Laidų vedėjai Sigitai Stankevičiūtei kelių patruliai būdavo atlaidūs

Buvusi diktorė Sigita Stankevičiūtė (57 m.) televizijoje pradėjo dirbti prieš 34 metus. Tuo pat metu ji tapo ir orkestro „Trimitas“ koncertų vedėja. Ja dirba iki šiol. O ko apie šią moterį nežinome?

S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
S.Stankevičiūtė. 
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

Dec 10, 2017, 3:37 PM

1. Šešerius metus dirbo radijo diktore.

2. Mokykloje buvo ir fizikė, ir lyrikė – laimėdavo pirmas vietas įvairiuose rašinių konkursuose, o mokydamasi vienuoliktoje klasėje Lietuvos fizikų olimpiadoje pelnė trečią vietą.

3. Pirmą kartą per televiziją pasirodė būdama 14 metų. Tuomet dailiojo skaitymo konkurso tiesioginėje transliacijoje teatro grandas Arnas Rosenas (1933–2002) jai įteikė prizą už geriausią interpretaciją.

4. 1994 metais vedė pirmus LRT apdovanojimus „Auksinės bitės“, vieną pirmųjų Nidos festivalių, vienus pirmųjų grožio konkursų.

5. Rengė autorines laidas „Pirmas kanalas“, „Vietoj pusryčių“, „Nostalgija“.

6. Kol būdavo rodomi filmai ir laidos, TV diktoriai turėdavo daug laisvo laiko. Tad Žvėryno gyventoja S.Stankevičiūtė dažnai sėsdavo į automobilį ir važiuodavo namo.

Užsibuvusi ten turėdavo lėkte lėkti atgal į televiziją. „Ne kartą teko maldauti kelių policininkų netrukdyti, nes tuoj baigsis filmas. Gelbėdavo tai, kad nusigrimavusią jie mane pažindavo“, – prisiminė Sigita.

7. Vedė Baltijos kelio radijo transliaciją, reportažą iš Katedros aikštės, kai tikintiesiems buvo grąžinta Arkikatedra.

8. Eteryje ir scenoje yra susidūrusi su įvairiais netikėtumais. Kartą skubėdama į televizijos studiją namuose pamiršo palaidinę, todėl vietoj jos po švarku teko pasirišti skarelę.

Kitą kartą Parodų rūmuose skambant fanfaroms Sigita turėjo į sceną eiti per visą milžinišką salę. Žengiant pirmą žingsnį lūžo 10 centimetrų bato kulniukas. „Teko pereiti salę ir pustrečios valandos vesti apdovanojimų šventę stovint ant vienos kojos“, – juokėsi S.Stankevičiūtė.

9. Sigitos darbo drabužių kolekcijoje – per 40 proginių suknelių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.