Kartu apsilankiusios kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ seserys pasakojo ne tik apie tarpusavio ryšį, nuo mažens išugdytą verslumą, bet ir apie valgymo įpročius.
Milita ir Silvija Daikerytės gamino itin išrankiam svečiui – mylimam tėčiui Artūrui.
Nors virtuvėje ir virė kova, seserys tvirtino – tarp jųdviejų jokios konkurencijos nėra. Atvirkščiai – merginas sieja nepaaiškinamai stiprus ryšys. „Mes niekada nekovojame – tarp sesių kova nevyksta. Turbūt geresnės sesers šiame pasaulyje negalėčiau įsivaizduoti. Mūsų seseriškas ryšys yra be galo stiprus ir dėl to esu labai laiminga“, – šiltų jausmų Militai neslėpė Silvija.
Nors Militai vos 20 metų, ji sėkmingai vadovauja grožio salonui, kuriame dažnai apsilanko ne viena žymi Lietuvos moteris. Tačiau mergina buvo atvira – sėkmė versle jai nebuvo padėta ant lėkštutės. „Manau, kad tai tikrai didelis tėvų įnašas. Jie mums nuo mažų dienų rodė tokį pavyzdį – net dienpinigius mums reikėjo užsidirbti“, – pasakojo Militos sesuo Silvija.
Atvirai besišnekučiuojant dienos pietų restorane „ilunch“ įsikūrusioje laidos studijoje užgimė tikri šedevrai: Silvija su laidos šefe Ilona Juciūte-Čibirkiene gamino brandintos jautienos kepsnį su kuskuso salotomis, o Milita, padedama grilių meistro Vaidoto Rutkausko, ruošė grilyje keptą jautienos kepsnį su karamelizuotais burokėliais.
Tiesa, pati Milita atskleidė mėsos visai nevalganti. „Neturiu kažkokių ypatingų nusistatymų ir nesu prieš mėsą. Tiesiog jos nevartoju, nes jaučiuosi geriau, mėsą pakeičiu į kitus produktus, kurie turi lygiai tiek pat maistingumo, reikalingų medžiagų“, – tikino Milita.
Merginoms teko nelengva užduotis – nustebinti savo kulinarijai neabejingą tėtį Artūrą, kurio verdiktas nulems kulinarinės kovos laimėtoją.