Pilvo chirurgas Martynas Lukšta atsisakė rankininko karjeros, kad galėtų operuoti

Kaip gydytojai atsikrato per darbo dieną susikaupusių neigiamų emocijų? Atrodo, jau užaugo gydytojų karta, kuri tai daro ne alkoholiu, o rungtyniaudami sporto aikštelėse, stadionuose ir trasose.

 Pilvo chirurgas Martynas Lukšta atsisakė rankininko karjeros, kad galėtų operuoti.
 Pilvo chirurgas Martynas Lukšta atsisakė rankininko karjeros, kad galėtų operuoti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2017, 10:02 AM

Ar žinojote, kad yra Santaros klinikų krepšinio komanda, kurioje žaidžia kraujagyslių chirurgas, kineziterapeutas, reanimatologas, traumatologas, šeimos gydytojas ir kitų sričių medikai?

Taip pat yra būrys gydytojų – dviratininkų, kurie nuolat dalyvauja MTB dviračių varžybose. Viena jų – anesteziologė reanimatalogė Valdonė Kybartienė, kuri neseniai pasinėrė į olimpinę sporto šaką triatloną, nors tik prieš metus išmoko plaukti.

Pilvo chirurgas Martynas Lukšta atsisakė rankininko karjeros, kad galėtų operuoti. Rankiniu susidomėjęs nuo 11 metų jis baigė sporto mokyklą, o studijuodamas mediciną žaidė aukščiausiojoje šalies rankinio lygoje – atstovavo Edukologijos universiteto komandai „Šviesa“.

Joje Martynas buvo vienintelis medikas. Penkerius metus aktyviai rungtyniavo, treniravosi, tačiau šeštais Martyną užspaudė mokslai. Jam teko rinktis medicina ar sportas.

Apie kitokį medikų gyvenimą laidoje „Gyvenimo būdas“ antradienį 20.30 per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.