Filmo „Pelėdų kalnas“ pavadinimas – ir ant mineralinio vandens buteliukų

96 metus švenčiantis natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“ apie Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį ir jį švenčiantiems žmonėms dedikuotą istorinę kino dramą „Pelėdų kalnas“ visam pasauliui praneš tik jam vienam jau įprastu būdu – per 3 milijonus buteliukų. Būtent tiek pakuočių vartotojams visame pasaulyje skelbs žinutę „Atkurtai Lietuvai 100“!

 Filmo „Pelėdų kalnas“ pavadinimas – ir ant mineralinio vandens buteliukų
 Filmo „Pelėdų kalnas“ pavadinimas – ir ant mineralinio vandens buteliukų
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 5:43 PM

Mineralinio vandens etiketėje vaizduojamas „Pelėdų kalno“ pavadinimas, Lietuvos trispalvė bei valstybės atkūrimo šimtmečio šūkis „Atkurtai Lietuvai 100“.

„Tiek šalyje gyvenantys lietuviai, tiek keliaujantys, dirbantys ar gyvenantys svetur niekada nebuvo abejingi savo šaliai, tad patriotiškumas ir didžiavimasis valstybe gali būti skatinamas netgi pasitelkus iš pažiūros, rodos, elementarų būdą – etiketę. Juo labiau kad ne tik lietuviai mėgsta „Vytautą“, tad tai puiki reklama Lietuvai ir kitose šalyse“, – sako „Vytautas“ prekės ženklo vadovas ir vienas iš „Pelėdų kalno“ prodiuserių Norbertas Pranckus.

Pasak N. Pranckaus, kitas jų tikslas – visiems kinomanams tiek čia, tiek svetur iškomunikuoti žinutę apie skaudų, tačiau laisvės troškimo nenumaldžiusį Lietuvos istorijos tarpsnį pasakojantį filmą „Pelėdų kalnas“, kino kūrėjų skiriamą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiantiems žmonėms.

„Esame maža šalis, neturime tokių reklamos biudžetų kaip didžiosios Holivudo kino studijos, tačiau jeigu galime pasinaudoti pagrindinio filmo mecenato „Vytautas“ platinama produkcija žinutei apie Lietuvos šventę ir filmą ištransliuoti – kodėl gi ne? Tegul visi žino, kad Lietuva – jau 100 metų kaip atkurta, nepriklausoma valstybė, atlaikiusi okupaciją, represijas ir trėmimus, tačiau niekada nepalaužta. Juk kaip sako vienas iš filmo partizanų: „Laisvė – ji čia, širdyje. Ją sunaikinsi tik išplėšęs širdį“, – teigia N. Pranckus.

„Pelėdų kalnas“ nukelia į okupuotą Lietuvą – filme vaizduojamas 1947–1953 metų laikotarpis ir pasakojama apie vykusį nuožmų karą tarp nepasidavusių okupacijai tautiečių ir sovietinio režimo, kuriam neįtikę ar besipriešinantys – terorizuojami, žudomi ir tremiami į Sibirą.

Filme vaizduojama jaunoji karta, ištvėrusi karo chaosą ir turėjusi rinktis tarp emigracijos, traukimosi į mišką ir prisitaikymo. Vieni pasiaukojo partizaniniam žygiui į Vakarus, kad nuneštų žinią laisvam pasauliui ir JAV Kongresui apie Baltijos kraštų nepriklausomybės siekį bei Kremliaus nusikaltimus, kiti maištavo tyliai, be ginklo, vildamiesi laimės, mylimojo ar mylimosios, oraus gyvenimo, treti savo sudaužytų likimų fone pasidavė. Filme visapusiškai atskleidžiamas pokario kartos veidas ir kovos bei baimės atmosfera. Baimės, taip ir nenumalšinusios nenumaldomo laisvės šauksmo.

„Pelėdų kalnas“, remiamas Lietuvos kino centro, šalies kino teatruose bus rodomas nuo vasario 16 d. Premjeros data parinkta neatsitiktinai – filmo kūrėjai kino juostą dedikuoja atkurtos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį švenčiantiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.