Komedijoje „Grąžinti nepriklausomybę“ vaidino ir aktoriai, ir politikai

„Jei mokykloje nesimokėte istorijos, jei ja nesidomite, šį filmą galite žiūrėti“, – savo komediją „Grąžinti nepriklausomybę“ pristatė humoristas Olegas Šurajevas.

Vasario 16-osios Akto ieškoti leidžiasi (iš kairės): J.Basanavičius (G.Storpirštis), P.Klimas (M.Nedzinskas), A.Stulginskis (R.Cicėnas) ir A.Smetona (A.Dainavičius).
Vasario 16-osios Akto ieškoti leidžiasi (iš kairės): J.Basanavičius (G.Storpirštis), P.Klimas (M.Nedzinskas), A.Stulginskis (R.Cicėnas) ir A.Smetona (A.Dainavičius).
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2018, 2:00 PM

Nepriklausomybės Akto signatarai Antanas Smetona (Algirdas Dainavičius), Jonas Basanavičius (Gediminas Storpirštis), Aleksandras Stulginskis (Ramūnas Cicėnas) ir Petras Klimas (Martynas Nedzinskas) šiomis dienomis grįžta į Lietuvą.

Nespėję atsigauti nuo šoko, kurį jiems sukėlė tokie išradimai kaip siurblys robotas, valstybės kūrėjai sužino, kad jų pasirašytas Aktas guli Berlyne.

Keturi draugai nutaria jį susigrąžinti ir 15 metų automobiliu „Fiat Multipla“ išsirengia į nuotykių kupiną kelionę.

Atrodo, kad įsijausti į vaidmenį lengviausia buvo R.Cicėnui, – A.Stulginskį jis įkūnija jau antrame filme. Praėjusį sekmadienį LRT televizija parodė dokumentinę juostą su vaidybos elementais „Žmonės, kurie sukūrė Lietuvą“. Jame antrąjį Lietuvos prezidentą taip pat vaidino R.Cicėnas.

Pirmajame O.Šurajevo ilgametražiame filme „Grąžinti nepriklausomybę“ save vaidinti sutiko ir TV laidų vedėjas Arūnas Valinskas, Vasario 16-osios Aktą suradęs profesorius Liudas Mažylis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius, premjeras Saulius Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?