Priklausomybė nuo sekso griauna garsenybių gyvenimus, nepadeda net gydytojai

Kaltinimai lytiniu priekabiavimu tarsi lavina vieną įžymybę po kitos šluoja iš kino olimpo ir teškia į žemę. O kai kurie garsūs žmonės seniai atvirai prisipažino esantys priklausomi nuo sekso. Ne vienas jų pagalbos kreipėsi į medikus.

M.Douglasas ir  D.Duchovny gydėsi seksoholizmą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Douglasas ir  D.Duchovny gydėsi seksoholizmą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jackas Nicholsonas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Jackas Nicholsonas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Davidas Duchovny.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Davidas Duchovny.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Michaelas Douglasas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Michaelas Douglasas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tigeris Woodsas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Tigeris Woodsas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Charlie Sheenas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Charlie Sheenas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ericas Benetas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ericas Benetas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Andrius Kaluginas, psichologas.
Andrius Kaluginas, psichologas.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 7:32 PM

Vienas skandalingiausių Holivudo aktorių Charlie Sheenas (52 m.), kurio tikrasis vardas Carlosas Irwinas Estevezas, už audringą gyvenimą sumokėjo didelę kainą – užsikrėtė ŽIV.

Neseniai paaiškėjo, kad filmų „Būrys“, „Volstritas“ ir serialo „Du su puse vyro“ žvaigždė savo aistras tenkindavo ne tik su moterimis, bet ir su paaugliais berniukais.

Auksinio gaublio laureatą sunkiu nusikaltimu apkaltino buvęs aktorius Dominickas Brascia. Jis pasakojo, kad 1986 metais Ch.Sheenas suvedžiojo tuomet 14-metį filmo „Lucas“ partnerį Corey Haimą.

Prievartos auka negali pakomentuoti skandalo, nes mirė 2010-aisiais nuo plaučių uždegimo sukeltų komplikacijų.

D.Brascia tvirtino, kad prieš mirtį Corey jam papasakojo su Ch.Sheenu turėjęs intymių santykių. Aktoriaus atstovai suskubo neigti kaltinimų.

Kad yra užsikrėtęs ŽIV, Ch.Sheenas sužinojo 2011-aisiais, tačiau viešai prabilo tik po ketverių metų, kai tiesą atskleisti pagrasino buvę bičiuliai.

Ch.Sheenas prisipažino, kad ne visas sekso partneres įspėdavo, jog jo organizme tūno mirtinas virusas. Dėl to kai kurios meilužės kreipėsi į teismą. Viena jų – pornografinių filmų žvaigždė Brett Rossi (28 m.).

Tai sužinojęs aktorius pagrasino B.Rossi nužudyti, todėl jam buvo iškelta baudžiamoji byla.

Ch.Sheenas meilės nuotykių nevengė net ir būdamas vedęs. Jo santuoka su pirmąja žmona modeliu Donna Peele (50 m.) truko vos metus. Antroji sutuoktinė aktorė Denise Richards (46 m.) kartu ištvėrė ketverius metus ir pagimdė dvi dukteris.

Treji santuokos metai su taip pat aktore Brooke Mueller (40 m.) Ch.Sheenui padovanojo du sūnus.

Dviejų „Oskarų“ laimėtojo Michaelo Douglaso (73 m.) pirmoji žmona Diandra Luker (61 m.) ilgai taikstėsi su jo neištikimybe.

Gerai išauklėta austrų diplomato dukra tikėjosi, kad gimus sūnui vyro seksualinis apetitas sumažės, tačiau jis nė nemanė keisti įpročių.

Tik Diandros geležinė kantrybė lėmė, kad ši santuoka truko 23 metus, bet galiausiai 2000-aisiais moteris nutarė skirtis.

Tuomet D.Luker viešai prabilo apie vyro bėdas. M.Douglasas prisipažino bandęs gydytis priklausomybę nuo sekso, bet bergždžiai.

Kol vyko skyrybų procesas, aktorius nusižiūrėjo kolegę Catherine Zeta-Jones (48 m.). Ji tapo antrąja Michaelo žmona.

Gražuolei pavyko pažaboti vyro aistrą, bet ne meilės kerais, o įrašu vedybų sutartyje. Joje numatyta, kad už kiekvieną neištikimybės atvejį Michaelas žmonai turės sumokėti kelių milijonų eurų kompensaciją.

Prieš kelerius metus M.Douglasas įveikė gerklės vėžį. Artimi aktoriaus bičiuliai juokavo, kad nugalėti šią ligą jam buvo lengviau nei priklausomybę nuo sekso.

Vis dėlto šiemet pora, auginanti du vaikus, atšventė 17 metų vedybų sukaktį.

Trijų „Oskarų“ ir septynių Auksinių gaublių laimėtojas Jackas Nicholsonas (80 m.) tvirtina per gyvenimą permiegojęs su dviem tūkstančiais moterų, o neseniai prisipažino, kad norėtų į lovą įsitempti atlikėją Britney Spears.

Tik kartą vedęs aktorius susilaukė penkių vaikų su keturiomis moterimis.

Didžiausia ir vienintele gyvenimo meile jis vadino aktorę Anjelicą Huston (66 m.), sukūrusią Mirtišės vaidmenį komedijoje „Adamsų šeimynėlė“.

Ši moteris sugebėjo net 17 metų išlaikyti nenuoramą Jacką. Atrodo, Anjelicos netrikdė kalbos apie mylimojo nuotykius, bet sužinojusi, kad aktorė Rebecca Broussard jam pagimdė dukterį, ne juokais įsiuto ir jį išvijo.

Skandalingoje autobiografijoje „Jackas Nicholsonas – didysis suvedžiotojas“ aktorius prisipažino, kad apgaudinėti moteris pradėjo būdamas 18 metų.

TV serialo „X failai“ žvaigždė Davidas Duchovny (57 m.) vienas pirmųjų Holivude prisipažino esąs priklausomas nuo sekso. Tad nieko keista, kad aistrų kamuojamo Henko vaidmuo skandalingame seriale „Nuodėmingoji Kalifornija“ jam pelnė keletą prestižinių apdovanojimų.

„Vaidindamas jį aš buvau savimi“, – kalbėjo aktorius. Artimieji, žinodami apie šią priklausomybę, užjautė jo žmoną aktorę Teą Leoni (51 m.). Ji dėl šeimos metė karjerą ir pasišventė vaikams, buičiai, o vyras laiką leido vakarėliuose, apsuptas jaunų aktorių ir modelių.

D.Duchovny linksmindavosi iki vėlumos, kartais išvis negrįždavo nakvoti. Kai neapsikęsdama palaido gyvenimo Tea pareikalavo skyrybų, vyras išsigando, kad gali prarasti saugų šeimos uostą, todėl įsipareigojo gydytis reabilitacijos klinikoje.

Sutuoktiniai kartu ištvėrė dar dvejus metus. Susikaupusios nuoskaudos ir nepasitikėjimas taip iškankino T.Leoni, kad 2014 metais ji padėjo tašką santykiuose su Davidu.

Amerikietis dainų autorius ir atlikėjas Ericas Benetas (51 m.) išgarsėjo vedybomis su viena gražiausių Holivudo moterų bendraamže Halle Berry.

Keista, bet sužadėtuvių išvakarėse aktorės neišgąsdino žinia, kad išrinktasis tuo pat metu susitikinėjo su dar dviem merginomis. Jos buvo atsarginės – tuo atveju, jeigu Halle jį atstums.

Poros santuoka truko ketverius metus. Visą tą laiką E.Benetas buvo neištikimas, todėl Halle pareikalavo, kad jis gydytųsi priklausomybę nuo sekso.

Kai paaiškėjo, kad gydymas nesėkmingas, aktorė nutarė skirtis.

Garsus golfo žaidėjas Tigeris Woodsas (41 m.) ilgai vadintas laimės kūdikiu, o kelerius metus iš eilės buvo daugiausiai uždirbantis sportininkas pasaulyje.

2009-ųjų pabaigoje kilus skandalui dėl neištikimybės jam net teko palikti golfą.

T.Woodsui ilgai sekėsi slėpti palaidą gyvenimą, tačiau kartą žmona Elin Nordegren (37 m.) neplanuotai anksčiau grįžo namo ir užtiko jį naktinio klubo vadybininkės Rachel Uchitel glėbyje.

Įsiutusi Elin sutuoktinį ėmė talžyti po ranka pasitaikiusia golfo lazda. T.Woodsas spruko iš namų, šoko į savo visureigį ir trenkėsi į medį.

Istorijai atsidūrus spaudoje daug moterų paskelbė turėjusios intymių santykių su šiuo sportininku. T.Woodsui neliko nieko kito, kaip tik prisipažinti: „Esu priklausomas nuo sekso.“

Paaiškėjo, kad sportininkas įvairiuose bankuose buvo atidaręs 18 sąskaitų ir per jas dosniai remdavo meilužes. Žmona, savaime suprantama, apie tai nieko nežinojo.

Įsiutusi Eilin pagrasino, kad vyrui tai brangiai kainuos, be to, tvirtino sužlugdysianti jo karjerą.

Ir jai pavyko – po skyrybų E.Nordegren gavo 750 milijonų JAV dolerių. Skandalų išvarginto T.Woodso sportinė forma drastiškai suprastėjo, sutartis su juo nutraukė garsūs rėmėjai.

Sunkiai įveikiamas sutrikimas

Andrius Kaluginas, psichologas

„Ekspertų nuomone, priklausomybė nuo sekso kamuoja daugiau kaip 5 procentus žmonių. Ji pasireiškia žūtbūtiniu poreikiu pasimylėti arba atlikti kitus seksualinius veiksmus.

Seksoholizmas, kaip ir alkoholizmas, priklausomybė nuo narkotikų, lošimų, yra sunkiai įveikiamas sutrikimas.

Mokslininkai neturi vieningos nuomonės, kas jį lemia. Aš esu linkęs sutikti su teigiančiais, kad seksoholikais tampama vaikystėje, paauglystėje ar jaunystėje patyrus psichoseksualinių traumų. Tai gali būti seksualinis smurtas, didžiulės seksualinės nesėkmės (pavyzdžiui, nepavykęs pirmas bandymas pasimylėti).

Šis sutrikimas nepriklauso nuo socialinės padėties. Gydymo būdų yra nemažai: medikamentai, hipnozė, psichologo konsultacijos.

Amerikoje veikia anoniminių seksoholikų grupės. Įrodyta, kad grupinė terapija yra veiksmingesnė nei individuali.

Manau, seksoholizmo išgydyti neįmanoma, tačiau po terapijos seansų žmogus gali valdyti šią priklausomybę.“

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.