Būrėjas įvardijo, kas vyrų krepšinio rinktinėje pakeis Dainių Adomaitį

Aiškiaregių, šamanų ir hipnotizuotojų paslaugomis slapta naudojasi kone viso pasaulio sportininkai, krepšinio klubai – taip pat. Tuo įsitikinęs humanitarinių mokslų daktaras, buvęs dviejų universitetų dėstytojas Egidijus Mažintas (62 m.).

 Dainius Adomaitis (kairėje) ir Egidijus Mažintas.
 Dainius Adomaitis (kairėje) ir Egidijus Mažintas.
Egidijus Mažintas savo įžvalgomis dalijasi laidoje „Krepšinio pasaulyje“.
Egidijus Mažintas savo įžvalgomis dalijasi laidoje „Krepšinio pasaulyje“.
Egidijus Mažintas savo įžvalgomis dalijasi laidoje „Krepšinio pasaulyje“.
Egidijus Mažintas savo įžvalgomis dalijasi laidoje „Krepšinio pasaulyje“.
Egidijus Mažintas savo įžvalgomis dalijasi laidoje „Krepšinio pasaulyje“.
Egidijus Mažintas savo įžvalgomis dalijasi laidoje „Krepšinio pasaulyje“.
Vidas Mačiulis: „Egidijaus Mažinto įžvalgos ir atsakymai labai nustebino.“
Vidas Mačiulis: „Egidijaus Mažinto įžvalgos ir atsakymai labai nustebino.“
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 10:04 AM

Raganiumi ir aiškiaregiu save vadinantis druskininkietis E.Mažintas teigė, kad netrukus Kosove vyksiančiose pasaulio krepšinio čempionato atrankos rungtynėse lietuvių lauks ne tik varžovai, bet ir vietos raganiai.

Be to, jis įsitikinęs, kad dėl Lietuvos rinktinės nesėkmės šių metų Europos čempionate negalima prie kryžiaus kalti vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio.

„Lietuviai turėjo pelnyti aukso medalius, – „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Krepšinio pasaulyje“ dėstė E.Mažintas. – Aštuntfinalyje graikams padėjo pasamdyti vudu šamanai. Jeigu mūsiškiai būtų paprašę Lietuvos aiškiaregių, jie būtų užblokavę priešininkų kerus.“

Tokie teiginiai kelia šypseną? E.Mažintas siūlė prisiminti garsių šachmatininkų patirtį. Iš Sovietų Sąjungos emigravęs didmeistris Viktoras Korčnojus (1931–2016), kovojęs dėl pasaulio čempiono titulo su Anatolijumi Karpovu (66 m.), bet taip ir nelaimėjęs, skundėsi, kad varžovo sekundantai jį hipnotizuoja.

Pasaulio čempionas amerikietis Robertas Jamesas Fisheris (1943–2008) taip pat tvirtino ne kartą pastebėjęs, kad žiūrovai bando jį paveikti psichologiškai.

Mesdamas pagal Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslus savo sukurtas kortas E.Mažintas teigė, kad 2019 metų rudenį D.Adomaitis privalės palikti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, o jos vairą perims Rimas Kurtinaitis.

Esą būtent šis treneris ves krepšininkus į 2020-ųjų Tokijo vasaros olimpiadą. E.Mažinto nuomone, R.Kurtinaitis – puikus strategas, Lietuvos patriotas. Būrėjas jam patarė nuolat turėti talismaną – Vytį.

Kitose laidose E.Mažintas pasakos apie tokias krepšinio žvaigždes kaip Jonas Valančiūnas, Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, taip pat apie jaunuosius šalies sportininkus.

„Nutariau rasti žmogų, kuris laidoms suteiktų mistikos ir paslaptingumo prieskonį, – sakė 26-ą sezoną gyvuojančios laidos „Krepšinio pasaulyje“ rengėjas ir vedėjas Vidas Mačiulis. – Sužinojęs, kad Druskininkuose gyvena Dainavos raganiumi vadinamas vyras, nuvykau pas jį su daugybe klausimų apie krepšinio vilkus ir jaunus sportininkus.

Jo įžvalgos ir atsakymai labai nustebino. Po pirmų laidų sulaukiau daugybės skambučių. Žmones šis aiškiaregis domina, jo pastebėjimai padarė gerą įspūdį.“

„V.Mačiulio vizitas ir pasiūlymas dalyvauti laidoje, kurią žiūriu jau daug metų, buvo maloni staigmena, – bendradarbiavimu džiaugėsi druskininkietis. – Krepšiniu seniai domiuosi, todėl buvo įdomu susipažinti su laidos vedėju.“

Kalbėdamas su „TV antena“ E.Mažintas neslėpė susižavėjimo Kauno „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Šarūnu Jasikevičiumi. „Krepšinio aikštė iš dalies yra teatro scena. O Šarūnas – ir nuostabus aktorius, ir puikus strategas.

Jis meniškas, kupinas jaunatviško maksimalizmo, energingas, emocingas. Jo veidas išraiškingas, o vaidybos, kūno valdymo technikos galėtų pavydėti geriausi šalies aktoriai.

Tai žmogus, nuoširdžiai išgyvenantis kiekvieną pergalę ar nesėkmę. Jis labai patinka žiūrovams. Esu tikras, kad ir krepšininkams“, – kalbėjo E.Mažintas.

Ir būrėjas, ir mokslininkas

* E.Mažintas – buvęs Kauno ir Klaipėdos muzikinių teatrų solistas, dainavęs, stažavęsis ir daug metų gyvenęs JAV.

* Yra parašęs maždaug 60 mokslinių straipsnių apie jaunimo ugdymą, turi režisieriaus diplomą, yra išleidęs meno terapijos vadovėlį „Socialinė gydomoji drama: edukaciniai etiudai“ ir dramų rinkinį „Pavasario garsai“. Į sceną perkėlė visas savo sukurtas pjeses.

* E.Mažintas – humanitarinių mokslų daktaras, buvęs Vilniaus kolegijos ir tuomečio Vilniaus pedagoginio bei Aleksandro Stulginskio universitetų dėstytojas.

* Vyras teigė, kad aiškiaregystės paslaptis jam atskleidė senelė Anelė Kleivaitė-Jackevičienė. Beraštė moteris esą kalbėjo šešiomis kalbomis. Ji buvo ištekėjusi už Raseinių burmistro Boleslovo Jackevičiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.