Sulieknėjusi Nijolė Pareigytė prieš šventes išmoko valgyti saikingai

Liko vos dvi savaitės ir prasidės didysis švenčių maratonas. Per Kūčias ir Kalėdas – ne tik puiki proga susiburti visai šeimai, bet ir praėjusius metus bei ateinančiųjų lūkesčius aptarti prie gausaus vaišių stalo.

Nijolė Pareigytė.<br>T.Bauro nuotr.
Nijolė Pareigytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 9:35 AM, atnaujinta Dec 13, 2017, 10:32 AM

Gydytoja Jelena Tulčina (62 m.), vadovaujanti pačios įsteigtam natūralios medicinos centrui jau ruošiasi darbymečiui, nes būtent po švenčių pas ją būriais puola registruotis pacientai, jaučiantys apsirijimo pasekmes.

„Dažniausiai jie skundžiasi vidurių užkietėjimu, pūtimu, pakilusiu kraujospūdžiu, skrandžio rūgštingumu, kiti tiesiog ateina išsivalyti žarnyno. Va, neseniai kirpykloje girdėjau kalbant moterį, kuri manęs nematė, todėl garsiai pasakojo nebijanti persivalgyti, nes po švenčių nueis pas Tulčiną ir viską išsivalys“, – sakė J. Tulčina.

Paklausta, kaip atrodo mūsų kūnas po švenčių, natūralios medicinos propaguotoja net nebandė ieškoti gražesnių žodžių – taip pat, kaip kanalizacija.

„Nemokame mes saikingai valgyti ir tai nėra vien lietuvių problema. Gi užtektų įvairių patiekalų į lėkštę įsidėti tik po šaukštą. Bet ne, daugelis suvalgo vos ne dvylika porcijų, o po to skundžiasi įvairiausiais sveikatos sutrikimais“, – sakė J. Tulčina.

Žurnalistas ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis (47 m.) pasakojo, jog valgymo įpročius dažnai lemia ir žmogaus socialinė padėtis bei išsilavinimas. Anot jo, neturtingi žmonės nuo seno maistą ima saujomis, o turtingieji – tik trimis pirštais.

„Bet jei pastebėtumėte, kaip keičiasi elgesys to, kuris maistą ima sauja, tai pamatytumėte, kad kitiems jį jis jau dalija trimis pirštais, nes jau praturtėjo“, – juokavo žurnalistas.

Dainininkė Nijolė Pareigytė (33 m.) šias šventes pasitiks smarkiai sulieknėjusi ir, kaip pati sako, išmokusi valgyti, todėl ir apsirijimas jai negresia.

Laidoje „Moterų balsas“ išgirsite daugiau patarimų, kaip nepersivalgyti per šventes ir išlaikyti gražias kūno formas visus metus. Sužinosite, kokius apsivalgymo sukeltus simptomus pajutę turite nedelsdami kreiptis į medikus, o kada užtektų pasigydyti ir namų sąlygomis.

Apie visa tai – jau šį trečiadienį laidoje „Moterų balsas“, 21.30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.