Rūta Mikelkevičiūtė atvėrė širdį ir papasakojo apie šeiminį gyvenimą

Šie metai LNK laidos „Valanda su Rūta“ vedėjai R.Mikelkevičiūtei (44 m.) buvo vieni sėkmingiausių. Atšvęstas dukters Dominykos 16-asis gimtadienis, ta proga jos abi išvyko į kelionę po Ameriką. Sūnui Jonui Antanui sukako dveji metai ir jis jau sugeba padainuoti „Tau, mano mamyte“. Bene svarbiausias įvykis laidų vedėjos gyvenime – bažnytinė santuoka su vyru Rolandu Remeikiu.

R.Mikelkevičiūtė: "Aš nesuprantu, kur dingsta mano valandos."  <br> T.Bauro nuotr.  Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“).
R.Mikelkevičiūtė: "Aš nesuprantu, kur dingsta mano valandos."  <br> T.Bauro nuotr.  Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“).
R.Mikelkevičiūtė ir J.Jankevičius išrinkti simpatingiausiais TV veidais.  <br> T.Bauro nuotr.  Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“).
R.Mikelkevičiūtė ir J.Jankevičius išrinkti simpatingiausiais TV veidais.  <br> T.Bauro nuotr.  Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“).
R.Mikelkevičiūtė: "Aš nesuprantu, kur dingsta mano valandos."  <br> T.Bauro nuotr.  Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“).
R.Mikelkevičiūtė: "Aš nesuprantu, kur dingsta mano valandos."  <br> T.Bauro nuotr.  Rūtos suknelė – Viktorijos Jakučinskaitės („Tiulio fėja“).
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Dec 30, 2017, 3:24 PM

O metams baigiantis ją ir „Gero vakaro šou“ (TV3) vedėją Justiną Jankevičių (31 m.) „TV antenos“ skaitytojai ir lrytas.lt lankytojai, balsuodami portale, elektroniniu paštu ir telefonais, išrinko simpatingiausiais TV veidais. 

– Kuo išskirtini metai buvo profesine prasme? – paklausiau R.Mikelkevičiūtės.

– Svarbiausi mano herojai yra namie. Įvykiai, kurie nutiko asmeniniame gyvenime per dvejus metus, nustelbė tai, kas vyksta mano profesiniame gyvenime.

Aš nesuprantu, kur dingsta mano valandos. Iš ryto keliuosi šeštą, sukuosi kaip voverė, o atsitokėjusi pamatau, kad jau devynios vakaro.

Tą patį tikriausiai galėtų pasakyti visos dirbančios mažų vaikų mamos.

Nėra lengva viską suderinti, laiko sau lieka labai mažai arba iš viso nėra. Kartais net pradedu save kaltinti ir graužtis, kad vieno ar kito nespėju.

Anksčiau buvau maksimalistė, o tai iš esmės bjauri savybė. Bet gimus sūnui subrendau, apsisprendžiau, kas man svarbiausia, ir ėmiau save stabdyti.

Nenoriu praleisti dalykų, kurių negalėsiu susigrąžinti.

Mes dukterį užauginome tarp filmavimo kamerų, skrydžių, renginių. Būdavo, kad ji užmigdavo mūsų su vyru (jis yra TV montažo režisierius. – Red.) darbo vietoje tarp kasečių su laidų įrašais.

Sūnų stengiuosi auginti kitaip. Per pirmus keturis jo gyvenimo mėnesius jaučiausi kaip kosmose.

Niekada nepamiršiu, kaip pusę ketvirtos ryto, ką tik užmigdę vaiką, mudu su vyru žiūrėjome vienas į kitą ir klausėme: „Tai mūsų laimė?“

Taip, tai yra mūsų laimė. Ir nesvarbu, kad iš nuovargio dėl bemiegių naktų vyras automobiliu buvo išvertęs vartus, o man kilo panika, kad prasidėjo ankstyva Alzheimerio liga, nes viską pradėjau užmiršti.

Bičiulės nuramino, kad atmintis sugrįš po kelerių metų. (Juokiasi.)

Vienoje laidoje su kunigu Ričardu Doveika kalbėjomės apie tai, kokius prisipažinimus žmonės daro mirties patale. Daug kas sako, kad jeigu pavyktų atsukti laiką, elgtųsi kitaip. Manau, kad kartais reikia sustoti ir pagalvoti apie tai, kas svarbiausia.

Pavyzdžiui, paklausti savęs, ar myli tuos, kuriuos nori mylėti, ar dirbi tai, ką mėgsti, ar skiri pakankamai dėmesio artimiesiems, draugams? Ar gyveni savo, ar primestą gyvenimą?

– Ekrane esate spindinti, trykštanti energija. Kaip pavyksta būti visada pasitempusiai?

– Moterys, neapsigaukite ekrane matydamos išpustytas, išdažytas, gražias televizijos laidų vedėjas.

Namuose dėl sunkaus grimo kartais sau esu labai nepatraukli. Lakai ir sukimai nualino plaukus.

Kartą sėdėjau apsivilkusi sportinį kostiumą su žalia kauke ant veido, plaukai ištepti aliejumi.

O mano vyras ir sako: „Tu nepyk. Bet gal gali vis dėlto atsakyti, kas ta boba šalia manęs?“ (Juokiasi.)

Bet aš negalėčiau namie vaidinti pagal madingas moteriškumo mokyklų rekomendacijas: iš ryto, kol vyras nemato, pasidažyti, paruošti pusryčius, vakare – šventinę vakarienę.

Man užtenka spektaklio televizijoje. Aš noriu gyventi normalų gyvenimą su savo suveltais plaukais, priaugtu ar numestu svoriu. O jei mano vyras nepriimtų tokios, kokia esu, man nereikėtų tokio vyro.

– Tikriausiai eteryje pasitaiko nemažai kuriozų?

– Nors dirbu daug metų, jaudinuosi ne tik per tiesiogines transliacijas, bet ir per laidos įrašą.

O juokingų istorijų nutinka įvairių. Aš ne kartą pasižadėjau nesivelti į avantiūras, bet vis tiek užlipu ant to paties grėbio. Viena pastarųjų laidų – Naujųjų metų šventinio karnavalo filmavimas.

Prodiuseris Laurynas Šeškus paprašė suvaidinti Marilyn Monroe. Ją įkūnyti turėjome su Vaida Genyte.

Bet likus parai iki filmavimo mirė Vaidos mama. Turėjau viena dainuoti ir šokti.

Pasirinkau Vaidos suknelę be petnešėlių – ji pasirodė gražesnė. Tačiau paaiškėjo, kad ji man per didelė. Kai prasidėjo šou, pajutau, kad suknelė ima smukti žemyn.

Su siaubu suvokiau, kad tuoj liksiu nuoga. Negana to, perukas uždengė ausis ir aš beveik nieko negirdėjau. O kai mostelėjau rankomis, visi man per dideli žiedai nuo pirštų išsilakstė vos ne žiūrovams į dantis.

Laimė, suknelės nepamečiau. Šį pasirodymą žmonės Naujųjų metų išvakarėse galės pamatyti per televizorių. Ir aš pati norėčiau pamatyti.

Prieš kelerius metus teko į savo studiją eiti ir pro metalo detektorių, prie LNK pastato budėjo saugos tarnyba ir policija, o po filmavimo pasipylė grasinančios susidoroti žinutės. Tai buvo po Drąsiaus Kedžio mirties, kai mes rengėme laidą, kurioje buvo išsakytos įvairios nuomonės.

Kartą teko prieš pašnekovą ant kelių atsiklaupti – taip gelbėti laidą, nes jis iš siaubo (o gal dėl kitokių priežasčių) nusprendė išsižadėti savo istorijos, nors prieš eidamas į studiją mielai pasakojo visas gyvenimo detales. Įdomiausi dalykai studijoje vyksta per pilnatį.

Vieną tiesioginę laidą vedžiau turėdama 39 laipsnius temperatūros. Per reklamas redaktoriai atnešdavo vaistų. Iki laidos pabaigos likus 20 minučių aš ne tik visiškai netekau balso, bet ir apkurtau. Teko laidą baigti gestais. (Juokiasi.)

Siaubingai sunku buvo vesti laidas apie du vaikučius, įmestus į šulinį ir žuvusius, apie motinos ir patėvio mirtinai sumuštą Matuką. Man, ką tik susilaukusiai sūnaus, tai buvo siaubinga emocinė praraja.

Kai laidoje profesorius Rimantas Kėvalas rodė sumuštų vaikučių nuotraukas, negalėjau žiūrėti.

Daug dalykų eteryje yra nutikę. Gal kada parašysiu knygą.

– Gyvenate nuosavame name. Kaip sekasi puoselėti gyvūnų ūkį?

– Turime tris šunis. Dabar sudėtinga situacija, nes dvi kalytės rujoja, o patinas tupi lauke. Turime keturias vištas ir vieną gaidį.

– Ar kaimynai nesiskundžia, kad gaidys trukdo rytą miegoti?

– Feisbuke buvau parašiusi atsiprašymą dėl triukšmo. Kaimynai sakė, kad viskas gerai ir kad laukia kiaušinių baliaus.

Kai kurie kaimynai pasekė mūsų pavyzdžiu ir įsirengė tokius pat ekologiškus ūkius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.