Vėžio, diabeto ir insulto ištiktas atlikėjas Chrisas Rea: „Nepasiduodu“

„Kartais linkėdavau sau po kitos operacijos neatsibusti“, – prisipažino legendinis britų dainų autorius, atlikėjas ir gitaristas Chrisas Rea (66 m.), pastaruosius kelerius metus priverstas kovoti dėl savo gyvybės.

Chrisas Rea.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Chrisas Rea.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Mes su Joan kartu nuo 1968-ųjų. Nuo to laiko niekada neturėjau kitos moters“, – yra sakęs Ch.Rea.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Mes su Joan kartu nuo 1968-ųjų. Nuo to laiko niekada neturėjau kitos moters“, – yra sakęs Ch.Rea.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-11-06 09:00

Nuo vėžio ir diabeto kenčiantis, insultą patyręs Ch.Rea įsitikinęs, kad jau seniai turėjo iškeliauti anapus. Todėl muzikantas stengiasi kuo prasmingiau ir kūrybiškiau išnaudoti likusį laiką.

Spalį prasidėjusios jo gastrolės „Road Songs For Lovers“ baigsis tik metų pabaigoje. Vienintelis muzikanto koncertas Lietuvoje įvyks lapkričio 11-ąją Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“.

Jis neturi pusės skrandžio. Prieš 17 metų užklupus onkologinei ligai buvo pašalinta kasa. Jam taip pat išoperuota dalis tulžies ir storosios žarnos.

Per dešimt metų šiam muzikantui buvo atliktos devynios sudėtingos operacijos.

Kai 2008-aisiais vėžys atsinaujino, Ch.Rea kurį laiką negalėjo gyventi be morfijaus. Dabar atlikėjas kasdien išgeria 34 tabletes, 7 kartus leidžiasi insuliną.

„Niekada nepasiduodu, – pasakojo britas kiek silpnesniu nei anksčiau balsu, kuris vis dar neprarado kerinčio atspalvio. – Kai man švirkščia anestetikus (jutimus slopinantys vaistai, naudojami narkozei. – Red.), užplūsta geras jausmas, bet atsibudęs galvoju: vėl tas pats – skausmai, pykinimas. Ir vis dėlto stengiuosi kabintis į gyvenimą.“

Britų atlikėjas gyvena Jorkšyro grafystėje (Didžioji Britanija), kaimo vietovėje, ir vairuoja senovinį melsvos spalvos policijos automobilį.

Gastrolės po Europą, žinoma, pareikalaus daug jėgų. Atlikėjas, kuriam sunku išlaikyti pusiausvyrą, Vokietijoje turėtų surengti net 12 koncertų.

„Jeigu per kurį nors pasirodymą nukrisiu nuo scenos, nerašykite, kad buvau išgėręs“, – nusijuokė Ch.Rea.

Dar viena bėda – pažeisti pirštų nervai. Dėl to reikėjo iš naujo mokytis groti gitara, o pomėgio tapyti teko atsisakyti – nepavyko išlaikyti teptuko.

„Kai užklumpa panika dėl šalia alsuojančios mirties, imu rašyti dainas. Kuriu net ligoninėje, – pasakojo Ch.Rea. – Užplūdusios emocijos mano būsenos nepagerina, bet nieko negaliu sau padaryti.“

Brito naujausias albumas „Road Songs For Lovers“ primena niūrų jo tėvynainio Davido Bowie (1947–2016) atsisveikinimo albumą „Blackstar“.

Vis dėlto Ch.Rea nebūtų Ch.Rea, jei neleistų sau išsišokti: paskutinę albumo meilės baladę „Beautiful“ jis skyrė ne žmonai Joan, o savo šuniui.

„Šį šunelį nesveika akimi įsižiūrėjau iš pirmo žvilgsnio. Po insulto jis mane pastatė ant kojų.

Juk jam nebuvo svarbu, kad esu nesveikas, – pasakojo Ch.Rea. – Mes su Joan kartu nuo 1968-ųjų. Nuo to laiko niekada neturėjau kitos moters, bet dabar turiu meilės romaną su vienaakiu šunimi.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.