Lietuviui kaskadininkui ranką spaudė Nicolas Cage'as ir kitos žvaigždės

Kadaise nedaug trūko, kad Tomas Ereminas (47 m.) atsidurtų už grotų arba po velėna. Dabar lietuvis kaskadininkas filmavimo aikštelėse atlieka kraują stingdančius triukus, o už juos ranką jam spaudžia tokios ekrano žvaigždės kaip Nicolas Cage’as (53 m.).

Paskutinę filmavimo dieną N.Cage’as (dešinėje) panoro įsiamžinti su T.Ereminu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Paskutinę filmavimo dieną N.Cage’as (dešinėje) panoro įsiamžinti su T.Ereminu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
T.Ereminas – profesionalus kaskadininkas. 
T.Ereminas – profesionalus kaskadininkas. 
T.Ereminas – profesionalus kaskadininkas. 
T.Ereminas – profesionalus kaskadininkas. 
T.Ereminas – profesionalus kaskadininkas. 
T.Ereminas – profesionalus kaskadininkas. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-01-07 09:59

Vaikystėje motina nespėdavo T.Eremino vežioti pas traumatologus – nutrūktgalviui nuolat lūždavo kaulai. Jis net buvo sulaukęs perspėjimų, kad dėl išdaigų bus išmestas iš mokyklos.

Karštą temperamentą Tomas bandė išlieti karatė treniruotėse, bet po dviejų nugaros traumų medikai patarė verčiau žaisti šachmatais arba plaukioti.

„Tačiau užsispyrimas mane stūmė į priekį“, – LNK laidoje „Bus visko“ kalbėjo T.Ereminas, kuris yra iškovojęs Lietuvos karatė čempiono vardą, dalyvavęs Europos čempionatuose.

Grįžęs iš sovietinės armijos, kur tarnavo specialiuosiuose daliniuose, T.Ereminas išmanė kovų menus, mokėjo šaudyti įvairiais ginklais.

Pirmaisiais Lietuvos nepriklausomybės metais jaunas vyras neturėjo jokio darbo, jo tėvas buvo palikęs šeimą, o motina sunkiai sirgo.

Pamatęs, kad nusikaltėlių pasaulyje sukasi dideli pinigai, jis prisidėjo prie vienos grupuotės.

Kartą T.Ereminas įsivėlė į rimtas muštynes – grėsė aštuoneri metai kalėjimo. Vaikinas ėmė slapstytis Rusijoje, tačiau po kelerių metų grįžo į Lietuvą.

Vieno draugo milijonieriaus pastangomis sugrįžėlis buvo išteisintas, todėl gavęs antrą gyvenimo šansą ėmė mokyti vaikus ir suaugusiuosius Rytų kovos menų.

Lemtingas posūkis vyro gyvenime įvyko 1995 metais. Tuo metu amerikiečiai Lietuvoje filmavo TV serialą „Naujieji Robino Hudo nuotykiai“ ir masinėms scenoms ieškojo lietuvių, užsiimančių kovos menais.

Treneriu dirbantis Tomas sutiko, kad atranka vyktų jo sporto salėje, bet neplanavo pats joje dalyvauti, tik vienam kandidatui padėjo atlikti kovos pratimą. Tą patį vakarą jam paskambino filmavimo komandos atstovas ir pakvietė filmuotis.

T.Ereminas spyriojosi kelias dienas – kino pasaulis atrodė pernelyg nepažįstamas, bauginantis. Galiausiai jis sutiko tapti pagrindinio herojaus dubleriu. Šis darbas tapo tramplinu į pramogų verslą.

Kaskadininkas šiuo metu yra vienas geidžiamiausių pasaulyje. Lietuvis šokinėja nuo aukštų pastatų, pavojingai vairuoja automobilius, jodinėja. Prireikus visa tai atlieka apimtas liepsnų.

Darbe jam teko patirti ir traumų. Pavyzdžiui, kuriant fantastinį nuotykių filmą „Alisa Stebuklų šalyje“ T.Ereminas turėjo iš aštuonių metrų aukščio nušokti ant kartoninių dėžių. Nukritęs suprato, kad negali valdyti vienos kojos.

Paaiškėjo, kad tarp dėžių nebuvo specialaus čiužinio.

Krisdamas kaskadininkas perskrodė dėžes ir trenkėsi į asfaltą. Didesnių traumų pavyko išvengti tik todėl, kad R.Ereminas buvo užsidėjęs specialų nugaros įtvarą, kurio reikėjo atliekant kitą triuką.

Kitame epizode T.Ereminą turėjo apgaubti liepsnos. Vilkdamas vieną koją kaskadininkas nušlubavo prie degiojo skysčio, netyčia juo išsitepė rankas ir jas apdegė.

Kas verčia rizikuoti? „Adrenalinas. Iki šiol jaučiu jo troškulį“, – kalbėjo lietuvis, už triukus viename filme uždirbantis 10–40 tūkst. eurų.

Pinigai nemaži, tačiau kartais T.Ereminui tenka ir pusmetį būti be darbo. Vyras užtikrino, kad pašaukimas jam svarbesnis už finansinę gerovę.

Per karjerą lietuviui teko dirbti su daugeliu pasaulio žvaigždžių: Natalie Portman, Bradu Pittu, Johny Deppu, Seanu Connery, Charlize Theron, Gerard’u Depardieu. O viename naujausių filmų T.Ereminas susidūrė su Holivudo aktoriumi Nicolu Cage’u.

„Buvo paskutinė filmavimo diena, N.Cage’as jau važiavo iš teritorijos, bet staiga paprašė vairuotojo sukti atgal.

Išlipęs iš automobilio jis puolė man dėkoti. Net sutrikau. Dar jis pasiūlė kartu nusifotografuoti“, – prisiminė Tomas.

Spalvingą T.Eremino gyvenimą temdo tik artimųjų elgesys.

Dešimt metų jaunesnė Tomo žmona Inga taip pat yra dirbusi kaskadininke. Apie ekstremalius iššūkius svajoja ir poros vaikai: dukra Eva ir sūnus Adas.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.