Žydę suvaidinusi aktorė Indrę Patkauskaitė: „Tai – didelis emocinis krūvis“

Antroji LRT daugiaserijinio istorinio filmo „Laisvės kaina. Savanoriai“ dalis – „Laisvės kaina. Partizanai“, pasakojanti apie Lietuvą, sugniuždytą okupacijos, masinių trėmimų, holokausto ir teroro, supažindina ir su naująja šalies aktorių karta. Serialo tęsinyje vieną pagrindinių vaidmenų atliko ir talentinga teatro aktorė Indrė Patkauskaitė, suvaidinusi A. Smetonos patarėjo žydaitę dukterį Sarą.

 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
 Indrė Patkauskaitė.<br>Stop kadrai.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 29, 2017, 1:25 PM

Kalbėdama apie savo vaidmenį, I. Patkauskaitė žydę Sarą pristato kaip jauną, labai įsimylėjusią merginą, kuri trokšta gyventi, patirti jausmus, romantiką.

„Ištikęs likimas ir skaudūs įvykiai, kurie atsitinka, priverčia ją tapti stipria. Ji ir yra stipri, nes jos tėvai abu labai stiprūs. Ji tampa stipria moterimi, kuri priima labai rizikingus ir gyvybei pavojingus sprendimus“, – pasakojo aktorė.

„Laisvės kaina. Partizanai“ siužetas – persmelktas skaudžių istorijų. Ar nesunku buvo pasirengti tokiam vaidmeniui? „Man viskas, kas yra sunku, pasidaro labai įdomu. Nors emocinis krūvis tikrai nemažas ir geto scenos buvo nelengvos“, – pripažino I. Patkauskaitė pridurdama, kad sunkiau pasiryžti vaidmenims, kurie būna emociškai silpnesni.

Aktorė pasakojo, kad dirbti su režisieriumi Sauliumi Balandžiu sekėsi puikiai. „Man atrodo, kad radome bendrą kalbą. Aš supratau, ko jis nori, ir manau, kad jam sekėsi perteikti tai, ko nori jis. Labai gerai susikalbėjome“, – tvirtino I. Patkauskaitė.

Žinoma aktorė taip pat džiaugėsi ir profesionalių aktorių, su kuriais jau nereikėjo pažindintis, komanda. „Visa kūrybinė grupė labai šauni, aktoriai surinkti puikiai, nematau, ką būtų galima dar stipriau atrasti, labai stipri komanda. Kolegos su kuriais teko dirbti ,yra kolegos iš seniau, tai man buvo tik paprasčiau, nes seniai kalbam bendra kalba“, – sakė aktorė.

I. Patkauskaitė atskleidė, jog seniai norėjo suvaidinti žydų tautybės moterį. „Mane visąlaik traukė antro pasaulinio karo tematika, tai čia buvo vienos iš mano profesinių svajonių išsipildymas“, – atskleidė aktorė. Ji džiaugėsi ne tik papildytu istorinių žinių bagažu, bet ir geru dailininkų darbu. „Teko pabuvoti tokiose lokacijose, kuriose galbūt gyvenime nebūčiau buvusi, todėl kaip žmogus apsidžiaugiau, kad galiu pabūti ten, kur niekad nėra tekę būti“, – teigė aktorė.

I. Patkauskaitė pripažįsta, kad seriale „Laisvės kaina. Partizanai“ nagrinėjama tema yra aktuali ir šiandien. „Šitas laikotarpis yra dar šiek tiek gyvas atmintyje, senelių, tėvų, tų, kas išgyveno. Bet tai po truputi išeina, atrodo, sekanti karta – ir jau nebeliks tos kartos, kuri atmena visą šį laikotarpį. Todėl svarbu kalbėti apie tai, ko pasekmėje mes šiandien gyvenam ir kur esam. Tai yra mūsų praeitis, kuri mus ir kuria“, –įsitikinusi aktorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.