Į skandalą įklimpusio Kevino Spacey brolis – apie jų pedofilą tėvą

Lytinio priekabiavimo skandalas, kurio centre šią savaitę atsidūrė garsus Holivudo aktorius Kevinas Spacey (58 m.), paskatino jo brolį Randallą Fowlerį (62 m.) prabilti apie košmarišką vaikystę – smurtą ir prievartą augant su tėvu pedofilu.

K.Spacey (kairėje) brolis R.Fowleris (viduryje) išklojo tiesą apie jų tėvą. <br>„ViDA Press“ nuotr.
K.Spacey (kairėje) brolis R.Fowleris (viduryje) išklojo tiesą apie jų tėvą. <br>„ViDA Press“ nuotr.
Kadras iš TV serialo „Kortų namelis“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka K.Spacey.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kadras iš TV serialo „Kortų namelis“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka K.Spacey.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Rappo (nuotr.) kaltinimai lytiniu priekabiavimu dviejų „Oskarų“ laureatui K.Spacey pridarė daug nemalonumų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
A.Rappo (nuotr.) kaltinimai lytiniu priekabiavimu dviejų „Oskarų“ laureatui K.Spacey pridarė daug nemalonumų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Įsiplieskus skandalui į pagalbą K.Spacey atskubėjo brolis R.Fowleris (dešinėje).<br>„ViDA Press“ nuotr.
Įsiplieskus skandalui į pagalbą K.Spacey atskubėjo brolis R.Fowleris (dešinėje).<br>„ViDA Press“ nuotr.
Į muzikantą Rodą Stewartą panašus R.Fowleris dažnai jį įkūnija įvairiuose šou.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Į muzikantą Rodą Stewartą panašus R.Fowleris dažnai jį įkūnija įvairiuose šou.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 4, 2017, 5:36 PM

Holivudo žvaigždės K.Spacey vyresnis brolis Randallas pasakodamas, ką jiems teko patirti vaikystėje, užsiminė: „Kai tokie tėvai, mes neturėjome galimybių užaugti normaliais žmonėmis.“

Gandai dėl K.Spacey netradicinės lytinės orientacijos sklandė jau seniai, bet iki šiol jis to nekomentavo. Vis dėlto šią savaitę aktorius tviteryje oficialiai paskelbė esąs gėjus, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Šį prisipažinimą išprovokavo kitas pareiškimas – aktorius Anthony Rappas (46 m.) apkaltino dvi „Oskaro“ statulėles turintį K.Spacey prie jo lytiškai priekabiavus prieš 31 metus, kai jis dar buvo nepilnametis.

Interviu portalui „BuzzFeed“ A.Rappas pasakojo, kad 1986-aisiais, kai su K.Spacey vaidino Brodvėjaus teatro miuzikle, šis jį, tuomet 14-metį, pakvietė į vakarėlį savo namuose. K.Spacey tuomet turėjo būti 26-eri.

Per vakarėlį Anthony miegamajame žiūrėjo televizorių. Visiems svečiams išėjus tarpduryje pasirodė stipriai įkaušęs K.Spacey. Aktorius „lyg ir svyruodamas“ priėjo prie lovos, užkėlė ant jos Anthony ir jį užgulė.

„Jis mėgino mane suvilioti, – teigė A.Rappas. – Tuomet suvokiau, kad jis nori seksualiai suartėti.“

Po trumpų grumtynių paauglys ištrūko ir grįžo į namus.

K.Spacey prisipažino neatsimenantis šio įvykio, bet per tviterį atsiprašė A.Rappo ir pridūrė, kad jo kaltinimas paskatino „spręsti kitas problemas gyvenime“.

Netradicinė lytinė orientacija Holivude jau nieko nestebina, bet priekabiavimas prie nepilnamečio – visai kas kita. Tokie veiksmai kvepia pedofilija, už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Reakcijos ilgai laukti nereikėjo: internetinė televizija „Netflix“ jau kitą dieną po aktoriaus K.Spacey pareiškimo paskelbė nutraukianti savo pagrindinio serialo „Kortų namelis“ filmavimą – kitas sezonas būsiąs paskutinis.

K.Spacey šioje politinėje dramoje, pradėtoje kurti 2013-aisiais, atlieka pagrindinį vaidmenį – įkūnija negailestingą Amerikos prezidentą Frenką Andervudą.

Kaip teigė televizijos atstovas, daugybę apdovanojimų pelniusiam serialui smūgį sudavė netinkamas jo žvaigždės K.Spacey elgesys.

Yra ir kitokia nuomonė: gerai informuotas šaltinis agentūrai AFP sakė, kad sprendimas nutraukti „Kortų namelį“ nesusijęs su įtarimais Holivudo žvaigždei ir priimtas šių metų birželį, kai kalbų apie lytinį priekabiavimų nė nebuvo.

Vis dėlto „Netflix“ ir „Kortų namelio“ prodiusavimo kompanija „Media Rights Capital“ paskelbė bendrą pareiškimą ir pabrėžė, kad yra „labai susirūpinusios“ dėl įtarimų K.Spacey, kurio šiuo metu pagal grafiką filmavimo aikštelėje nėra.

Įkandin jų Tarptautinė televizijos akademija atsisakė apdovanoti šį aktorių „Emmy“ prizu už nuopelnus televizijai.

Apdovanojimų ceremonija turėjo vykti lapkričio 20-ąją Niujorke.

Įsiplieskus skandalui į pagalbą K.Spacey atskubėjo vyresnis brolis R.Fowleris. Jis papasakojo šokiruojamų faktų apie niūrią savo ir Kevino vaikystę: jų tėvas buvo pedofilas, pats Randallas daug metų kentė jo prievartą.

R.Fowleris atviram pokalbiui ryžosi norėdamas apginti brolį ir kad „visuomenė geriau suprastų, ką jam teko patirti“.

Randallas ir Kevinas gimė Naujajame Džersyje techninių tekstų kūrėjo Thomo Geofrey Fowlerio ir sekretorės Kathleen Ann Knutson šeimoje. Broliai turėjo vyresnę seserį Julią. Šeima dažnai kraustėsi iš vienos vietos į kitą, o motina buvo pagrindinė maitintoja – kitaip nei tėvas, kuris tenkindavosi atsitiktiniu uždarbiu, ji visada turėjo darbą.

Ūmaus būdo Th.G.Fowleris engė ir žmoną, ir vaikus. Šeimos santykiai pašlijo 1963-iaisiais, kai Kathleen sužinojo, kad vyras išprievartavo mažametę mergaitę, jų giminaitę.

„Padėtis namuose buvo baisi, niūri ir šlykšti, – kalbėjo Holivudo žvaigždės brolis. – Tėvas buvo nacis. Jis susidėjo su Amerikos nacių partija ir netgi užsiaugino tokius ūsus kaip Adolfo Hitlerio.“

Kai Randallui buvo 12 metų, tėvas pirmą kartą jį išprievartavo. „Jis pasikvietė mane į miegamąjį – neva papasakoti apie paukščiukus ir bitutes. O tada pradėjo kabinėtis, – pasakojo R.Fowleris britų leidiniui „Daily Mail“. – Aš surikau, šaukiausi mamos pagalbos. Ji pasibeldė į duris, bet tėvas įsakė dingti, o man nerėkti.

Tėvas užrakino duris, o motina nuėjo. Aš dar niekada nesijaučiau toks vienišas ir apleistas. Tėvas mane išprievartavo. Taip baigėsi mano vaikystė.“

Randallas tvirtino, kad tėvas reguliariai jį prievartavo ketverius metus. Kitus vaikus – Keviną ir Julią – tiesiog mušdavo. Trijulės motina Kathleen žinojo, kas vyksta namuose, bet tylėjo.

„Nuolat grasindavau tėvui, kad jei bent pirštu palies Keviną, papasakosiu visiems, ką jis daro man, – sakė Randallas. – Aš norėjau apginti jaunesnį brolį.“

Sesuo Julia išėjo iš namų, kai sukako 18 metų. O Kevinas užsisklendė ir gyveno savo pasaulyje.

„Jis beveik neturėjo draugų, bet mes buvome labai artimi. Kevinui reikėjo išgyventi, jis tapo labai gudrus ir protingas.

Man regis, jis nutarė tapti aktoriumi dėl to, kad atsikratytų to emocinio skausmo, kurį patyrė vaikystėje. Kai tokie tėvai, mes neturėjome nė menkiausios galimybės užaugti normaliais žmonėmis.

Aš buvau keturis kartus vedęs ir turėjau daugybę santykių, bet taip ir nesugebėjau tapti laimingas“, – kalbėjo Randallas.

Dabar K.Spacey brolis dirba limuzinų vairuotoju Aidaho valstijoje. Jis prisipažino sąmoningai neturįs vaikų – kad jie nepaveldėtų bjaurių genų.

Išėję iš namų Kevinas, Julia ir Randallas ilgai nebendravo su tėvu. Jie pasimatė tik 1990 metais ligoninėje, kur Th.G.Fowleris gulėjo mirties patale. Jam mirus motina paskambino Randallui ir leido neatvykti į laidotuves.

K.Fowler mirė 2003-iaisiais. K.Spacey kremavo jos kūną svetima pavarde – nenorėjo patraukti dėmesio.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.