesiog vyksta savaime. Tai ne mūsų pasaulis, o mes neturime jokios reikšmės. Ir tai, be abejonės, gera naujiena.“

White’ų šeimos advokato nuomone, šie žodžiai liudija, kad J.Carrey turi psichikos problemų. O štai psichologas, dirbęs su C.White prieš jos mirtį, anksčiau yra sakęs, kad merginos savivertė buvo labai menka, ji svajojo ištekėti už J.Carrey.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?