Vytautas Landsbergis sulaukė negailestingo Aloyzo Sakalo kirčio

Pavadinęs rašytoją Rūtą Vanagaitę (62 m.) „Dušanskiene“, t. y., partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nukankinusio sovietų saugumo karininko Nachmano Dušanskio žmona, Vytautas Landsbergis (85 m.) pasiekė visai priešingo rezultato.

 Nepriklausomybės Akto signataras Aloyzas Sakalas pareiškė liudysiąs, jog matė dokumentą, neva siejantį N.Dušanskį su V.Landsbergiu.
 Nepriklausomybės Akto signataras Aloyzas Sakalas pareiškė liudysiąs, jog matė dokumentą, neva siejantį N.Dušanskį su V.Landsbergiu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 7, 2017, 11:51 AM, atnaujinta Nov 8, 2017, 9:29 AM

Su „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Patriotai“ susisiekęs Nepriklausomybės Akto signataras Aloyzas Sakalas (86 m.) pareiškė liudysiąs, jog matė dokumentą, neva siejantį N.Dušanskį su V.Landsbergiu.

„Man parodė N.Dušanskio raportą, kur mano klasės draugas V.L. įvardijo mane kaip antitarybiškai nusiteikusį, ir aš buvau suimtas bei nuteistas“, – žurnalistams sakė A.Sakalas.

Jis taip pat pareiškė turįs liudininką, žinantį, kuris atkurtosios nepriklausomos Lietuvos politikas po 1990 m. kovo 11-osios leido aukštiems KGB karininkams, dalyvavusiems Lietuvos partizanų ir politinių kalinių kankinimuose ir žudynėse, ramiai išparduoti turtą ir pabėgti iš Lietuvos.

Ir iš tiesų, „Patriotai“ įrašė tokį Audriaus Butkevičiaus (57 m.), tuometinio krašto apsaugos ministro, liudijimą.

„Patriotai“ antradienio vakarą paskelbė išskirtinį tyrimą, kuris grąžino į rūsčius pokario laikus. Paaiškėjo, kad Landsbergių šeima II pasaulinio karo metais slėpė raudonojo pogrindžio vado Juozo Vito šeimą, o karui pasibaigus jaunasis V.Landsbergis, stodamas į komjaunimą, parašė okupanto veiksmus vertinančią autobiografiją.

„Kai Raudonoji Armija išvadavo mane ir motiną...“ – tai ištrauka iš to dokumento, kurį „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovai galėjo pamatyti antradienio vakarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.