Džeimso Bondo mergina Karin Dor sūnaus atleidimo sulaukė tik mirties patale

Kai Džeimso Bondo merginos vaidmeniu išgarsėjusios Karin Dor gyvybė geso, prie lovos budėjo vienturtis sūnus, su ja nebendravęs daugiau nei 30 metų.

Filme „Gyveni tik du kartus“ K.Dor įkūnijo Džeimso Bondo (S.Connery) merginą.
Filme „Gyveni tik du kartus“ K.Dor įkūnijo Džeimso Bondo (S.Connery) merginą.
K.Dor su sūnumi Andreasu.
K.Dor su sūnumi Andreasu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-17 08:08

Vokietijos aktorės K.Dor bičiuliai teigia, kad ji anapus iškeliavo laiminga, nes galiausiai išsipildė didžiausias troškimas – susitaikyti su sūnumi Andreasu, kuriam neseniai sukako 62-eji. Būdama 79-erių aktorė mirė lapkričio 6-ąją Miuncheno slaugos namuose.

Andreasas – sūnus iš pirmos santuokos su režisieriumi Haraldu Reinlu. Šį garsų kūrėją daugiau nei prieš 30 metų per ginčą namuose Tenerifėje nudūrė trečia žmona aktorė Daniela Delis.

„Šio nusikaltimo iki šiol negaliu suvokti, jis vis dar persekioja mane“, – praėjusį rugsėjį sakė K.Dor.

Pernai liepą K.Dor patyrė sunkią traumą – susidūrusi su vaikišku vežimėliu stipriai susitrenkė galvą, gydytojai nustatė smegenų sukrėtimą. Nuo to laiko jai dažnai svaigdavo galva, kamuodavo skausmo piepuoliai.

Pirmus mėnesius po nelaimės K.Dor praleido prižiūrima savo namuose Žemutinėje Bavarijoje. Kai aktorės būklė smarkiai pablogėjo, šeima ir draugai nusprendė, kad geriausia jai bus slaugos namuose.

Iš Vysbadeno kilusi K.Dor kine debiutavo būdama 16-os. Ji vaidino sutuoktinio H.Reinlo režisuotose kriminalinėse dramose, tokiose kaip „Londono klastotojas“ (1961 m.), taip pat filmuose apie indėnų vadą Vinetu, sukurtuose pagal rašytojo Karlo May romanus.

K.Dor – vienintelė Vokietijos aktorė, vaidinusi Džeimso Bondo merginą.

Už pusę milijono markių K.Dor rausvai dažytais plaukais filme „Gyveni tik du kartus“ suvedžiojo Seano Connery (87 m.) įkūnijamą Džeimsą Bondą.

Apie šį škotų aktorių ji atsiliepė taip: „Neprisimenu, kad kada nors būčiau sutikusi žavesnį ar subtilesnį humoro jausmą turintį vyrą.“

1968-aisiais sudėtingo charakterio, bet nepakartojamo braižo britų režisierius ir prodiuseris Alfredas Hitchcockas vokiečių aktorei pasiūlė vaidmenį įtempto siužeto trileryje „Topazas“.

„Buvau vienintelė tamsiaplaukė, kuriai vaidmenį pasiūlė A.Hitchcockas, – didžiavosi K.Dor. – Jis nedaugiažodžiaudavo, iš aktorių išspausdavo viską. Filmavimo aikštelėje nepakęsdavo jokių juokelių.“

1992-aisiais K.Dor susirgo gimdos kaklelio vėžiu. Kad jį įveiktų, prireikė 12 operacijų. Aktorė prisipažino jau tada vylusis, kad ją aplankys sūnus, tačiau bergždžiai.

Kodėl sūnus nebendravo su motina? Ilgesio ir skausmo kamuojama aktorė apie tai užsiminė tik kartą: „Andreasas norėjo studijuoti mediciną. Vėliau persigalvojo ir norėjo iš manęs gauti labai daug pinigų, kad galėtų juos skirti aktorystės mokslams Los Andžele.

Daviau 50 tūkstančių markių. Jam atrodė, kad tiek per mažai, todėl nutraukė su manimi ryšius.“

Buvo ištekėjusi tris kartus

* Pirmoji K.Dor santuoka su režisieriumi H.Reinlu truko 14 metų (1954–1968 m.).

* Antroji su verslininku Guntheriu Schmuckeriu – vos dvejus metus (1972–1974 m.).

* Trečiu aktorės vyru tapo JAV kino prodiuseris George’as Robothamas. Su juo K.Dor gyveno Amerikoje. Kai sutuoktinis susirgo Alzheimerio liga, pora persikėlė į Vokietiją. Ši santuoka truko 19 metų (1988–2007 m.) – iki vyro mirties. G.Robothamas mirė būdamas 86-erių Bonoje.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.