Šešiolikos tėvu tapęs Tomas Langvinis prasitarė apie žinią, kuri apvertė jo gyvenimą

„Santuoka mane išgelbėjo. Jeigu ne ji, nekalbėtume nei apie sėkmingą karjerą, nei apie tai, kad esu trijų sūnų tėvas“, – įsitikinęs Tomas Langvinis (38 m.), vedęs ir tėvu tapęs šešiolikos metų.

Paauglystėje susituokę T. ir E.Langviniai laimingai gyvena jau 22 metus.
Paauglystėje susituokę T. ir E.Langviniai laimingai gyvena jau 22 metus.
T.Lanvinio svajonė teisėjauti LKL varžybose išsipildė.<br>G.Šiupario nuotr.
T.Lanvinio svajonė teisėjauti LKL varžybose išsipildė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 19, 2017, 2:38 PM, atnaujinta Nov 20, 2017, 9:22 AM

Televizijos laidų vedėjas T.Langvinis, pareiškęs, kad nori naujų iššūkių gyvenime, po 14 metų sėkmingo darbo neseniai atsisveikino su kolegomis iš LNK Žinių tarnybos.

Vyras taip nusprendė siekdamas naujos patirties: nuo šiol jis savarankiškai kurs sporto laidas, rūpinsis sporto organizacijų ir pavienių atletų įvaizdžiu.

Tokie pokyčiai, palyginti su tuo, ką teko patirti gyvenime, jo visai negąsdina: darbas televizijoje nėra išbandymas vyrui, kuris vos 16-os sužinojo, kad taps tėvu, ir turėjo sukti galvą, kaip išlaikyti šeimą.

Tomas su bendraamže žmona Erika draugavo nuo 14-os. Rodydamas senas nuotraukas LNK laidos „Nuo... Iki...“ kūrėjams jis šyptelėjo: „Tuomet buvau net nelabai išvaizdus. Močiutė cheminiu būdu sugarbanojo plaukus, kad būčiau gražesnis.“

Žinia, kad taps tėvu, apvertė Tomo gyvenimą: „Tuomet pažvelgiau į gyvenimą kaip į džiungles. Neturiu jokių įrankių, jokių įnagių, kad parneščiau duonos kąsnį į namus. Visi žiūrėjo į mane kaip į pienburnį, o aš sukau galvą, kaip išlaikyti šeimą.“

Tomas ir Erika susituokė prieš gimstant sūnui. Erikos tėvai priglaudė jauną šeimą po savo stogu, o Tomas dėkingas savo tėvams, kad galėjo toliau mokytis.

„Tėvai sprendė mano likimą. Sakė: turi mokytis, tapti autošaltkalviu, nes visada bus automobilių, visada juos reikės remontuoti, visada turėsi darbo.

Tėvai privertė įgyti specialybę. Vienintelis mano mokslinis laipsnis – trečios kategorijos autošaltkalvis“, – pasakojo vyras, tuomet nedrįsęs prieštarauti tėvams, išrinkusiems specialybę, nors jį visada žavėjo darbas radijuje ir televizijoje.

Buvo metas, kai jis dirbdavo kone ištisą parą ir gaudavo 300 litų algą, o kartais ir ji vėluodavo kelis mėnesius.

„Laksčiau per keturis darbus, nuvargdavau taip, kad norėjosi verkti, tačiau nebuvo kur dingti. Parą saugodavau sandėlius, paskui eidavau į automobilių dažymo cechą – reikėdavo švitriniu popieriumi šveisti dažus. Tada nusiprausdavau ir traukdavau į radiją – ten bandžiau įrodyti, kad galiu dirbti laidų vedėju, o vakare dar teisėjaudavau krepšinio rungtynėms.

Buvo žvėriški krūviai“, – apie jaunystės gyvenimo ritmą pasakojo vėliau TV ekrano veidu tapęs vyras.

Kita vertus, ankstyva tėvystė ir santuoka, pasak Tomo, išgelbėjo nuo svaigalų ir nuo nusikalsti linkusių draugų.

„Alkoholis, rūkalai, bėgimas iš namų, jokių autoritetų nepaisymas, muštynės – nenoriu net pasakoti, ką paauglystėje veikdavome. Dabar buvę draugai gyvena sunkiai, kai kurių nebėra tarp gyvųjų.

O aš vieną dieną buvau paauglys, kitą tapau tėvu ir supratau, kad turiu uždirbti pinigų, rodyti pavyzdį, pasikeisti. Aš pasikeičiau, ir viskas tik į gera. Atsakomybė – viena mano vertybių. Už tai ir dabar esu vertinamas“, – ramiai dėstė vyras.

Paklaustas, kaip autošaltkalvis tapo žinomu TV veidu, Tomas sakė viską gyvenime pasiekęs tik padedamas žmonos.

„Erika manimi tikėjo, palaikė visas mano svajones.

Būti šaltkalviu, dirbti apsaugoje, neturėti gero išsilavinimo ir gauti teisę skaityti žinias didžiausioje šalies televizijoje – turėtum būti ateivis, kad apie tai svajotum. O aš visuomet tikėjau, kad man pavyks, ji – irgi.

Pamenu, norėjau dirbti radijo stotyje „M–1 Plius“. Nusiunčiau gyvenimo aprašymą, kuriame privėliau daugybę klaidų.

Vadovas pasakė: tavo balsas nuostabus, bet mums reikia žmogaus, kuris turėtų ne tik balsą, bet ir smegenų.

Po metų vėl atėjau, nepatekau, dar po metų grįžau ir pasakiau: galite mane vyti, kiek tik norite, bet vieną dieną sėdėsiu čia. Dabar manau, kad radijo stotyje „M–1 Plius“ dirbu žvaigždės statusu.

Jeigu Erika man būtų liepusi liautis svajoti ir atnešti daugiau litų, aš to nebūčiau pasiekęs. Bet ji manęs neprašydavo ir, manau, dabar labai džiaugiamės tuo“, – šypsojosi T.Langvinis, su Erika gyvenantis jau 22 metus.

Norėdamas atsidėkoti žmonai, su kuria turi sūnus Luką, Matą ir Adomą, Tomas nutarė įgyvendinti seną jos svajonę – planuoja padovanoti grožio saloną.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?